Skip to main content

Antena 3, nevoită să-i acorde drept la replică lui Aliodor Manolea pentru că l-a făcut "vrăjitor"

 

Foto: Antena3
Foto: Antena3

Publicitate

Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis în şedinţa de astăzi că Antena 3 trebuie să-i acorde drept la replică lui Aliodor Manolea pentru două ediţii ale emisiunii Sinteza zilei, difuzate la începutul lunii decembrie 2013.

Mugur Ciuvică, invitat în ediţia din 3 decembrie a emisiunii moderate de Mihai Gâdea la Antena 3, a spus despre Aliodor Manolea că este "un om care lucrează cu spiritele", "vrăjitor" şi "parapsiholog".

Manolea a considerat că aceste afirmaţii îi aduc atingere "onoarei, reputaţiei, profesiei, punând un semn de egalitate, în faţa opiniei publice" între el şi "alte vrăjitoare celebre".

Acesta a mai solicitat Consiliului un drept la replică pentru aceleaşi afirmaţii ale lui Ciuvică (de la Sinteza zilei, din 3 şi 4 decembrie 2013), dar forul a respins cererea acestuia, în şedinţa din 13 ianuarie.

"Ne pregătim pentru o acţiune în instanţă", a spus Laura Georgescu în timpul dezbaterilor pe acest subiect.

Narcisa Iorga, membrul CNA care a propus acordarea dreptulului la replică:

"CNA a considerat că nu merită drept la replică (în şedinţa din 13 ianuarie). Consider că este foarte târziu, având în vedere aptul că emisiunile au fost difuzate în decembrie 2012. Totuşi, acordarea dreptului la replică este tardivă, dar probabil ar ajuta la repararea dreptului la imagine a domnului Manolea"

Mirela Bomboe, reprezentatul trustului Intact la CNA:

"În emisiunea de faţă nu era vorba de fapte neadevărate, era vorba de opinia unui invitat. Este vorba de judecăţi de valoare pentru care nu se paote acorda drept la replică. A fost un singur comentariu al domnului Mugur Ciuvica. A fost pur si simplu o singura mentiune. Ce ar putea să spună domnul Aliodor Manolea, că nu e un vrăjitor? Afirmaţiile respective nu se înscriu în categoria celor pentru care se acordă drept la replică."

Propunerea de acordare a dreptului la replică, făcută de Narcisa Iorga, a primit şapte voturi "pentru" (Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Lorand Turoş, Viorel Vasile Buda, Laura Georgescu, Cristina Trepcea şi Răsvan Popescu) şi un vot "împotrivă", cel al Monicăi Gubernat.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • nehebkau nehebkau
    Pt amuzament (la inceput), si apoi depresie (pt statdiul penibil la care a ajuns invatamantul UNIVERSITAR, plin de ineptii si pseudostiinte) poftim lucrarea lui de doctorat:
    http://www.unibuc.ro/studies/Doctorate2013Februarie/MANOLEA%20ALIODOR%20-%20Conditionarea%20psihosomatica.%20Psihodiagnoza%20si%20interventie%20%20psihoterapeutica%20folosind%20starile%20modificate%20de%20constiinta/REZUMAT%20TEZA%20MANOLEA.pdf
    A se citi aberatiile din:
    CAPITOLUL 8. Conexiuni între fizica cuantică şi psihologie
    CAPITOLUL 9. Psihocibernetica energeticii subtile a fiinţei umane
    CAPITOLUL 10. Antropoenergetica fiinţei umane
    STUDIUL III Evidenţierea modului psihocuantic de acţiune psihoterapeutică Elemente de validare a modelului psihoterapeutic: terapia psihocuantica - Quantum Deep Psychotherapy (QDP)
    Teza este publica, in cadrul unei institutii de stat, asadar nu incalc dreptul nimanui cu share-ul.
  • Librarul Librarul
    cna este o joaca de institutie, nu o autoritate, asa cum ar fi normal sa fie. e un circ total acolo iar personajele care il compun chiar au talent in materie de "cum sa ne facem de rasul lumii"
  • Alex Alex
    Desi mi se pare absurda existenta unei institutii ca CNA-ul intr-un stat democratic, de data asta chiar ma bucur ca cineva incearca sa mai "civilizeze" putin Intactu. Poate incet incet o sa faca si ei stiri si emisiuni dupa modelu' vestic, nu sovietic.
  • pixel pixel
    ia sa vedem ce are de zis domnul aliodor imparatul :)))) sa vedem daca cna-ului ii va conveni situatia pe care au impus-o
  • PEDAGOGUL PEDAGOGUL
    Consider ca aceasta decizie luata de CNA nu este legala, iar fiecare invitat are dreptul sa isi exprime o opinie cand este invitat intr-o emisiune.

Trimite un comentariu

sus