Skip to main content

Cine se uită la posturile de ştiri. Bătrâni pe toate staţiile. 70% din publicul Antena 3 şi B1 are peste 55 de ani. Digi 24, cei mai educaţi privitori

 
Cine se uită la posturile de ştiri. Bătrâni pe toate staţiile. 70% din publicul Antena 3 şi B1 are peste 55 de ani. Digi 24, cei mai educaţi privitori

televiziuni de stiri 17 aprilie
Posturile de ştiri atrag, în general, un public mîi înaintat în vârstă

Publicitate

Cine sunt cei care se uită în fiecare zi la posturile de ştiri? Ce vârste au? Ce studii? Sunt de la sate, de la oraş?

Răspunsurile la aceste întrebări duc către concluzii interesante: sunt caracteristici generale, dar şi particularităţi în funcţie de fiecare staţie.

Toate staţiile de ştiri au un public bătrân, mult mai accentuat la Antena 3 şi la B1. Digi 24 are, dintre toate posturile, cel mai educat public. România TV, post cu orientare tabloidă, are cea mai slabă reprezentare la telespectatorii cu studii universitare şi este în top la cei doar cu şcoală generală.

Paginademedia.ro vă prezintă, în Analiza de azi, profilul telespectatorilor posturilor de ştiri. O analiză realizată cu sprijinul agenţiei de media BPN.

Concluzii:

DUPĂ SEX. Bărbaţi la Digi 24

Postul la care se observă cea mai mare diferenţă între bărbaţi şi femei este Digi 24: peste 60% din telespectarii staţiei sunt bărbaţi. Urmează Realitatea TV, cu 56% public masculin. La B1, diferenţa este mult mai mică (51% bărbaţi).

În schimb, Antena 3 şi România TV au deopotrivă bărbaţi şi femei, cu un foarte mic avantaj pentru publicul feminin (uşor peste 50%)

DUPĂ VÂRSTĂ. Antena 3 şi B1, cei mai bătrâni telespectatori

În general publicul tuturor staţiilor de ştiri este foarte bătrân: categoria de vârstă predominantă este cea de peste 65 de ani! Sunt însă diferenţe între posturi:

- La Antena 3, aproape 72% dintre telespectatori au peste 55 de ani! Scor asemănător şi la B1 TV – 70%. B1 are cel mai mare procent de public peste 65 de ani: 44,5% dintre telespectatori, urmat îndeaproape de Antena 3, cu aproape 43%. Cele două posturi se detaşează după ponderea cea mai mare a publicului în vârstă.

B1 TV “recuperează” în faţa Antenei 1 în segmentul 35-44 de ani (12,6%, faţă de 4,7 la Antena 3). De altfel, Antena 3 are cea mai slabă reprezentare pe zona 35-44 de ani dintre toate posturile de ştiri.

- Urmează, la categorie de vârstă înaintată, România TV (30% din public peste 65 de ani) şi Realitatea TV (35%).

La Digi 24 categoria de vârstă peste 65 de ani este cel mai slab reprezentată, faţă de celelalte canale de ştiri. Postul de ştiri al RCS are cel mai bun procent şi pe intervalul 35-44 de ani.

DUPĂ EDUCAŢIE. România TV, postul celor cu şcoală generală

- Digi 24 are un avans pe publicul cu studii superioare: aproape 40% din publicul postului are studii universitare. Urmează B1 TV (34%) şi Antena 3 (29%). La polul opus este postul cu orientare tabloidă România TV: aproape 21% din public are studii superioare, cam jumătate în comparaţie cu Digi 24.

România TV este campioană la publicul care are doar şcoală generală: peste 27%.
La Digi 24, doar 13% din telespectatori au şcoală generală, mult sub celelalte canale de ştiri.

DUPĂ REŞEDINŢĂ. Realitatea TV are priză la ţară

- România TV se remarcă la publicul rural: peste jumătate din publicul postului este de la ţară. Şi Realitatea TV stă bine la publicul rural, cu aproape jumătate din telespectatori de la sate. De altfel, peste 60% din publicul celor două posturi vine de la ţară şi din oraşele mici.

- Digi 24 şi Antena 3 au cele mai mici procente de rural, în jur de 30%.

- Antena 3 are cel mai bun procentaj pentru Bucureşti: aproape 15%, de aproape două ori mai mult decât România TV şi Realitatea TV. Şi Digi are o cifră bună pentru Capitală. De menţionat că postul RCS&RDS se vede, deocamdată, doar pe reţelele operatorului.

Publicul posturilor de ştiri din România (%). Cick pe foto pentru a mări:
Profile posturi stiri

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • coldea coldea
    Baietas, est pe langa subiect. Total.
  • buzdu buzdu
    Prietene, nu ai inteles ca nu e razboiul tau ? Iar faci adunari si scaderi . Cu siguranta ai fi fost un turnator mai bun decat Felix din dorinta de a fi luat in seama .Spor !
  • coldea coldea
    Trebuie sa fi destul de tanar ca sa crezi ca la 45 de ani esti deja... batran.
  • coldea coldea
    Stai linistita, nu esti singura "educata" din aceasta tara.
    Daca ai facut matematica in clasele primare, aplica regula de 3 simpla si vezi cati ascultatori cu studii superioare are fiecare televiziune de stiri.
  • coldea coldea
    126 de mii de telespecatori cu studii superioare ti se par mai multi sau mai putini decat 18 mii ?
  • coldea coldea
    Care numar de telespecatori cu studii superioare ti se pare mai mare: 126 de mii sau 18 mii ?
  • coldea coldea
    29% cu studii superioare la Antena 3 inseamna, pe datele de audienta din 1-4 martie publicate tot pe paginademeda.ro inseamna 126.730 telespectatori din aceasta categorie.
    39,5% la Dig 24 inseamna... 18.960 telespecatori cu studii superioare.
    Cine are mai multi telespecatori cu studii superioare ?

    Audientele sunt aici: http://www.paginademedia.ro/2014/03/digi-24-are-oficial-audiente-de-la-1-martie-cati-romani-s-au-uitat-la-postul-rcs-in-ultimele-zile-canalul-mult-in-urma-celorlalte/
    Cu regula de trei simpla puteti calcula la fiecare televiziune cati telespectatori are si din ce categorii.
  • ana ana
    Firesc ca cei mai educati sa incerce sa se informeze, atat cat se poate, de la un post mai echidistant si cu un limbaj civilizat, neintrerupt mereu de false "breaking news ", de publicitate abuziva, si unde oamenii nu tipa mereu unii la altii. Se mai dau si stiri externe si culturale, comentarii profesioniste si are si o punere in pagina mai logica. " Non multa, sed multum !" In rest, este trist dar adevarat, cei in varsta stau tot mai mult acasa, asa cheltuiesc mai putin, se si deplaseaza mai greu, si prefera posturile de stiri fiindca ...se vorbeste ! Nu mai trebuie sa fac efortul de a citi, dar nici pe acela de a urmari un film cu probleme care azi ii sunt straine, nu le intelege, sau sunt deprimante si violente....Nu stiu cum va arata - si cum ar trebui sa arate !!! - televiziunea in Romania peste un deceniu.......Stie cineva ????
  • Andrei Andrei
    Inca nu intrat la toti operatorii de televiziune
  • Florinel Florinel
    Ioana audienta 0,3. Serios ?. 1 punct de rating inseamna 150.000 de oameni. Te descurci tu mai departe.
  • ion ion
    hai 30-45.. 50
  • Ioana Ioana
    Tocmai de aceea, Florinel, sunt putini... Pentru nu sunt foarte multi oameni educati in aceasta minunata tara.
  • andreea andreea
    Ma bucur ca in tara asta exista si un post de televiziune de stiri unde poti sa urmaresti subiecte normale si interesante, fara urlete, acuze, scandal, manele.Si constat ca oamenii care cauta asta nu sunt putini, nici batrani, nici cu probleme de educatie. Va felicit pentru analiza, sper ca Digi24 sa urce din ce in ce mai mult in preferintele publicului, o merita!
  • Florinel Florinel
    La Digi 24 sunt cei mai "educati" dar si cei mai putini.
  • ionut ionut
    peste 5-10 ani o sa avem o alta fata a televiziuni

Trimite un comentariu

sus