Skip to main content

CNA l-a refuzat pe un autointitulat "antreprenor de media pursânge, de tipul Ringier şi poate Adrian Sârbu"

 

Alexandru Raducanu
Alexandru Răducanu s-a autoproclamat un "antreprenor media pursânge" în încercarea de a-i convinge pe membrii CNA să-i dea o licenţă

Publicitate

A venit a doua oară pentru o televiziune, dar fără succes. S-a autointitulat "un antreprenor de media pursânge, de tipul Ringier sau poate Adrian Sârbu", dar nu i-a înduplecat pe membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului.

Cine este "antreprenorul de media pursânge"?

Este vorba de Alexandru Răducanu, care a lansat titlurile The Marketer (care nu mai apare pe print, de anul trecut) şi Business Woman.

Răducanu şi-a încercat norocul, a doua oară, pentru "Canal 33", un proiect de televiziune de business, dar propunerea lui nu i-a convins pe membrii CNA nici de această dată. Forul nu i-a acordat licenţa audiovizuală.

În urmă cu aproximativ o lună şi jumătate, Răducanu a prezentat în faţa Consiliului proiectul de televiziune Canal 33. Atunci, el le spunea membrilor CNA că Andreea Marin va fi consilierul postului pe partea de programe, după cum Paginademedia.ro scria AICI.

"Consider că am un profil diferit faţă de cei care s-au prezentat până acum în faţa dumneavoastră pentru a solicita licenţe audiovizuale, că sunt un antreprenor de media pursânge şi, sigur, păstrând proporţiile de rigoare, consider că sunt un antreprenor de media de tipul Michael Ringier şi poate Adrian Sârbu, un antreprenor de media pursânge", a spus Alexandru Răducanu în debutul audierii de astăzi de la CNA.

Consiliul a analizat, în şedinţa de astăzi, revenirea la solicitarea Canal 33 Network SRL, din 21 ianuarie, de a obţine o licenţă audiovizuală pentru difuzare prin reţele de comunicaţii electronice a postului Canal 33.

Alexandru Răducanu este acţionarul majoritar (97%) al societăţii care a cerut astăzi, pentru a doua oară, licenţă de la CNA.

În şedinţa de astăzi, Răducanu le-a spus membrilor CNA că a modificat grila astfel încât proiectul Canal 33 s-a transformat dintr-unul de business lifestyle într-unul de "hard business". Însă nici acest aspect nu a reuşit să convingă forul audiovizualului să-i acorde licenţă.

DOUĂ VOTURI PENTRU. Doar doi membri CNA au votat, astăzi, "pentru" acordarea licenţei solicitate de Canal 33 Network SRL. Este vorba de Florin Gabrea şi Cristina Trepcea, ceilaţi membri fiind împotrivă (Monica Gubernat, Laura Georgescu, Viorel Vasile Buda, Christian Mititelu, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea).

De ce s-a opus şefa CNA acordării unei licenţe pentru Canal 33?

Laura Georgescu, preşedintele CNA, şi-a justificat votul negativ astfel:

"Am datoria să corelez oferta editorială cu proiectul tehnic şi cu business plan-ul. (...) Nu m-aţi convins, aţi păstrat emisiuni a căror finalitate nu o văd. (...)

E o mare diferenţă când spui Michael Ringier şi Adrian Sârbu, zic eu.

O altă reţinere a CNA a fost temerea că licenţa ar putea ajunge să fie vândută dacă proiectul Canal 33 nu va fi un succes. Preşedintele CNA a invocat precedentele Radio Guerrilla şi The Money Channel.

Laura Georgescu:

Eu personal am suspiciuni de ceea ce se întâplă aici, de aceea vă întreb. De ce vreţi o licenţă naţională? Răspunsul este simplu. Licenţa rămâne un bun vandabil. Chiar dacă piaţa vă omoară, licenţa devine ipotetic vorbind un bun vandabil.

Răducanu: Aveţi cuvântul meu de om: în cazul în care voi primi această licenţă şi nu voi fi în stare de ea nu o voi înstrăina nimănui. Eu nu sunt genul de om care să facă speculă cu licenţe audiovizuale.

Laura Georgescu:

Nu am spus asta. Am spus că în situaţia în care îi dai unui om licenţă naţională şi nu îi merge business-ul, el are în continuare ceva de făcut, nu neapărat să o vândă, o închiriază. Am cazuri din partea unor mari radiodifuzori care fac asta. Intrăm aşa într-un carusel din care nu mai ieşim.

În momentul în care îmi spui "dă-mi licenţa că dacă nu reuşesc mă omoară piaţa" am imediat suspiciunea că dacă, la un moment dat, te omoară piaţa o să-mi vinzi şi bunul, respectiv licenţa.

Ştiţi bine problema de anul trecut, din vară, cu licenţele Guerrilla. Această experienţă m-a făcut să mă gândesc ce se întâmplă dacă proiectul eşuează. Şi nimic nu mă face să nu corelez acest proiect cu The Money Channel şi Life TV-ul (un alt proiect de televiziune de business pentru care o firmă controlată de Muhamad Murad a solicitat licenţă audiovizuală, dar a primit tot un răspuns negativ din partea CNA - n.r.).

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • paul S paul S
    Ha, ha, ha, pai intreaba pur-sangele !
    De ce ma intrebi pe mine?
    Dar trebuie sa gasiti o intamplare, ceva din copilaria lui timpurie, care sa-ti faca legatura intre povestile astea si sa le intelegi.
    Cica si madam doamna Trepcea e psiholoaga si cu toate astea... i-a dat OK pentru licenta. Pai asta nu e OK.
  • Lizette Lizette
    O fi el megaloman si frustrat, dar tu ce problema ai cu serpentinele? Si care-i legatura intre Passat, Forbes si statuie? Sincer, cred ca esti putin invidios (sau ranit). Mai bine spune ce-ai pe suflet.
  • paul S paul S
    A scris un editorial despre cum mergea noaptea cu 100 la ora pe serpentine cu "noul meu Passat". De ce? Pentru ca pe autostrada nu prindea decat 220 la ora! Scrie in editorialul lui. Omul zice ca e absolvent de psihologie! Are o legatura cu psihologia, dar mai spre paranoia. Si din tot ce face se vad traume si frustrari ascunse care ies la iveala prin stupizeniile astea caraghioase si megalomanice. A mai facut circ mai demult cu "Dinule, mon cher, cum mi-ai luat licenta Forbes!" S-a facut si statuie intr-un ad de autopromovare! Nu e gluma!
  • arcadefire arcadefire
    Nu prea prind comparatia cu Ringier. Adica a dat un exemplu foarte prost, de firma asa-zis elvetiana, care a lichidat tot ce mai avea pe aici, a ramas cu doua fituici si s-a facut de oaie maxim. Este ca si cum te-ai lauda ca esti un fel de ENRON, TNUVA, ARTHUR ANDERSEN, ROVER,etc, adica firme care au dat un chix suprem si si-au facut praf imaginea.
  • sensei sensei
    aaaa, asta-i ala de facea interviuri libidinoase cu personaje dubioase, gen petrica imre si altii ca el. mdea, mare specialist in ligusiri.

Trimite un comentariu

sus