Skip to main content

CNA menţine amenda de 100.000 de lei pentru Mynele TV, postul lui Costi Ioniţă

 

MyneleConsiliul Naţional al Audiovizualului a decis să menţină amenda de 100.000 de lei acordată postului Mynele TV, în 6 februarie, pentru că a difuzat în timpul nopţii spoturi la telefoanele erotice.

Publicitate

Societatea care operează Mynele TV, Happy Music SRL, deţinută de Constantin Ioniţă şi Corina Mihaela Boabeş (cu câte 50%), a contestat la CNA amenda record de 100.000 de lei.

Contestaţia Mynele TV a fost respinsă cu unanimitate de voturi.

La şedinţa de astăzi, pentru a susţine contestaţia adresată Consiliului, au fost prezenţi Corina Boabeş, acţionar şi administrator al Mynele TV, şi Dan Boabeş, directorul tehnic al televiziunii.

Dan Boabeş a spus că sancţiunea aplicată Mynele TV a fost prea mare ţinând cont de faptul că aceasta a fost prima amendă primită de post.

"Ne pare rău că am greşit, dar considerăm că penalizarea este excesivă (...) Cred că ar trebui luat în considerare şi istoricul postului Mynele TV. Funcţionăm de foarte mulţi ani şi nu am fost sancţionaţi niciodată. Buna noastră credinţă a fost dovedită de-a lungul timpului", a spus Dan Boabeş.

Laura Georgescu, preşedintele CNA, a spus că postul Mynele TV nu a mai fost sancţionat pentru că instituţia pe care o conduce nu a efectuat controale la această televiziune.

Narcisa Iorga, membru CNA:

"Consider că fapta care a fost sancţionată, difuzarea unor promo-uri pentru convorbiri erotice, este una foarte gravă. (...) Se susţine amenda, cu condiţia să ştim să ne şi apărăm în instanţă.

Direcţia juridic a CNA a atras atenţia că de la săvârşirea faptei (6 februarie 2013) şi până la sancţiune a trecut mai mult de un an.

Dan Boabeş, reprezentantul MyneleTv:

"Niciodată Mynele nu a fost sancţionat pe protecţia minorului. Am avut grijă să încercăm să schimbăm percepţia publicului asupra acestui curent, care există, chiar daca unora nu le place. Clipurile au fost difuzate în cursul nopţii între orele 1.00 şi 4.00. Difuzarea lor nu a adus în niciun caz o atingere gravă minorilor. (...)

Mynele nu are acoperirea tehnica a altor posturi, dar acolo unde este recepţionat este unul din primele 10 posturi din Romania."

Lorand Turoş, membru CNA, după audierea reprezentanţilor Mynele TV:

"Ar trebui să plătească o taxă de poluare, cum să fie în must-carry?"

CONTEXT. În şedinţa din 6 februarie, Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis amendarea cu 100.000 de lei a postului Mynele TV, deţinut de Costi Ioniţă, pentru că a difuzat spoturi la telefoane erotice, lucru interzis de legislaţia audiovizuală, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

Spoturile în cauză au încălcat art 96 din Codul Audiovizual: „Comunicările comerciale pentru convorbiri telefonice erotice, precum şi pentru produse şi servicii cu destinaţie sexuală sunt interzise.”

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • nadia nitov nadia nitov
    servicii erotice = proxenetism! acum, nu castiga proxenetii destul din traficul de carne vie? mai vor si bani din reclame? sa se legalizeze prostitutia si sa plateaxa proxenetii taxe si o sa aiba parte si de reclame la fu.ut! dar prostitutia este o mafie si castigurile sunt imense, prin urmare si taxele ar fi la fel, prin urmare proxenetii n-au niciun chef sa devina prostitutia legala!
  • andrei andrei
    Cred ca Romania e singura tara din Europa care interzice TOTAL publicitatea la servicii erotice... Numai tarile musulmane mai au astfel de reguli Si Coreea de Nord
  • Andrei Andrei
    Probabil ca trebuiau sa le difuzeze ziua, ca sa le vada si cei din CNA. Acum cativa ani, era plin de spoturi de genul asta, pe mai toate posturile mari din Romania si n-am auzit de nici o sanctiune la vremea aceea.
  • iñaki iñaki
    Nu va suparati, audientele la divertisment pe luna februarie cand le afisati?

Trimite un comentariu

sus