Skip to main content

Compania mamă a Pro TV îşi "revizuieşte" operaţiunile de radio şi cinema din România. CME obţine finanţare de la Time Warner

 

cmeGrupul internaţional ce deţine postul Pro TV, CME, îsi revizuieşte proprietăţile mai mici pe care le deţine, precum posturile de radio şi cinematografele din România şi din alte ţări, a declarat vineri Michael Del Nin, co-CEO al CME, potrivit HotNews.ro, care citează Bloomberg.

Publicitate

Potrivit sursei citate, Central European Media Enterprises obţine susţinere financiară de la comnglomeratul american Time Warner. Compania americană care deţine postul Pro TV în România a ajuns la un acord de credit de 545 milioane de dolari cu Time Warner, principalul său acţionar, notează Bloomberg.

Declaraţia a fost făcută în contextul prezentării rezultatelor financiare din 2013, despre care Paginademedia.ro a scris AICI.

Acordul cu conglomeratul american, menit să rezolve problemele de lichidităţi pe care le are, pe termen scurt, CME, a determinat o creştere record a preţului acţiunilor CME la bursa din Praga, mai scrie HotNews.ro.

Potrivit sursei citate, acţiunile au crescut, ieri, cu 62%, până la valoarea de 85 de coroane - cea mai mare creştere de la intrarea CME pe bursa pragheza, în 2005. Volumul tranzacţionat a fost de aproape nouă ori mai mare decât media zilnică a ultimelor trei luni.

Reactia pozitivă a pieţei la acordul financiar cu Time Warner vine în contextul în care CME, companie confruntată cu datorii foarte mari, a înregistrat venituri totale în scădere considerabilă faţă de 2012, iar pierderea operationala inainte de depreciere si amortizare (OIBDA) a fost anul trecut de 46,5 milioane de dolari, mai scrie HotNews.ro.

Pe de alta parte, pierderea neta din 2013 a fost considerabil mai mica fata de 2012 - 281,5 milioane de dolari, comparativ cu 546,4 milioane anul precedent.

Michael Del Nin, despre un proces de "înstrăinare a unor active neesenţiale, precum cele din domeniul radio şi cinematografie"

În teleconferinţa ce a urmat anunţurilor de vineri, a cărei transcriere este disponibilă pe Seekingalpha.com, Michael Del Nin a spus că CME "planifica, sau a început foarte recent, un proces" de înstrăinare a unor active neesenţiale, ce includ active de distribuţie în special de pe piaţa românească - precum cele din domeniul radio şi din cel al cinematografelor. "Procesul urmăreşte o revizuire a acestor active", mai notează HotNews.ro.

CME va începe să renunţe la activele din domeniul radio şi cinematografie în următoarele luni

"Este în interesul companiei să ne concentrăm de afacerile de televiziune, şi credem că acele active, de multe ori afaceri foarte bune cu performanţe foarte bune, sunt, probabil, mai valoroase în mâinile altora. Acel proces este pe cale să înceapă şi ne aşteptăm să înregistrăm progrese în lunile următoare", a spus Del Nin.

În aceeaşi teleconferinţă, referindu-se în special la România, reprezentanţii CME menţionează planuri să crească, în 2014, tarifele aplicate distribuitorilor de cablu şi satelit pentru retransmisia posturilor sale.

Citeşte şi:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Migu Migu
    Cred ca vom asculta ProFM mult timp de acum incolo.
  • miha miha
    Asa da...
  • radu radu
    Nu am niciun chef sa mai dau 1euro in plus la abonament,ca sa vad ce?
    Dupa colt de strada ,aparu un nas,
    Hop si cu Maruta,dupa-un sfert de ceas;
    Asta inseamna ca trebuie sa mai suport,LALALABAREALA BAND?
  • anna anna
    a zis cineva ca sarbu n=are bani? are, dar nu de dat. americanii o sa ceara mult, el nu o sa vrea sa dea. o sa se joace de-a sorecele si pisica pana cand cineva cedeaza, dar o sa dureze ceva vreme.
  • vlad vlad
    sarbu are suficienti bani sa cumpere, doar cumva inapoiaza banii cand ia primit cand a vandut prima data activele. altcineva nu este interesat sa cumpere studiorile si radiourile.
  • aaaaa aaaaa
    sarbu mai trebuie sa aiba si bani sa le cumpere. nu ma gandesc ca nu are bani, dar trebuie sa aiba cat cer americanii.
  • vlad vlad
    Dupa cum Sarbu are drept de preemtiune radiourile si cinematografele vor ajunge in mana acestuia. Si de aici Sarbu reintra in posesia unor active Pro.

Trimite un comentariu

sus