Skip to main content

Digi 24, sămânţă de scandal la CNA. Narcisa Iorga îi critică pe membrii care au votat grilele Romtelecom şi UPC fără Digi 24. Ce îi răspunde Laura Georgescu

 

narcisa iorga_EVZ

Publicitate

Dispută la CNA între Laura Georgescu, preşedintele CNA, şi Narcisa Iorga, membru CNA deoarece Consiliul a aprobat grilele UPC şi Romtelecom fără Digi 24.

După ce propunerile Narcisei Iorga nu au întrunit numărul de voturi (somarea Romtelecom şi UPC digital din cauza Digi 24), aceasta a făcut declaraţii publice în pauza din cadrul şedinţei, în semn de protest faţă de deciziile majorităţii din CNA.

Narcisa Iorga a spus că va sesiza Parlamentul cu privire la faptul că membrii CNA au acceptat ca operatorii de cablu să nu includă Digi 24 în grilă.

„Din păcate astăzi avem dovada faptului că CNA acţionează abuziv şi mai special abuziv faţă de o societate comercială, faţă de un post de televiziune”, a spus Narcisa Iorga.

Membrul CNA a ţinut să reamintească o serie de amenzi primite chiar de către operatorul de cablu RCS&RDS pentru că de-a lungul anilor a refuzat să introducă în grilă anumite posturi obligatorii la retransmisie.

„În 2012, la 24 ianuarie, RCS a fot somat pentru că nu a inclus în grila sa de programe Antena 2, în 31 ianuarie - amendă de 100.000 de lei pentru RCS pentru că nu retransmitea N24 Plus, pe 16 februarie - amendă de 90.000 de lei pentru că nu retransmitea programul Info TV Arad, pe 29 martie - 50.000 de lei pentru că nu retransmitea câteva programe ale studiourilor locale ale TVR, dar şi Mynele TV şi Alfa Omega TV, posturi incluse în lista must carry”, a exemplificat Narcisa Iorga.

„În timp ce UPC a găsit o supapă de a ocoli legea în sensul că are doar 51 de canale în oferta analogică, iar Digi 24 - care se află pe locul 13 în lista must carry - ar atinge doar 12,75% în procentul de 25% obligatoriu de retransmis, Romtelecom are peste 60 de canale, aşadar Digi 24 este obligatoriu de retransmis pentru Romtelecom", a mai adăugat Iorga.

Laura Georgescu a respins acuzaţiile aduse de Narcisa Iorga şi a vorbit, printre altele, despre recomandarea Consiliului Concurenţei de a reduce numărul de posturi libere la retransmisie.

„Must carry-ul nu înseamnă că iau absolut tot ce se găseşte liber la retransmisie şi eventual are şi audienţă de zero virgulă zero zero zero în perioadă. Must carry înseamnă să asiguri distribuţia gratuită a unor canale care sunt absolut necesare informării, educării şi diversificării telespectatorului. Atâta vreme cât abuzurile au început în anul 2008, când s-a dat o licenţă unui distribuitor pentru un 10 TV, am schimbat, tot cu conivenţa celor şase, conduşi de aceeaşi colegă de astăzi, licenţa şi structura de programe şi denumirea programului în 2010. N-am avut nicio problemă atunci. Brusc, venim şi spunem „Lasă că nu am ştiut ce se întâmplă cu indicele de audienţă„. Venim acum şi imperios cerem să intre numărul 13 (Digi 24) din must carry. Despre asta vorbim, despre o solicitare fiindcă aşa vrem noi în acest moment. Poziţia 13 să fie preluată de toată lumea. Pe ce temei legal? Vreau să-l aud. În secunda în care va avea colegialitatea să întemeieze scris pe ce îşi bazează aceste lucruri, rediscutăm şi a treia oară. Chiar dacă regulamentul nu presupune aşa ceva", a spus Laura Georgescu.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • banatan de pusta banatan de pusta
    PREMIERĂ. Pentru prima dată de când este măsurat public, de la 1 martie 2014, postul de știri al celor de la RCS a reușit ieri să urce pe locul 4 în topul televiziunilor de știri în prime-time, depășind Realitatea TV. După ratingul mediu, pe întreaga zi de ieri, Digi 24 a fost la egalitate cu Realitatea.
  • banatan de pusta banatan de pusta
    ... UPC satelit AKA Focussat a renunta la antenute din 6 februarie 2014,dar nu a curs atita cerneala si nici atita campanie media. sec, nu?!!!!!!!
  • banatan de pusta banatan de pusta
    si totusi UPC distribuie un canal RCS-RDS, se numeste UTV...
  • banatan de pusta banatan de pusta
    in Timisoara,grila analogica la RDS are Alfa si Omega
  • mad79 mad79
    pentru a fi un post afiliat BBC,CNN,FOX,etc,trebuie doar sa achiti o taxa pe an,nimic altceva.Sa nu crezi ca daca esti post afiliat cu cele de maai sus,iti si ofera anumita greutate in exterior sau pe plan intern.
    Asta cu afiliat la...x post,e doar ptr naivi si nestiutori de media,ce pun botul si zic,wow ce grozavi sunt astia ca sunt afiliati la Xpost!
  • mirceA mirceA
    Intr-adevar, madam Georgescu e un personaj sinistru... insa, de aceasta data, are dreptate: Digi 24 are audienta 0,00nu-stiu-cat.
  • MARIAN MARIAN
    Doamna Georgescu cum puteti afirma; ca Digi 24 are audienta zero,zero,zero,nu ma asteptam din partea presedintei cna care in opinia mea ar trebui sa fi e inpartiala si la cheremul clasei politice...trist chiar daca nu i-mi plac in mod deosebit rds-rcs nu cred ca merita asemenea tratament din partea cna in spete a dv.personal....
  • Ileana Ileana
    @bianca Te poti uita la Digi 24 pe net, pana t-i se vor acri matele, de Prelipceanu si alte fosile de pe acolo. Daca esti asa injectata cu venin de provenienta Digi 24, poti sa iti depui cv-ul la ei, poate te angajaza pentru 6 luni,ca asa e moda acolo, sa ii slavesti pe net. Asta daca nu cumva lecrezi la Marea televiziune din pricina careia nu poti sa dormi linistita Digi 24 HD.
  • radu radu
    Pana la urma urmei,ce mare post o fi si Digi24?e cumva filiala BBC,Fox,etc?ce tot sariti ,de fund,unii dintre voi,facand pe "avocatii diavolului";nu-mi plac antenele,protv-ul,manelisti de genul Morar,Maruta,Buzdugan,dar,de aici,sa o tineti,intruna,nu,ca nu",noi,fanii Digi tv,suntem, cei,mai buni,cei mai destept,etc,etc',iar,restul lumii ,nu,din simplul motiv ca nu pe place acet post tv al ungurului,nu prea e bine,asa ca ,atentie la ce scoateti pe gura,cam seamana a rahat cu perje;
  • paul S paul S
    E o mare basista doamna Narcisa, dar aici sunt de partea ei. Digi 24 si TVR-urile sunt singurele posturi cu jurnale de stiri serioase, de calitate. La ceilalti, PRO, Antene, Prima, Kanal, RTV, etc, jurnalele au ca baza 3 incendii, doua injunghieri, "accident tragic" si Antonia vrea inapoi copilul cu Castelano si i-a pregatit o camera frumoasa. Facute de imbecili pentru a-i imbeciliza si pe cei care nu s-au nascut imbecili.
  • Petru Petru
    Nu doar că Digi24 sunt imparțiali, dar au și multe emisiuni de cultură și istorie... În weekend sunt o adevărată reminiscență a TVR Cultural... Au și ediții speciale pe teme cultural-istorice, nu dau imagini de la înmormântări și în general nici cronici negre ca știrile de la ora 5.
  • Mihai Mihai
    Mai vedeți ce sume pretinde RCS-RDS de la posturile TV locale și regionale pe care e obligat să le transmită în baza aceluiași principiu must-carry pe care le scoate din grilă dacă nu plătesc, fără să fie amendat.
  • marynboy marynboy
    Digi24 cel mai imartial post TV de știri.CNA să se sesizeze si să elimine posturi ca antena3,b1,ramânia tv, realitatea..... chiar.
  • bianca bianca
    @Ileana- in sfarsit sunt si eu POSTAC! Imi place denumirea asta, sa stii;) Cat despre mine, nu ma plateste nimeni, nici macar nu sunt abonat RCS. Urmaresc pagindemedia si am citit in ultima vreme multe articole despre acest post de televiziune, fapt ce mi-a starnit curiozitatea, recunosc. Initial am crezut ca o sa il vad la mine pe cablu, ma rog, la UPC, acu daca nu se poate asta e, ma mut.In plus m-am tot uitat si pe oferta, astia de la RCS sunt chiar mai ieftini:))Poate cine stie vede cineva ca am scris frumos si imi fac o oferta asa, ca pentru POSTACI;)
  • ileoano ileoano
    Draga scumpa, diferenta este ca RCS-RDS cand a refuzat sa introduca in grila respectivele posturi, a incasat niste amenzi babane. Facand acelasi lucru, Romtelecom si UPC primesc in schimb binecuvantarea CNA. Sesizezi diferenta? Indiferent daca e vorba despre televiziunea concurentei, din cate stiu eu, legea must carry e la fel pentru toti, nu prevede exceptii in cazurile de concurenta.

Trimite un comentariu

sus