Skip to main content

DIN ARHIVĂ. Cum au părăsit Ioaniţoaia şi echipa ziarul Sportul românesc pentru ProSport

 
sportul romanescu ioaitoaia_L_ (5)- 6.03.97
sportul romanescu ioaitoaia_L_ (5)- 6.03.97

sportul romanescu ioaitoaia_L_ (5)- 6.03.97

În urmă cu 17 ani, redacţia Sportului românesc, deţinut de Dumitru Dragomir, părăsea publicaţia cu tot cu redactorul-şef, Ovidiu Ioaniţoaia. Momentul a fost prezentat de ziarul Libertatea din 6 martie 1997.

Paginademedia.ro vă prezintă momentul, din arhivele presei:

Articolul din Libertatea, semnat de Ana Maria Marinescu şi Dorin Chioţea (fost redactor-şef la ProSport), anunţa că Ioaniţoaia a renunţat la funcţia de redactor-şef pentru a deveni director la Mediapro Sport, „cu responsabilitatea de coordonare a departamentelor de gen ale Pro TV, Pro FM şi Mediafax”. În plus, Ioaniţoaia urma să pregătească lansarea unui nou cotidian, „ProSport”.

„Orice drum nou presupune un risc. Eu mi-l asum şi am convingerea că nu voi rata. Părăsesc cu strângere de inimă un ziar pe care l-am adus în vârful presei sportive româneşti. Am luat această decizie ca urmare a rupturii ireconciliabile dintre patronat şi redacţie”, declara Ovidiu Ioaniţoaia la momentul respectiv.

Tot atunci, Dumitru Dragomir, şeful Ligii Profesioniste de Fotbal şi patronul publicaţiei, i-a demis pe redactorii-şefi adjuncţi, Andrei Vochin şi Cristian Geambaşu. „Tirajul a scăzut drastic în ultima vreme, iar ei poartă o mare parte din vină. Nu vreau să-i mai văd pe-aici, deşi sunt convins că-i voi revedea”, spunea Dragomir.

Şeful LPF spunea că cea mai mare parte de vină pentru conflictul creat o purta nu Ovidiu Ioaniţoaia, ci Adrian Sârbu „care urmăreşte o răzbunare personală ca urmare a refuzului Ligii Profesioniste a Cluburilor, al cărei preşedinte sunt, de a permite filmarea meciurilor de fotbal gratuit.”

Tot Dragomir spunea că nu se teme de concurenţa ProSport.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • mabasescu chiorul mabasescu chiorul
    ce are voiculescu cu mafia basescu-udrea,papici,macovei,haineala,zegrean-morar,stanciu-kövesy-pmp partidul mortilor,inselatorilor,satanistii,pdl,pnl,antonescu drogatul rahatul cine voteaza gunoiele securiste decat la jilava sa faca laba .
  • fals fals
    Pro Sport a aparut in 1997, iar Sportul Romanesc si-a incetat aparitia in 2000. Mai documentati-va inainte sa scrieti ceva.
  • Wanabe Wanabe
    Voiculescu de acum e Dragomir de atunci. Si Felix crede ca daca ii pleaca o echipa intreaga, brandul va continua sa faca performanta si bani. Voi scrieti ca Dragomir a inchis taraba la putina vreme dupa plecarea greilor, mi-ar placea sa pateasca si Voiculecsu la fel. Adica sa plece astia si sa-l lase balta, sa-si ingroape singur afacerea daca a fost gușter și a refuzat oferte atunci cand a avut ...
  • serioja serioja
    Mishto aniversare. S-a potrivit. Poate ca mai pleaca o data acum :-)
  • Smiley_tgv Smiley_tgv
    wow, de pe vremea cand libertatea era un ziar!

Trimite un comentariu

sus