Skip to main content

Drepturile TV pentru Liga 1: Meciurile vor fi transmise de două posturi naţionale, care nu trebuie să fie neapărat în must-carry

 

sursa foto: ProSport
sursa foto: ProSport

Publicitate

"Înţelegerea cu Intel Sky este valabilă pentru următoarele cinci sezoane. Vor fi două televiziuni naţionale care vor transmite meciurile, nu va exista un singur cumpărător", a precizat Justin Ştefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, citat de gsp.ro.

Declaraţia a fost făcută în cadrul unui conferinţe de presă în care s-a discutat despre drepturile TV din Liga 1, pentru care LPF a încheiat un parteneriat cu Intel Sky, o firmă cu sediul în Malta.

Reprezentantul LPF a mai spus că cele două posturi care vor cumpăra drepturilr de difuzare ale Ligii 1 nu trebuie să fie neapărat televiziuni libere la retransmisie (să se afle pe lista must-carry).

"Nu va exista un singur cumpărător. Vor fi două televiziuni cu acoperire naţională care vor transmite aceste meciuri. Telespectatorii nu vor fi deloc afectaţi", a declarat secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal Justin Ştefan, în conferinţa de presă de astăzi, după cum a relatat Gazeta Sporturilor.

"Modelul cu licitaţie nu trebuie să fie obligatoriu. Există mai multe tipuri pentru acordarea acestor drepturi. Posturile nu trebuie să fie neapărat libere la retransmisie. Nu ştiu dacă au început negocierile cu vreun post tv", a mai spus Justin Ştefan.

Secretarul general a anunţat şi suma pe care o vor primi cluburile din partea LPF:

"Suma de bani intră la Ligă indiferent dacă se vor vinde drepturile sau nu. Vom încerca să nu oprim dreptul telespectatorilor să vadă meciurile.

Liga va primi 27.5 milioane de euro net pe sezon. Din discuţiile avute la ligă cu persoane fizice şi companii ne-am dat seama că nu putem obţine mai mult decît suma pe care ne-o oferă Intel Sky".

Alte declaraţii făcute de Justin Stefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, potrivit GSP.ro:

"Cred că repet unele lucruri. Am încheiat un parteneriat cu Intel Sky din Malta, pe 5 sezoane. Contractul actual va avea aceeaşi valoare financiară ca şi cel anterior. Din 2014-2015 vrem să facem şi Cupa Ligii. Există garanţii de bună execuţie ca şi pentru contractele internaţionale. Ratele sînt acoperite de scrisoarea de garanţie de bună execuţie.

Vom respecta legea concurenţei atît de la noi, cît şi pe cea internaţională. Nu va exista un singur cumpărător. Vor fi două televiziuni cu acoperire naţională care vor transmite aceste meciuri. Telespectatorii nu vor fi deloc afectaţi! (...)

Nu trebuie sa facem o confuzie cu durata de viaţă a unei firme şi să ne axăm pe experienţa celor care lucrează acolo. Nu vă pot spune ce experienţă are firma Intel Sky Broadcast. Nu lucrez la această firmă şi vă rog să vă adresaţi celor de acolo în privinţa acestor detalii. Pe noi ne-au interesat garanţiile financiare şi ne bucurăm că ele au fost acceptate. Domnul Paszkany nu e implicat în tranzacţie. Garanţiile acoperă ratele contractuale şi putem recupera drepturile chiar dacă dau faliment a doua zi. Cel mai important lucru îl reprezintă garanţiile pe care firma respectivă le oferă."

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Moromete Moromete
    Minimax si Cartoon Network au cumparat drepturile de difuzare pentru urmatorii 5 ani. Meciurile din liga 1 vor fi transmite doar in format 4k, cu publicitate din 5 in minute, numai pentru laptele si cornul picilor !
  • geo geo
    Si Romania TV sau Realitatea TV ce sunt...tot posturi de stiri...si au difuzat partide de fotbal...si vor mai difuza, foarte probabil.
  • Seby Seby
    Cu siguranta nu vor folosi postul Digi 24 sa transmita meciurile. Este un post de stiri.
  • Patrik Fecheta Patrik Fecheta
    Pai poate transmit folosindu-se de Digi24.
  • cata cata
    deci digi sport nu mai are dreptul sa transmita meciurile chiar daca doreste sa le cumpere ? scria ca vor fi cumparate de 2 televiziuni cu acoperire nationala

Trimite un comentariu

sus