Skip to main content

Guvernul a decis ca CNA să fie păzit de jandarmi, la fel ca Palatul Patriarhiei, obiective STS şi AVAS

 

CNA

Cele două etaje pe care CNA îşi desfăşoară activitatea, într-o clădire din apropierea Palatului Parlamentului, vor fi păzite de jandarmi, la fel ca şi obiective ale Serviciului de Telecomunicaţii Speciale sau Palatul Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Române.

Decizia îi aparţine Guvernului, care a dat recent o Hotărâre de Guvern, prin care CNA este adăugat în lista Obiectivelor de Importanţă Deosebită pentru Activitatea Statului. Informaţia a fost publicată de jurnalistul Cătălin Prisăcariu, pe blogul său.

Hotărârea publicată în Monitorul Oficial spune: „La Anexa nr 1 Lista obiectivelor la care se asigură pază şi protecţie cu efective de jandarmi, cu exceptare de la plată, punctul I, litera D la Hotărârea Guvernului nr 1486/2005 privind asigurarea pazei şi protecţiei obiectivelor, bunurilor şi valorilor cu efective de jandarmi (...) se introduce o nouă poziţie, cu următorul cuprins: Sediul Central al Consiliului Naţional al Audiovizualului din Bd Libertăţii”

Captura realizată de Cătălin Prisăcariu
Captura realizată de Cătălin Prisăcariu

Ce spune Anexa 1 din ordonanţa nr. 1486/2005 privind asigurarea pazei şi protecţiei obiectivelor, bunurilor şi valorilor cu efective de jandarmi:

I. OBIECTIVE DE IMPORTANŢĂ DEOSEBITĂ PENTRU ACTIVITATEA STATULUI

D. Alte obiective

1. Sediul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii şi depozitul de arhivă;

2. Sediul Oficiului Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat;

3. Palatul Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Române;

4. Sediile instanţelor judecătoreşti şi parchetelor (paza sediilor, supravegherea accesului şi menţinerea ordinii interioare necesare desfăşurării normale a activităţii - 506 obiective);

5. Obiectivele aparţinând Ministerului Administraţiei şi Internelor, stabilite prin Ordin al ministrului Administraţiei şi Internelor;

6. Obiective aparţinând Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (8 obiective);

7. Obiective aparţinând Serviciului de Informaţii Externe (16 obiective);

8. Sediul Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (A.V.A.S.) din Calea Victoriei nr. 218;

9. Sediile unităţilor teritoriale ale Trezoreriei Statului, la care funcţionează casierii-tezaur din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti şi Administraţiilor Finanţelor Publice ale sectoarelor municipiului Bucureşti, municipiilor, oraşelor şi comunelor, precum şi transporturile de valori şi numerar efectuate de acestea (215 obiective)

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • mariana mariana
    da de ce trebuie pazite trompetele varanului? de cine le este frica acestor trompete pesediste- comuniste?
  • paul S paul S
    Pentru evitarea cacofoniei din titlu trebuia scris "ca sediul CNA" nu "cace NA". Asa e si logic de fapt. Jandarmeria pazeste sediul nu membrele si membri consiliului. Asa, kakestie.

Trimite un comentariu

sus