Skip to main content

Firma care a luat drepturile pentru Liga I a cumpărat televiziunile lui Paszkany

 

sursa foto: ProSport
sursa foto: ProSport

Publicitate

Look TV şi Transilvania Live, televiziunile lui Arpad Paszkany, patronul echipei de fotbal CFR Cluj, au fost cumpărate de Intel Sky Broadcast, firma din Malta care a achiziţionat drepturile TV ale Ligii 1 pentru următoarele cinci sezoane, potrivit site-ului Fanatik.ro.

Începând din sezonul viitor, telespectatorii români vor urmări partidele din Liga 1 pe Look TV şi Look Plus, variantele rebranduite ale celor două televiziuni, porivit Fanatik.ro.

Cele două posturi vor funcţiona după modelul "pay TV", aşa cum este HBO, în prezent. Detalii, în articol.

Potrivit sursei citate, anunţul oficial al acestei tranzacţii a fost făcut sâmbătă de Arpad Paszkany în cadrul unei petreceri la care au fost invitaţi toţi cei 360 de angajaţi ai celor două televiziuni ale sale, Look TV şi Transilvania Live.

Arpad Paszkany a primit pentru cele două posturi din Cluj aproximativ opt milioane de euro, mai scrie Fanatik.ro.

În costul tranzacţiei a intrat şi toată partea tehnică, studiouri, regie de emisie, regie de montaj, maşini, camere, etc.

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, alte informaţii obţinute de Fanatik.ro.

ENGLEZI, NU RUŞI. Oamenii care manageriază Intel Sky Broadcast sunt englezi, şi nu ruşi cum au lăsat de înţeles cei de la Liga lui Gino Iorgulescu, forul care a încredinţat drepturile TV pentru sezoanele 2014-2019.

Proprietarii lui Intel Sky fac parte dintr-un consorţiu-gigant, de sorginte britanică, şi mai au afaceri în domeniul imobiliarelor, agriculturii şi drepturilor de transmisie ale altor competiţii mondiale, cum ar fi de exemplu baschetul.

Cupa Ligii va debuta în vara anului viitor şi va avea premii în valoare totală de 500.000 de euro. La Cupa Ligii vor participa doar echipele din primul eşalon din România. Organizarea Cupei Ligii este inclusă în contractul dintre LPF şi firma din Malta. LPF va primi suplimentar de la Intel Sky 1.000.000 de euro pe sezon pentru noua competiţie.

PAY TV. Şase meciuri pe Look, restul la alte televiziuni, după „reţeta HBO”. Intel Sky va negocia cu absolut toţi operatorii importanţi din România, RCS, UPC, Orange, Dolce, etc., iar abonaţii care vor dori să vadă fotbalul românesc vor plăti lunar în plus faţă de pachetul de bază. Avantajul major este că Liga 1 se va vedea peste tot în România, mai scrie Fanatik.ro.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Danutz Danutz
    Nu stiu unde si cu cine ai facut matematica, dar esti foarte foarte PROfund!
    Oricum, economie nu stii!Ma refer aici la economia de piata, nu la cea de buzunar. Banii MARI vin din contractele de publicitate, in primul rand! In al doilea rand ... da' ce ma chinui sa explic? Ia! La scoala! Ochii mari si urechile palnie! Mai putine manele, bere din cand in cand si mici doar ponderat!
  • ștefan ștefan
    La cum este campionatul în România nu semerită să plătești..
  • mitica mitica
    e faliment 100%!
    astia vor sa faca 50 de milioane pe an ca sa fie business.
    2 euro pe abonat : 50.000.000 euro / 12 luni = 2.000.000 de abonatii/ luna.
    falimentul tv !
  • daniel daniel
    o firmă de rahat, pentru un campionat de rahat! cică vinery la 3 meciuri n-au fost mai mult de 1000 de spectatori aşa că despre ce vorbim!
  • alex alex
    Din 2008 de cand a luag GSP , ma uit pe net la meciuri . O sa se gaseasca si acum posibilitati pentru a urmarii meciurile din liga 1 .
    Oricum la mai mult de 2-3 meciuri pe etapa nu ma uit
  • din putul gandirii din putul gandirii
    Amice, o dadusi de gard. Dupa logica ta, toate canalele sunt in afara legii. De ex: Eu vreau sa vad doar Next star, de ce nu fac un pachet separat si trebuie sa iau toate televiziunile intact? Pe mine ma intereseaza doar filmul Pro Tv, de ce trebuie sa cumpar tot canalul? Vreau sa vad doar Suleyman, de ce trebuie sa cumpar si Kanal D?
    Daca vrei sa cumperi digi sport, ai sa vezi si liga 1 si uefa CL si ce trasnai mai transmite canalul respectiv. Daca vrei filme, cumperi HBO, digi film Universal sau mai stiu eu ce canale de filme.
    sistemul "Pay Tv" nu este acelasi lucru cu "pay per view". Ce vrei tu, sa vezi doar o competitie, este permis de "pay per view, dar vor mai trece ani pana va fi efficient pe piata romaneasca TV. Dar o poti gasi pe internet.
  • Ted Ted
    Nu stiu cati vor da banii pe Liga I, dar oricum e corect daca va fi asa cum spune articolul. Vrei sa vezi Liga 1, cumperi doar Liga 1; nu vrei, nu cumperi. Ce face acum Digi se cheama "vanzare conditionata mascata": daca vrei Liga 1, cumperi de la noi si restul programelor din pachet.
  • geo geo
    haide sa vedem citi cablisti si, mai ales, abonati vor accepta sistemul pay TV...asta ptr ca nu cred ca f multi romani mai sunt abonati la HBO ori au prinsa optiunea DigiFilm, sa zicem...singura varianta avantajoasa ar fi introducerea celor 2 posturi Look intr-un pachet "sport" care nu ar costa mai mult de 4-5 lei pe luna...altfel nu cred ca lumea se va agita sa vada un CSM RM Vilcea - Iasi, ca sa pomenesc 2 din echipele modeste care vor juca in sezonul viitor in Liga 1, sau un Sageata - Chiajna...sunt penibili maltezii astia....
  • eu eu
    HaHaHa, ce glumă bună pay per view pentru Liga 1. Ca să vedem ce?
    Nu au pus pentru UCL şi ăştia vor liga lu' Gino cu bani, o să plătească ăştia cu pub-uri să nu-şi piardă clienţi...

Trimite un comentariu

sus