Skip to main content

Mihai Rădulescu îl acuză pe Stelian Tănase de incompetenţă şi acte ce servesc interese clientelare

 

Mihai RadulescuRealizatorul TVR Mihai Rădulescu îl acuză public pe directorul general interimar al televiziunii publice, Stelian Tănase, de "folosirea abuzivă a resurselor materiale şi umane" ale instituţiei şi "emiterea de acte administrative sau de altă natură care servesc interese de grup sau clientelare", scrie HotNews.ro.

Publicitate

Acuzaţiile sunt făcute de realizatorul TVR Mihai Rădulescu într-o avertizare în interes public transmisă la Comisiile de cultură din Senat şi Camera Deputaţilor, precum şi la CNA.

Intervenţia lui Rădulescu vine după ce Stelian Tănase a adus mai mulţi jurnalişti din afara TVR să realizeze emisiuni la posturile publice, iar acum, arată Rădulescu, "pentru prima dată în istoria postului public de televiziune, toţi moderatorii emisiunilor de dezbateri pe teme de actualitate, programate în prime-time, sunt colaboratori externi".

Averizarea lui Radulescu vine cu o zi inainte ca CNA să discute din nou modificările de grila de la TVR, anunţate săptămâna trecută de Stelian Tănase, dar neavizate de forul audiovizual.

Ce acuzaţii îi aduce Mihai Rădulescu lui Stelian Tănase?

Mihai Radulescu invoca obligatiile ce decurg din Legea 571/2004 privind protectia personalului din autoritatile publice, institutiile publice si din alte unitati, mai notează HotNews.ro.

Realizatorul TVR îl acuză pe Stelian Tanase, în avertizarea sa, de:

  • practici sau tratamente preferentiale ori discriminatorii in exercitarea atributiilor
  • folosirea abuziva a resurselor materiale sau umane;
  • incompetenta sau neglijenta in serviciu;
  • evaluari neobiective ale personalului in procesul de recrutare, selectare, promovare, retrogradare si eliberare din functie;
  • incalcari ale procedurilor administrative sau stabilirea unor proceduri interne cu nerespectarea legii;
  • emiterea de acte administrative sau de alta natura care servesc interese de grup sau clientelare;
  • incalcarea altor dispozitii legale, care impun respectarea principiului bunei administrari si cel al ocrotirii interesului public.

Ce mai spune realizatorul TV în avertizarea sa?

  • Pentru prima data in istoria postului public de televiziune, toti moderatorii emisiunilor de dezbateri pe teme de actualitate, programate in prime-time, sunt colaboratori externi. Cu alte cuvinte, niciun angajat al TVR nu a fost considerat suficient de valoros pentru a realiza si modera un talk-show informativ in intervalul 19 - 23.

Mihai Rădulescu: "Masura de a recurge exclusiv la colaboratori externi reprezinta o crasa risipa a banului public"

  • Dezbaterile realizate de Televiziunea Romana au starnit interesul publicului consumator de actualitate; toate cele 3 emisiuni realizate de TVR au intrat in topul primelor 10 talk-show-uri pe 2013, ca audienta la nivel national ( conform datelor centralizate de Paginademedia.ro - vezi Anexa 1 ) .
  • Niciun conducator de institutie n-a mers cu dispretul fata de angajatii proprii pana acolo incat sa-i indeparteze pe toti - dar absolut toti ! - din intervalul orar de maxima audienta a postului.
  • Masura de a recurge exclusiv la colaboratori externi reprezinta o crasa risipa a banului public. Pentru ca este o bataie de joc la adresa banului public sa platesti oameni din afara TVR ca sa faca tot ceea au dovedit ca pot face angajatii institutiei, si chiar mai putin decat acestia.
  • Este o logica a interesului propriu si de grup, care-l determina ca, pe langa doua-trei personalitati recunoscute pentru anvergura jurnalistica, sa strecoare "la plata" si persoane identificate de presa drept vechi amici si amice - abia acestea aflate la periferia pietei media, sau chiar complet in afara pietei, ca si "binefacatorul" lor propulsat in fruntea televiziunii publice.

Alegerile reprezentanţilor salariaţilor în Consiliul de Administraţie

  • Prima sa masura a fost sa gireze modificarea Regulamentului pentru alegerea reprezentantilor salariatilor in Consiliul de Administratie, cu scopul de a interzice candidaturile persoanelor din afara institutiei - candidaturi pe care Legea 41/1994 le permite.
  • A urmat, la scurt timp, vicierea rezultatului alegerilor facute de salariati, care i-au creditat cu un vot detasat pe Cornel Mihalache si subsemnatul. Abilitat de regulament sa trimita la Parlament lista candidatilor alesi de salariati, Directorul general interimar s-a grabit sa inainteze un document care-i exclude pe castigatorii reali ai scrutinului, pe motivul unui viciu procedural. Dl. Tanase si-a asumat astfel costul unei actiuni in instanta si implicit al unui nou scandal de presa in jurul TVR.

Cazul documentarului Moştenirea Clandestină

  • Nimic n-a intrecut insa in amplitudine scandalul de cenzura pe care l-a generat ulterior, dispunand intreruperea difuzarii, pe TVR I, a unui episod din documentarul Mostenirea clandestina, realizat de Monica Ghiurco.

(Fragmente din avertizarea semnată de Mihai Rădulescu şi citate de HotNews.ro)

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • steven steven
    Nu cumva acest Radulescu e mare fan PSD?!Și cum la guvern s-a schimbat garda,e posibil sa-l vedem pe Mihaița cu vreo functie in tvr in viitorul apropiat.
  • fefer fefer
    legea apara toti bugetarii! Sa vedem cati au curaj sa isi toarne hotii, pentru ca sunt golanii nu numai la TVR, ci si in primarii
  • mihai mihai
    RESPECT MIHAI RADULESCU!!!Stelian Tanase e unul care fura cat de mult poate,nu i pasa de TVR pentru ca nu e TVR-IST.MIHAI RADULESCU e un profesionist pe care orice tv l-ar dori!
  • Salieri Salieri
    Stiti de ce Radulescu asta nu s-a umplut de spume cand ceilalti sefi TVR au adus colaboratori din afara? Pentru ca nimeni nu i-a pus in pericol locul lui caldut si moale din care putea pupa cu talent diverse partide. Cum bine ziceau cativa comentatori de p-aici, daca e atat de scarbit si atat de invartoshat, de ce nu s-o fi ducand Radulescu la posturi private?...
  • mandache mandache
    Cine este umilul acesta de prezentator care se infoaie de teama ca nu mai apare la televizor in prime time? E scandalos cum o sleahta de securisti l-a sapat pe Stelian Tanase, veritabil intelectual, de cum a pus omul piciorul in TVR. Apoi, Tvr-Sind din care citeaza acest frustrat domn s-a scris ca ...e un sindicat nou nascut in audiovizual, deci nepatat cu activisti gen Radulescu...
  • arno arno
    Dacă un subaltern isi ataca directorul în felul acesta, înseamnă că zarurile au fost aruncate.
  • Mihai Mihai
    Toti cei platiti de Tvr ,profesionistii care nu sint lasati sa isi faca treaba au adus TVR ul la audientele jalnice de acum. Corect ar fi sa fie doncurs liber pt fiecare emisiune si sa nu mai fie angajati redactori care nu fac performanta. Sa fim intelesi : nu ma refer la performanta de genul emisiunilor tabloide ,dar nici Radulescu total nepregatit in dialog cu ministrul de Finante .
  • rodik rodik
    Ia supara-te, mai Mihai Radulescu, si accepta una dintre numeroasele propuneri de la televiziunile private. Du-te sa faci la particulari o emisiune cu care sa rupi gura targului. Am auzit ca ti s-a umplut Inbox-ul de cate oferte ai primit... Cred ca ai muri de foame daca ai pleca de la banul public.
  • Mircea Dinescu Mircea Dinescu
    Mihai Radulescu e ăla care, acum cativa ani, cand se zvonea ca va veni ca prezentatoare Simona Patruleasa, a facut tot ce i-a stat in puteri (ma rog, ce puteri o avea...) s-o izgoneasca. S-a temut saracul ca o sa-i ia aia locul... Bravo, bai Miăiță, esti foarte tare! Tine-ti-o tot asa! :)
  • Amadeus Amadeus
    Bravo, Stelian Tanase!
    In sfarsit, un om care face (macar partial) ce trebuia facut acum cel putin 20 de ani. Citez: "Pentru prima data in istoria postului public de televiziune, toti moderatorii emisiunilor de dezbateri pe teme de actualitate, programate in prime-time, sunt colaboratori externi. Cu alte cuvinte, niciun angajat al TVR nu a fost considerat suficient de valoros pentru a realiza si modera un talk-show informativ in intervalul 19 – 23". Ultima propozitie spune cel mai mare adevar. TVR a fost o cloaca ordinara cum numai in cele mai puturoase societati de stat mai poti vedea atatea increngaturi familiale. Stiti, bancul ala cu "de ce in nu stiu ce tara din bazinul caspic, ex- sovietica se inregistreaza cele mai putine relatii sexuale la locul de munca? Raspuns: pentru ca toti sunt rude". Cred ca bancul asta a pornit din TVR. Fii koyos, Stelica!
  • Horea Horea
    @costel

    Ma pui intr-o postura in care - iti amintesti? - si Stelian Tanase a regretat ca a intrat.
    Ce-as face, totusi, eu intr-o asemenea postura?
    O sa dau o explicatie scurta: m-as intalni - o zi, doua zile, o saptamana, doua ... - cu producatorii, realizatorii si redactorii din TVR.
    Am stabili impreuna o grila de programe cu acesti oameni, platiti de TVR si datori, in acelasi timp, sa-si indeplineasca misia.
    S-ar realiza, in acest fel o economie financiara importanta si, in acelasi timp, o multumire de sine a jurnalistilor din TVR.
  • costel costel
    @Horea, Daca tu ai fi numit in TVR PDG in conditiile actuale nu ai vrea sa lucrezi cu niste oameni pe care ii cunosti deja, despre ale caror performate (sau nu) le stii de mai mult timp?
    Am putea numi asta politica editoriala?
    Nu prea inteleg cum poti numi pe cineva numai administrator fara sa-i dai un numar de parghii. Sa se schimbe ceva dar sa nu se modifice nimic :)) .

    Acum, serios vorbind, cum ai proceda tu daca ai fi numit PDG?
    (Sa nu-mi spui sa se mareasca taxa radiotv.)

    P.S. Sa nu crezi ca sunt fan Stelian Tanase (dimpotriva) dar hai sa vedem daca macar editorial face ceva sau nu. Omul inteleg ca a declarat deja ca nu e bun administrator. Oricum daca cu mai putin decat banii pe care-i dadea TVR A. Marin ii plateste pe toti pe care i-a adus si tot e o economie.
    Sa revenim: Ce ai face daca te-ar numi PDG la TVR?
  • Horea Horea
    "Masura de a recurge exclusiv la colaboratori externi reprezinta o crasa risipa a banului public. Pentru ca este o bataie de joc la adresa banului public sa platesti oameni din afara TVR ca sa faca tot ceea au dovedit ca pot face angajatii institutiei, si chiar mai putin decat acestia."

    Foarte, foarte ADEVARAT!
    Dar cine-l mai poate opri pe Tanase?

Trimite un comentariu

sus