Skip to main content

Monica Ghiurco: Dacă veţi trece sub tăcere cenzura care mi s-a întâmplat mie, mâine vi se va întâmpla vouă şi nimănui n-o să-i mai pese

 

Monica Ghiurco

Publicitate

Jurnalista TVR, Monica Ghiurco, a reacţionat astăzi pe pagina sa de Facebook, făcând un apel la colegii din presă să nu treacă sub tăcere cenzurarea unui episod al documentarului Moştenirea clandestină.

„Dacă veţi trece sub tăcere cenzura care mi s-a întâmplat mie, mâine vi se va întâmpla vouă şi nimănui n-o să-i mai pese! Şi veţi binemerita dispreţul publicului pentru că nu luptaţi pentru drepturile voastre”, şi-a început Monica Ghiurco textul.

„Chiar dacă mă costă din punct de vedere profesional faptul că îmi apăr profesia şi dreptul la liberă exprimare, luptându-mă public cu o conducere care îşi arogă puteri discreţionare şi care m-a denigrat emiţând în spaţiul public informaţii complet false, eu mă încăpăţânez să demonstrez că adevărul trebuie apărat cu orice preţ”, a mai spus Ghiurco.

Reamintim că pe 7 februarie, emisia postului TVR Moldova a fost întreruptă în timpul documentarului Moştenirea Clandestină, realizat de jurnalista Monica Ghiurco, după doar opt minut de difuzare.

Textul integral, în continuare:

APEL LA COLEGII DIN PRESĂ: Dacă veţi trece sub tăcere cenzura care mi s-a întâmplat mie, mâine vi se va întâmpla vouă şi nimănui n-o să-i mai pese! Şi veţi binemerita dispreţul publicului pentru că nu luptaţi pentru drepturile voastre.

Conform Constituţiei, Art. 30: "(1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile. (2) Cenzura de orice fel este interzisă."!!!!!!!!!

Indiferent de explicaţii (în cazul acesta neprecizate şi neasumate de cel care a comis cenzura, deşi a trecut aproape o lună de la scoatere DIN EMISIE!!!!, nu din grilă, a documentarului meu) nimeni nu trebuie lăsat să se considere a fi deasupra legii.

Iar încălcarea legii, aşa defectă cum e (pentru că nu explicitează cenzura - cine ar fi crezut să mai existe aşa ceva la 25 de ani de la răsturnarea unui regim în care cenzura era regula? - şi nici nu stabileşte sancţiunile care se impun) este evidentă chiar şi pentru cei care se erijează în apărătorii domnului Stelian Tănase.

Chiar dacă mă costă din punct de vedere profesional faptul că îmi apăr profesia şi dreptul la liberă exprimare, luptându-mă public cu o conducere care îşi arogă puteri discreţionare şi care m-a denigrat emiţând în spaţiul public informaţii complet false, eu mă încăpăţânez să demonstrez că adevărul trebuie apărat cu orice preţ. Că adevărul nu se negociază, nu se vinde şi nu se cumpără. Şi nici conştiinţa mea!

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Maestrul foto Eugen Ciocan Maestrul foto Eugen Ciocan
    De acord in totalitate cu @postelnicu ; unii romani nu mai inghit pe nemestecate diversiuni securistice...Larry Watts asta vinde gogosi de multi ani prin Romanica fanariota... Locul tovarasicii ghiurco e pe latrina 3 voiculesciana , nu la tvr... Valea !!!
  • postelnicu postelnicu
    Sa fim seriosi. Emisiunile alea chiar erau o manipularea securistica evidenta. Chiar o parte din oamenii la care doamna se refera ca la niste mari personalitati au avut legaturi demonstrate cu securitatea. Nu mai vorbim despre Cristian Troncota care este practic biograful oficial si goarna securistilor. Astia au vazut numai conspiratii internationale respinse eroic de lucratorii din "partea buna" a securitatii. Despre "partea buna" este si filmul scos de Tanase.
  • Nicu Necolae Nicu Necolae
    Eu cred ca Stelian Tanase a intrerupt emisia pentru ca Monica Ghiurco se comporta ca Loredana Chivu,si pentru ca ea confunda TVR-ul cu Antenele.
  • Pandele Pandele
    Draga Monica,
    Fireste, constiinta ta nu este de vanzare. Tu o poti oferi gratis.
    Oare nu e un pic deplasat sa strigi tu ”Lupul !” dupa perioada in care ai coordonat site-ul de stiri al TVR ?
    Oare cenzura asta pe care o reclami (si care e reala) n-o fi devenit o practica fireasca in TVR si cu ajutorul tau ?
    Acum, ca ai simtit si tu gustul amar al cenzurii, poate data viitoare cand vei ajunge din nou intr-o pozitie de control editorial (caci tu esti o supravietuitoare, iar roata se intoarce mereu in TVR) vei da adevarata masura a caracterului.

Trimite un comentariu

sus