Skip to main content

PRESA DE AZI. Adevărul a lansat un serial despre românii din Anglia. GSP a descoperit că şi "spiritele iau rentă viageră"

 

Adevarul, presa de azi 25 martie Cotidianul Adevărul a publicat în ediţia de astăzi primul articol dintr-un serial despre românii din Anglia.

Publicitate

Jurnaliştii de la Adevărul şi-au propus să dezvăluie motivele pentru care "imigranţii români" au devenit "carne de tun"pentru presa britanică. Cotidianul deţinut de Cristian Burci scrie că mizele politice au jucat şi ele un rol important în campania antiromâni.

Gazeta Sporturilor şi-a deschis ediţia de astăzi cu o concluzie lugubră desprinsă dintr-o investigaţie privind renetele viagere şi anume faptul că Ministerul Tineretului şi Sportului continuă să plătească bani şi la câţiva ani după ce unii sportivi au trecut în nefiinţă.

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, principalele subiecte ale presei de azi.

Screen Shot 2014-03-25 at 11.19.44 AM

  • GAZETA SPORTURILOR a descoperit în urma unei investigaţii că "două handbaliste moarte de 5 ani şi de 3 ani încasează bani de la stat". Victoriţa Dumitrescu şi Cornelia Constantinescu au fost campioane mondiale la handbal. Au murit de câţiva ani, dar continuă să figureze drept beneficiare ale rentei viagere. În fiecare lună, de la MTS pleacă câte 2.668 de lei pe lună pe numele lor, scrie cotidianul de sport. "Spiritele iau rentă!", titrează Gazeta Sporturilor pe prima pagină.
  • ADEVĂRUL a lansat un serial despre românii care lucrează în Anglia. Trei jurnalişti de la ziarul Adevărul au fost timp de o săptămână a Londra pentru a înţelege cum au devenit imigranţii români "carne de tun" pentru mare parte din presa britanică. "Sub influenţa politicului, tabloidele i-au transformat pe români, pentru prima dată în istorie, într-un popor invadator. (...) Eliminarea restricţiilor de pe piaţa muncii din Europa, de la 1 ianuarie 2014, pentru români şi bulgari , a impus un preţ greu de plătit: imaginea României", mai scrie Adevărul. "Adevărul despre românii din Anglia", este titlul de pe coperta ediţiei de astăzi.
  • ROMÂNIA LIBERĂ îşi deschide ediţia de astăzi cu un articol despre Consiliul Superior al Magistraturii care "vrea să împiedice accesul presei la informaţiile din dosarele penale de interes major, cum ar fi cele de corupţie". CSM elaborează un ghid de comunicare între magistraţi şi presă care se sincronizează cu noile Coduri penale. Acestea din urmă secretizează totul până la judecarea fondului şi nici atunci nu există acces liber şi nelimitat la dosarele de interes public. "GIDUL CSM - SALVAREA CORUPŢIEI", titrează România liberă pe prima pagină. Cotidianul mai scrie că societatea civilă a fost consultată "doar de ochii ambasadelor".
  • EVENIMENTUL ZILEI a publicat în ediţia de astăzi stenogramele din care reiese că preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Mihail Vlasov, cerea şpăgi de la un om de afaceri. "Excelenţa Sa, arestatul, Mişu Vlasov îşi cerea şpaga: Aveţi banii la dumneavoastră", este titlul dat de EVZ. Şeful CCIR a fost interceptat ambiental atunci când cerea şpăgile de la un om de afaceri. Banii folosiţi la flagrant au fost marcaţi cu "mită".
  • ZIARUL FINANCIAR scrie în ediţia de astăzi despre felul în care bancherii încearcă să resusciteze vânzarea de credite de consum cu dobânzi mai mici şi reduceri de comisioane. "Bancherii rămaşi fără clienţi coboară sub 10% dobânzile la creditele de consum", titrează cotidianul economic editat de Mediafax Group.
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus