Skip to main content

PRESA DE AZI. Noul Guvern Ponta, pe prima pagină a ziarelor

 

presa de azi 4 martieZiarele centrale de astăzi au ca principal subiect propunerile făcute de Victor Ponta pentru noul Guvern, care urmează să fie prezentate astăzi în faţa Parlamentului, pentru votul de încredere.

Publicitate

Evenimentl zilei, România liberă, Jurnalul Naţional, Ziarul Financiar şi Adevărul tratează pe prima pagină subiectul Guvernului Ponta III.

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, principalele subiecte abordate de presa de azi.

  • EVENIMENTUL ZILEI face bilanţul noului Guvern. "Ponta III: 28% tehnocraţi, 8% UDMR, 64% nimic nou", este titlul de pe coperta EVZ de astăzi. Cotidianul Evenimentul zilei mai scrie scrie că "Premierul Victor Ponta a oferit portofolii importante, ca Finanţele şi Energia, unor tineri fără afiliere politică". Ziarul mai notează şi revenirea la guvernare a partidului UDMR "după un an de opoziţie".
  • ROMÂNIA LIBERĂ îşi deschide ediţia de astăzi tot cu propunerile lui Victor Ponta pentru noul Cabinet. "Premierul a amestecat persoanele cu probleme penale cu tehnocraţi cu imagine bună", scrie pe prima pagină cotidianul editat de Medien Holding. "Guvernul Ponta vrea să îşi schimbe imaginea cu 6 independenţi" - titrează România liberă.
  • JURNALUL NAŢIONAL vine cu un titlu mai prietenos în privinţa noului Cabinet: "Guvernul Ponta 3 mizează pe tinereţe".
  • ZIARUL FINANCIAR titrează pe prima pagină: "Ponta aruncă în lupta cu evaziunea fiscală o tânără de 34 de ani cu studii în America". Cotidianul de business editat de Mediafax Group mai scrie că "premierul a venit cu câteva surprize mari, cele mai importante fiind la Finanţe (Irina Petrescu) şi Energie (Răzvan Nicolescu)".

ADEVĂRUL. "Guvernul Ponta III, un amestec de lupi tineri şi vulpoi bătrâni", este titlul dat de ziarul Adevărul principalului subiect al presei de azi.

Cotidianul Adevărul are, însă, ca deschidere de ziar un alt subiect - criza politică din Ucraina. Ziarul a scris o amplă analiză pe subiectul conflictului dintre Ucraina şi Rusia. "Angela Merkel a vorbit despre Ucraina cu preşedintele rus şi a tras o concluzie alarmantă: 'Vladimir Putin a pierdut contactul cu realitatea'". "Potrivit The New York Times, cancelarul german l-a avertizat pe preşedintele american Barack Obama că liderul de la Kremlin se află într-o altă lume" - mai scrie Adevărul pe prima pagină.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus