Skip to main content

Tolontan: Olguţa Vasilescu vrea să radă chioşcurile de presă din Craiova, suprimând astfel ziarele critice

 

ziarePRESIUNI ÎN PRESA LOCALĂ. Primăria Craiovei vrea să rezilieze contractul cu principala firmă de difuzare de presă din oraş, Mediapress Investment, care deţine 27 de chioşcuri, scrie Cătălin Tolontan, pe blogul său.

Publicitate

Această măsură ar fi o consecinţă a faptului că Lia Olguţa Vasilescu, primarul municipiului Craiova, "este enervată de criticile din ziare, pentru că ele au rămas singurul mediu unde se pot arăta faptele sale", potrivit explicaţiei oferite lui Cătălin Tolontan de unul dintre şefii editoriali de la Gazeta de Sud.

"În principal o deranjăm noi, cei de la Gazeta de Sud. De ceva vreme ştiam că vrea să atace difuzarea, acum sîntem covinşi că acesta este motivul!”, a declarat jurnalistul de la Gazeta de Sud, potrivit blogului tolo.ro.

Cătălin Tolontan mai notează că motivul invocat de oficialităţi în ruperea contractului este faptul că, în afară de presă şi de cărţi, respectivele puncte de vînzare comercializează băuturi răcoritoare şi ţigări, lucru aprobat anterior de primărie şi care se întîmplă în aproape toate oraşele ţării.

Gazeta de Sud este principalul cotidian din Oltenia şi din sud estul României şi unul dintre cele mai importante ziare locale din România. Cu 12.000 de exemplare vîndute, el are un tiraj superior unor ziare naţionale.

Jurnalistul de la Gazeta de Sud, despre eventualele consecinţe ale acestei măsuri:

”Deja primăria ne-a hărţuit volanţii. Iar acum, dacă se va aproba desfiinţarea acestor chioşcuri, problema nu va fi doar a difuzării. În momentul în care chioşcurile vor dispărea, va dispărea şi expunerea ziarelor, care nu vor mai fi vizibile! Vom fi agrav afectaţi în baza noastră economică, pentru că mai degrabă trăieşti din vînzarea de la tarabe şi nu din abonamente. Evident că primăria vorbeşte despre faptul că punctele vor fi date altor firme, dar e o păcăleală”, a spus acelaşi jurnalist de la Gazeta de Sud, potrivit lui Tolontan.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mircea Mircea
    Doua persoane din provincie...cu scurte incursiuni prin Bucuresti pentru cate un "tunulet" financiar...
  • fili fili
    Mircea, cine sunt domnii?
  • Mircea Mircea
    Eu nu cred ca e o mare paguba sa scapam de reteaua locala a celor de la Tutun si Ziare, detinuta de doi "corifei" ai tepelor din distributie: Catalin Gorcea si Sorin Strutinsky!
    Oricum le vor mai ramane inca vreo 15 alte retele in tara prin care sa poata "sifona banii" editorilor.
  • reporter reporter
    gogule, asta faci tu la serviciu? :)
    păi te plătesc și pentru postări?...
  • Cristian Cristian
    Care mai sunt?
    Exista o societate care apartinea chiar de Gazeta de Sud si aceea nu mai exista, si inca una a celor de la Cuvantul Libertatii. Acum cativa ani erau 2-3 chioscuri pe acelasi loc, acum vedem doar cate unul si in principal in zona centrala si in apropierea pietelor.
    Mai exista cate un stand de presa in galeriile hipermarketurilor, si in ultima vreme sunt si acestia mai slab aprovizionati.
  • cititor cititor
    Sa puneti P de la articol publicitar la facatura asta de articol. Mai sunt alt societati de difuzare a presei in Craiova dar nu vand alcool si tigari. Asadar, subiectul e livrat de basistii de la Gazeta de anunturi via Tolontan.
  • peri peri
    Nu stia toata lume ca asta se intimpla? Daca nu stia, acum a aflat! acestia sint politicienii care ne cer votul.

Trimite un comentariu

sus