Skip to main content

TVR, în proces cu circa 300 de angajaţi restructuraţi. 15% au avut câştig de cauză, dar nu definitiv

 

tvr

Publicitate

Televiziunea publică este în proces cu aproximativ 300 dintre cei 619 de angajaţi restructuraţi, au declarat reprezentanţii TVR într-o conferinţă de presă. Dintre cele aproximativ 300 de procese, 15% au fost pierdute, au mai spus aceştia, dar toate sunt în recurs.

Televiziunea publică a făcut anul trecut, în mandatul preşedintelui Claudiu Săftoiu, o serie de reduceri de personal. Astfel, de la 3.149 de angajaţi s-a redus la 2.450. El a mai spus că pe lângă concedierea colectivă au mai existat angajaţi care s-au pensionat sau care au decis să părăsească instituţia.

Potrivit informaţiile prezentate astăzi de conducerea TVR într-o conferinţă de presă, televiziunea publică a avut anul trecut cheltuieli de 41,3 milioane de euro, ceea ce înseamnă 33,61% din totalul cheltuielilor. În raport se mai precizează că 4,5 milioane de euro au fost cheltuiţi cu salariile compensatorii.

În 2008 aceeaşi instituţie cheltuia cu angajaţii 51,9 milioane de euro (datele au fost transformate în euro la cursul mediu din fiecare an).

personal

Citeşte şi: 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • televiziuneapublica televiziuneapublica
    vezi si http://televiziuneapublica.wordpress.com/avocat/

    in conferinta de presa nu s-a spus adevarul.
  • mihai mihai
    au fost dati afara 619 angajati ,iar fondul de salarii a crescut cu 1 milion de euro.Au fost adusi aproximativ 1000 de colaboratori,apropiati ai lui ZGABERCEA,SAFTOIU,TANASE etc.Cu alte cuvinte rolul restructurarii a fost acela de a face loc oamenilor care au slujit DEFUNCTULUI USL!!

Trimite un comentariu

sus