Skip to main content

VIDEO. Andreea Esca în reportajul de pe France 2: „Imaginea ei şi personalitatea i-au marcat pe români”

 
Andreea Esca - France 2
Andreea Esca - France 2

Andreea Esca - France 2

Publicitate

Andreea Esca, prezentatoarea principalului jurnal de ştiri de la Pro TV a fost vedetă într-un reportaj difuzat ieri dimineaţă la postul France 2.

„Vă vom prezenta persoana cea mai cunoscută din România. Nu este un om politic, ci o personalitate din televiziune”, a anunţat prezentatorul matinalului de la France 2.

Ea a fost descrisă drept „personalitatea care i-au marcat pe români", „o femeie adorată, iubită, adulată de români".

Marie Mamgioulou, jurnalista France 2: ''Sunteţi Claire Chazal a României. Ştiţi de ce?''

Andreea Esca: „Cred că pentru că prezint jurnalul de aproape 19 ani şi, probabil, pentru că sunt blondă”.

Vedeta a povestit că a făcut facultatea de jurnalism imediat după revoluţie, „într-un moment în care se căutau tineri şi fete noi, pe care publicul să nu le asocieze cu regimul comunist”.

Întrebată cum se simte atunci când se gândeşte la întreaga ei carieră, Andreea s-a declarat fericita de alegerile ei: „Sunt fericita. Am ales aceasta meserie din întâmplare, cu totul din întâmplare. Cineva, nu ştiu de unde sau cum, m-a pus pe acest drum care era făcut pentru mine. Sunt foarte mulţumită''.

Andreea Esca, într-un reportaj la matinalul France 2

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Horea Horea
    @nadia

    Ca de obicei subliniezi foarte exact anumite caracteristici ale unor persoane sau a altor evenimente.

    Te-as completa insa putin prin a aminti ca, Esca, si-a "tras " si un barbat "adecvat".
  • Horea Horea
    @@horea

    Asta cu cititul o stiam si eu. Altceva!?
    De fapt si acest citit incepe, de multe ori, enervant de "răstit".
  • @horea @horea
    Consta in capacitatea ei de a citi de pe prompter.
  • nadia nitov nadia nitov
    pe mine nu m-a marcat! dar mi-a placut de ea pentru ca nu si-a pus pepeni, nu si-a tras bot, este ingrijita, nu face greseli de exprimare, nu poceste numele straine, si are aerul unei doamne, lucru incredibil de rar pentru posturile noastre de televiziune care imping la inaintare numai plastificate trase la indigo. :(
  • danu danu
    ”- Sunteți Claire Chazal a României. Știți de ce?”
    "- Pentru că prezint jurnalul de 19 ani și, probabil, pentru că sunt blondă”.

    Și pentru că, probabil, la rândul ei Claire Chazal este "acuzată" că s-a cam plictisit după 23 de ani de '"Jurnal" făcând în ultima vreme doar, ceea ce se numește în Franța, "minimul sindical". Adică, i se reproșează că citește mecanic promterul, cu ton plat, fără nicio emoție, lăsând să se înțeleagă că nu se implică deloc editorial in Jurnalele TF1 și că descoperă știrile în timpul emisiei (ceea ce nu este deloc adevărat).

    Mai punem la socoteală și celebrul interviu luat lui Dominique Strauss-Kahn (primul după izbucnirea scandalului cu presupusul viol) intrat în istoria jurnalismului francez drept "o rușine scandaloasă". Plus partizanatul ei politic, fiind de notorietate apropierea "ideologică" de președintele de la acea vreme, Nicolas Sarkozy (apropiere regăsită din plin în "blândețea" întrebărilor în interviurile oficiale luate președintelui).

    Pe scurt, Claire Chazal este o adevărată profesionistă care, însă, pare să fi devenit victima propiului ei succes (jurnalele sale din weekend sunt lider de audiență, adunând în fața ecranelor televizoarelor, de fiecare dată, cam douăzeci de milioane de telespectatori).

    In acest context, Andrea Esca mai poate considera fericită alăturarea...?
  • Horea Horea
    @ultimu (inspirat pseudonim ti-ai ales!)

    "Cata frustrare sa ai sa stai sa comentezi un articol..."

    Cata frustrare sa ai sa stai sacomentezi parerea altora!

    La multi ani pentru ... "1dec"!
  • iustinian iustinian
    Persoana cea mai cunoscuta din romania este ion iliescu. dar n-are saracu atita piar sa apara in franta. deh...
    gresit, o chazal DE romania nu din romania. pina si o sanda taranu ar fi un ideal bun pentru esca.
    sa nu exageram totusi. esca este o "stirista", hai fie una cu revista, cum le sade bine. omul esca ne este foarte necunoscut
  • mad79 mad79
    nu este doar cititoare de prompter,asa cum ii spun nestiutorii,ci redacteaza stiri este si in echipa de productie a stirilor,cel putin era,acum nu mai stiu daca e asa,cu noua conducere!
  • geo geo
    cea mai buna cititoare de prompter, poate, o fi...sau sa repete, ca papagalita, intrebarile pregatite de altii...daca unii dintre voi ati ajuns sa apreciati cititorii de prompter, rau ati ajuns!
  • ultimu ultimu
    Cata frustrare sa ai sa stai sa comentezi un articol care daca nu te intereseaza poti sa nu-l citesti. Oricat ai avea ceva cu persoana nu poti recunoaste ca pe zona prezentatorilor de stiri nu exista o alta personalitate cu aceeasi forta. Pro a ajuns pana acolo incat se identifica cu persoana.
    Multa vreme si in special de 1dec simbolul Pro a fost cladirea de etaje , ma intreb acum care va fi elementul central al clipurilor de 1dec. Cladirea "Carrefour"? Baietii de la grafica vor acea multa bataie de cap insa sunt sigur ca ii ajuta sloganul super expirat si fara continut "gandeste liber". Asta daca se mai face vreun clip de 1dec de acum inainte.
  • Ian Ian
    Esca este de departe cea mai buna stirista. Ar trebui sa fie un exemplu de profesionalism si dedicare catre profesie. Poate ca ce face ea nu este deloc inteligent si nu inseamna jurnalism, dar ceea ce face ea e aproape mereu perfect si se vede cat de mult suflet pune in munca ei. Daca toti ne-am face profesia ca ea si ne-am dedica atat de mult fata de ceea ce facem ar fi foarte bine. Ceea ce trebuie sa invatam de la ea este ca nu conteaza atat de mult ceea ce faci, ci conteaza sa fii foarte bun in ceea ce faci. Daca esti cititor de prompter (cum zic unii despre ea), dar esti cel mai bun (de departe) e de apreciat. Eu o apreciez foarte mult pentru asta si nu numai pentru asta. Si sunt multi prezentatori care si-ar dori sa fie ca ea.
  • Jurevycius Jurevycius
    prosti mai sunt si astia, sunt vai de capu lor, nimeni nu da 2bani pe esca, zero barat in Romania
  • Iulia Bunea Iulia Bunea
    Le vom publica maine.
  • Horea Horea
    „Imaginea ei și personalitatea i-a marcat pe români”

    Pe care romani i-a marcat?

    In ce consta personalitatea ei?
  • andy andy
    ce audienta a avut TCDU cu Brenciu in juriu?

Trimite un comentariu

sus