Skip to main content

Camera a adoptat tacit o iniţiativă prin care taxa radioTV e plătită doar de abonaţii ce vor serviciul

 
tvr
tvr

tvrCamera Deputaţilor a adoptat tacit, marţi, o propunere legislativă care prevede că taxa pentru serviciul public de radiodifuziune şi televiziune va fi plătită de abonaţii care au optat pentru aceste servicii, scrie Mediafax.

Publicitate

Camera Deputaţilor nu este forul decizional în privinţa acestei propuneri legislative, ci Senatul, care nu s-a pronunţat încă cu privire la această problemă.

În prezent, taxa este colectată prin intermediul furnizorului de energie electrică.

Iniţiatorii proiectului, 19 parlamentari PPDD, consideră că actuala lege impune celor care au contract cu un distribuitor de programe dubla taxare radio-tv, prin intermediul facturii de energie electrică şi prin contractul cu un operator cablu TV.

Aceştia susţin că cetăţenii au dreptul să-şi aleagă liber sursa de informare şi orice cetăţean care deţine aparate dispozitive radio-tv poate să dorească sau nu serviciile SRR sau SRTV şi nu i se poate bloca accesul liber la informare prin condiţionarea menţinerii unei stări contractuale obligatorii cu SRR sau SRTV, mai scrie Mediafax.

Astfel, proiectul adoptat tacit prevede că veniturile proprii ale SRR şi SRTV vor proveni din taxe pentru serviciul public de radiodifuziune şi de televiziune provenite de la abonaţii care au optat pentru aceste servicii, surse realizate potrivit obiectului de activitate, donaţii şi sponsorizări, sume încasate din publicitate, din amenzi şi despăgubiri civile.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • rmc info rmc info
    Sa faca atunci optionale inclusiv asigurarile de sanatate, de pensie si chiar scoala. Politia sa fie si ea privata.

    In felul asta fiecare pentru el. Ne facem fiecare o Romaniei a lui si vom trai multumiti si fericiti.

    Da' sa nu puna vreunul botu' pe urma sa calce prin vestul Europei!
  • Gaetano Gaetano
    Stai, nu te grabi !! Asta e doar o propunere legislativa. S - o vedem si aprobata de Senat. E praf in ochi pe langa celelalte furaciuni oficializate prin lege. Se stie, statul roman e cel mai mare hot !!!
  • Adi Adi
    Este cea mai buna si corecta solutie!! Cine vrea TVR plateste cine nu vrea sa nu fie obligat! Nu mai credeam ca in parlament mai sunt si initiative bune!

Trimite un comentariu

sus