Skip to main content

CNA a prelungit licenţa Pro TV cu nouă ani. Câţiva membri CNA, deranjaţi de violenţa de la MasterChef

 
protv
protv

protvConsiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, în şedinţa de astăzi, să prelungească cu nouă ani licenţa audiovizuală prin satelit a Pro TV Bucureşti, care ar fi expirat pe 7 mai, dar şi a staţiilor locale din Sinaia şi Câmpina.

Publicitate

Deciziile de prelungire votate astăzi de membrii CNA sunt valabile până la momentul în care România va trece la televiziunea digitală.

Solicitarea Pro TV S.A de prelungire a celor trei staţii de televiziune a fost votată în unanimitate de membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului.

Principalul subiect de discuţie abordat de o parte dintre membrii CNA cu reprezentanţii Pro TV a fost violenţa de la MasterChef şi farfuriile sparte în emisiune.

„Este un model nepotrivit oferit telespectatorilor dumneavoastră, este un moment de agresivitate", a spus Narcisa Iorga după ce Consiliul şi reprezentanţii Pro TV au urmărit o secvenţă de la MasterChef în care unul dintre chefi arunca cu farfuriile pe jos.

Anca Budinschi a spus că astfel de momente sunt „absolut normale” şi mai mult decât atât ele sunt doar câteva secvenţe scoase din context, programul per ansamblu nefiind agresiv.

"Eu mă uit la emisiunea asta, la ceea ce este ea, în ansamblu. O sa încerc să mă lămuresc ce am încălcat din legislaţia audiovizuală", a spus Anca Budinschi, director de programe.

În debutul discuţiilor, Valentin Jucan a pus problema emisiunii tabloid "La Măruţă", la fel ca în cazul Antenei 1.

Anca Budinschi a spus că "emisiunea lui Măruţă se corectează încontinuu".

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, câteva fragmente din discuţiile purtate de membrii CNA cu reprezentanţii Pro TV.

Anca Budinschi,director de programe:

"Pro TV trebuie să rămână şi va rămâne canalul lider al pieţei de televiziune din România. O să investim mai mult în conţinut local, o să menţinem numărul programelor de ştiri, o sa reducem ponderea programelor straine, pe parcurusul zilei, şi o să creştem procentul de conţinut european faţă de ce avem în prezent."

Alexandru Jucan, membru CNA: Ce facem cu La Măruţă în privinţa derapajelor, limabjului, personajele care apar şi care sunt promovate acolo?

Anca Budinschi:

"Eu cred ca emisiunea lui Măruţă se corectează încontinuu. Chiar tratăam foarte în serios amenzile de la dumneavoastră. Dacă ne uităm la conţinutul emisiunii lui Măruţă din acest moment faţă de anul trecut o să constataţi o îmbunătăţire. Încercăm să aducem personaje noi care ar trebui să nu producă derapaje de limbaj, ne construim propriile personaje."

Alexandru Jucan: Vă confruntaţi cu scăderea audienţei, fug publicitarii de această emisiune care s-a mai curăţat. Se simte îmbunătăţirea acestei emisiunii în sens negativ?

Anca Budinschi: "Nu. Acum nu e mai puţin adevărat, confruntându-ne cu un anumit conţinut de la Antena 1 mai luăm bătaie."

Apoi, la cererea Narcisei Iorga au fost proiectate câteva fragmente din MasterChef în care chefii afişau o atitudine agresivă.

Narcisa Iorga: Vreau să aflu cum priviţi dumneavoastră aceste momente cheie. Vi se pare că sunt normale, că ele corespund unei atitudiunii normale de difuzat la televizor?

Anca Budinschi: Da, mi se par absolut normale. Eu mă uit la emisiunea asta, la ceea ce este ea. O sa încerc să mă lămuresc ce am încălcat din legislaţia audiovizuală.

Narcisa Iorga: Este un model nepotrivit oferit telespectatorilor dumneavoastră, este un moment de agresivitate. La ora 20.00 această agresivitate de la MasterChef nu este potrivită.

Valentin Jucan, membru CNA: Această emisiune mi se pare neînsemnată pe lângă derapajele de la alte emisiuni.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • kosty kosty
    Master Chef face bine cum face jurati cu concurenti . Ce acum chiar nu mai aveti de ce sa va luati . E o emisune minunata si jutati fac traba cum trebue . Hai ca asti buna acum vreti sa interzica si asta . Fa fie duri cu ei ca daia e un concurs si sa faca preparate bune concurenti ca sa nu se mai ia de ei . Acum nu va convine nici asta nu mai stit de ce sa va luati
  • geo geo
    Oare ai participat la preselectii si te-au dat afara ptr ca nu ai fost in stare sa prepari macar un preparat ca lumea...ca peste tot mai sunt si excese, care fac parte din spectacol; insa suntem la al patrulea sau al cincilea sezon si pretentiile juratilor cresc...bine, la un moment dat au fost eliminati si citiva indivizi fara sa li se deguste mincarurile - in prima etapa de dupa selectie - sau sa fii dat ptr ca nu tai ceapa precum juratul, alta exagerare...
  • dana dana
    chiar ca la Master Chef isi bat efectiv joc de concurenti, iar mai grav, ii umilesc. Ma mir ca oamenii aia mai raman in concurs. Am vazut si formate internationale, dar chiar daca ridica tonul, nu umilesc, cum fac cei trei pseudo-vedete bucatari.

Trimite un comentariu

sus