Skip to main content

Documentar nou, din weekend, la History: Marea istorie

 
Big History
Big History

Big History

Publicitate

Postul de documentare History va transmite duminică, 20 aprilie, premiera seriei „Marea istorie”, o producţie ce explorează câteva dintre momentele decisive ale ultimelor 13,7 miliarde de ani, analizând legăturile dintre istoria umană şi ştiinţa care guvernează universul.

„Marea istorie” interconectează o mulţime de subiecte şi leagă istoria de zeci de domenii, printre care astronomia, biologia, chimia şi geologia. Serialul include declaraţiile unor academicieni de renume şi experţi în domeniu, ilustrând o imagine cât mai autentică a lumii care ne înconjoară.

History va difuza două episoade în această duminică, de la 22:00, prezentând două poveşti. Primul episod se va axa pe sare şi puterea ei. Omenirea nu poate trăi fără aer, hrană sau apă, dar acelaşi lucru este valabil şi pentru sare. Sarea este cheia înţelegerii istoriei planetei nostre şi a cosmosului. “Marea istorie” dezvăluie cum această simplă moleculă stă la baza civilizaţiei omeneşti.

Al doilea episod, care începe la 22:30, investighează foamea de aur a omenirii şi descoperă motivul pentru care toată lumea aleargă după acest metal.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • alexys alexys
    iar pe HistoryHD va fi la ora 21:00
    asta pentru cine doreste varianta HD
    programul HistoryHD este decalat cu o ora in urma.

Trimite un comentariu

sus