Skip to main content

Parchetul: Controalele s-au făcut la “domiciliile unor persoane fizice si sediile unor persoane juridice din domeniul media”

 
tribunal-catalina-filip
tribunal-catalina-filip

tribunal-catalina-filip

Publicitate

Ce spune Parchetul în cazul controalelor de astăzi? Instituţia nu a dat niciun fel de informaţii legate de numele companiilor care fac obiectul unei suspiciuni de evaziune fiscală.

Singura precizare a Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti este că aceste controale s-au făcut “la domiciliile unor persoane fizice si sediile unor persoane juridice din domeniul media, intr-o cauza avand ca obiect savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si spalare de bani”

Comunicatul Parchetului, integral, via HotNews:

"La data de 01.04.2014, procurori din cadrul Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti si politisti din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti efectueaza un numar de 28 de perchezitii in Bucuresti si judetul Ilfov la domiciliile unor persoane fizice si sediile unor persoane juridice din domeniul media, intr-o cauza avand ca obiect savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si spalare de bani.

Din datele si probele administrate in cauza rezulta indicii rezonabile de sustragere de la plata obligatiilor fiscale datorate catre bugetul de stat, mecanism prin care s-a produs un prejudiciu estimat la suma de 5.400.000 lei.

De asemenea, rezulta indicii rezonabile ca sumele de bani spalate se ridica la aproximativ 23.000.000 lei.

Perchezitiile au ca obiect ridicarea unor documente de evidenta contabila necesare probatoriului si solutionarii cauzei.

In cauza s-a inceput urmarirea penala in rem.

Cercetarile sunt continuate de Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti.

Activitatile au fost desfasurate beneficiind de sprijinul tehnic de specialitate al Serviciului Roman de Informatii si A.N.A.F. - Directia Generala Antifrauda Fiscala.

Facem precizarea ca inceperea urmariri penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie."

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus