Skip to main content

Răsvan Popescu: Parchetul a decis neînceperea urmăririi penale

 
rasvan_popescu_20765300
rasvan_popescu_20765300

Sursa foto: Realitatea.net
Sursa foto: Realitatea.net

Publicitate

Răsvan Popescu, membru în Consiliul Naţional al Audiovizualului, a primit neînceperea urmăririi penale din partea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel, care a infirmat acuzaţia de conflict de interese care i-a fost adusă de Agenţia Naţională de Integritate,a declarat membrul CNA în şedinţa de astăzi.

„Parchetul de pe lângă Curtea de Apel a infirmat acuzaţia de conflict de interese pe care mi-a adus-o ANI şi a dispus neînceperea urmăririi penale”, a declarat Răsvan Popescu, membru CNA, în debutul şedinţei de astăzi.

CONTEXT. Reamintim că la începutul lunii august, Agenţia Naţională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese de natură penală de către Răsvan Popescu, fost Preşedinte al CNA.

Tot atunci, ANI l-a declarat incompatibil pe Christian Mititelu, un alt membru CNA. Amândoi au declarat la momentul respectiv, pentru Mediafax, că vor contesta în instanţă deciziile ANI, pe care le consideră neîntemeiate.

Potrivit deciziei ANI, citată de Mediafax, Răsvan Popescu "a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie penală, întrucât, în calitate de membru al CNA (mandatele 2006 - 2012, 2012 - 2018), respectiv de preşedinte al CNA (29 iunie 2007 - 19 decembrie 2012), în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a soluţionat cereri şi a participat la luarea unor decizii în urma cărora s-au acordat autorizaţii de licenţă audiovizuală pentru S.C. PRO TV S.A".

Totodată, ANI spune că Răsvan Popescu "s-a aflat în relaţii comerciale şi a beneficiat de foloase patrimoniale în cuantum de 15.000 euro de la S.C. MEDIA PRO PICTURES S.A".

"Din activitatea de evaluare, a rezultat faptul că atât PRO TV S.A., cât şi MEDIA PRO PICTURES S.A. (societate comercială din partea căreia Popescu Răsvan a realizat beneficii materiale în cuantum de 15.000 euro) au acelaşi acţionar, şi anume CME Investments B.V", se mai spune în comunicatul ANI.

Popescu a declarat la momentul respectiv, pentru Mediafax, că "nu există nicio legătură" între munca sa la CNA şi filmul realizat împreună cu Dan Piţa, realizat la Media Pro Pictures.

"Aceasta este o companie de sine stătătoare, specializată în producţia de film, în timp ce Pro TV SA este deţinătoarea de licenţe, iar deciziile privind Pro TV SA din mandatul meu sunt cele mai multe decizii de sancţionare. Aşadar, eu nu am încălcat articolul 253 din Codul penal, aşa cum susţine ANI, pentru că, prin activitatea mea de la CNA, nu mi-am creat niciun folos patrimonial, ci, dimpotrivă, am votat şi pus în aplicare sancţiunile la adresa Pro TV", a mai spus Răsvan Popescu.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus