Skip to main content

Se rupe colaborarea între TVR şi Ion Cristoiu. Jurnalistul, pus să aleagă între TVR şi Realitatea

 
Ion-Cristoiu-EVZ
Ion-Cristoiu-EVZ

Ion-Cristoiu-EVZ

Publicitate

Jurnalistul Ion Cristoiu a decis să întrerupă contractul cu TVR, „pe cale amiabilă”, după cum a declarat astăzi la postul Realitatea TV. El a fost pus în situaţia de a alege între colaborarea cu TVR 2 şi cea cu Realitatea TV, unde era invitat permanent, joia, la emisiunea lui Rareş Bogdan, Jocuri de putere.

„Ştiam de zvonurile că în cursul discuţiei dintre Stelian Tănase şi domnul Ponta s-a abordat chestiunea exclusivităţii de la TVR, lucru confirmat de domnul Tănase la paginademedia (detalii AICI)”, a declarat Cristoiu.

Jurnalistul realiza la TVR 2 o emisiune săptămânală de cultură, Om cu carte.

„Domnul premier al României discută cine are exclusivitate, cine nu. Mi-am făcut cruce. În cadrul redresării, domnul Tănase a avut o idee bună, de a chema personalităţi care se afirmau la alte televiziuni. Prezenţa mea săptămânală la Realitatea TV era o contribuţie la ratingul emisiunii de la TVR. (...). Ideea domnului Ponta e să nu îl mai vadă pe Ion Cristoiu la TVR. Eu la TVR 2 făceam o emisiune despre căderea Constantinopolului, nu despre căderea domnului Victor Ponta. E unul din banalele pretexte pentru a scăpa de o voce”, a mai spus Cristoiu la Realitatea.

Într-o întâlnire de luna trecută, dintre Stelian Tănase şi Victor Ponta, s-a pus, printre altele, problema anumitor jurnalişti care colaborează şi cu alte posturi de televiziune în afară de TVR. Acest lucru a fost confirmat de Stelian Tănase pentru paginademedia.ro.

"În întâlnirea cu premierul s-a ridicat şi această chestiune", a declarat Stelian Tănase, pentru Paginademedia.ro. "Chiar dacă nu se punea problema, oricum ne gândisem şi noi la aceste aspecte", a spus preşedintele interimar al TVR.

Teoretic, în aceeaşi situaţie mai sunt şi alţi doi jurnalişti care au emisiuni la TVR. Este vorba despre Cornel Nistorescu, colaborator alături de Claudiu Lucaci, al talk-show-ului de weekend Ultima ediţie de pe TVR 1. Totodată, ziaristul are şi un contract cu postul Realitatea TV. El este invitat la Prime Time News, cu Andra Miron, lunea sau vinerea.
În aceeaşi situaţie este şi Ion. M. Ioniţă, un alt nume din noul grup de jurnalişti aduşi la TVR, realizează pentru postul public, de luni până vineri, emisiunea În prima linie, de la 18.50. Redactor-şef al revistei Historia, din grupul Adevărul Holding, Ion M. Ioniţă prezintă şi la Prima TV o emisiune săptămânală despre istorie.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Horea Horea
    @Livia
    Asta-i tare de tot: "Dar cum o fi luat oare bacalaureatul?"

    Raspuns: pe vremea aceeeeea, nu erau camere de supraveghere.

    P.S.1 Ai uitat-o pe una Timeea. I-a fost "bagata pe gat" lui Mihaiu in emisiunea "Intre bine si rau".

    P.S.2 Apoi ai neglijat-o pe alta numita, parca, Stanese. E cea care si-a batut joc de prezentarea Eurovisionului romanesc.
  • nadia nitov nadia nitov
    vai, ce pierdere! :) fosti securisti cu grele state de plata nu ne vor mai fi prezentati de dl. cristoiu drept oameni cu carte? :) cu carte de munca la securitate? :) citez din promo-ul emisiunii: "invitatul jurnalistului Ion Cristoiu este Filip Teodorescu, preşedintele ACMRR-SRI, fost colonel român de securitate, care a îndeplinit funcţia de locţiitor al Şefului Direcţiei Contraspionaj din Departamentul Securităţii Statului. Dezbaterea va fi ilustrată cu materiale video relevante, din Arhiva TVR, înregistrate în 22 şi 23 decembrie 1989." cand spui carte, pana si prostul satului se gandeste la literatura, nu la securitate! l-a mancat pe fostul securist sa scrie o carte despre crimele la care a fost si martor si calau? :( si asta il face in ochii dlui. cristoiu scriitor? :( chiar ma bucur ca tertipurile "iubitorului" de carte cristoiu iau sfarsit la tvr.
  • livia pila livia pila
    sanatate, drum bun, domnule Cristoiu! Plecati si luati-i cu dvs si pe ceilalti. Pe Nistorescu, pe Ionita, pe Apostol, pe duduia Munteanu, pe Iaru, pe Dinescu, pe inca nevenitul Buduca! Nu va mai plingeti de mila! Faceati o emisiune proasta! Sunteti bilbiit si sisiit. Nu sunteti telegenic! Nu aveti charisma! Iar Stelian Tanase nu stie televiziune! Si nici limba romana! Cititi-i blogul! Cum o fi ajuns profesor universitar? Dar cum o fi luat oare bacalaureatul?

Trimite un comentariu

sus