Skip to main content

Şeful Sportului TVR, Emil Hossu Longin: Riscul ca Televiziunea publică să nu poată transmită CM 2014 "e posibil, dar puţin probabil"

 
televiziune_telecomanda_capital
televiziune_telecomanda_capital

 

Publicitate

sursa foto: ProSport
sursa foto: ProSport

TVR are întârzieri cu plata către EBU - organizaţia care reuneşte marile posturi publice din Europa şi care deţine drepturile de transmisie pentru numeroase competiţii - inclusiv pentru CM din Brazilia, scrie HotNews.ro.

Dar riscul ca Televiziunea Română să nu poată transmite competiţia, programată să înceapă peste 50 de zile, "e un risc de luat în seamă - e posibil, dar puţin probabil", după cum a spus pentru HotNews.ro, astăzi, şeful Sportului TVR, Emil Hossu Longin. Potrivit lui Hossu Longin, posibilitatea ca TVR să transfere unele meciuri către alte televiziuni este în acest moment exclusă, chiar şi în cazul Dolce/Romtelecom.

"TVR nu mai are bani de Mondial!", titreaza, in editia de astăzi, Gazeta Sporturilor, care mentioneaza ca TVR ar avea de platit 8-9 milioane de euro catre EBU in cele 50 de zile ramase pana la inceperea CM 2014.

Ziarul de sport mentioneaza ca "persoane din TVR, cu functii importante" vorbesc despre asteptarile ce ar exista in TVR ca Guvernul sa intervina si sa ajute televiziunea publica pentru a plati 8-9 milioane de euro in contul Mondialului din Brazilia.

Emil Hossu Longin, coordonator cu atributii de director la Departamentul Emisiuni si Stiri Sportive TVR, a spus, astăzi, pentru HotNews.ro ca suma de plata catre EBU nu este "nicidecum 9 milioane", cum scrie GSP, ci "mult mai mica". El a spus ca nu poate preciza cuantumul acestei sume, fiind vorba de cifre confidentiale.

Potrivit lui Hossu Longin, exista "intarzieri cu plata catre EBU", dar riscul ca TVR sa nu poata transmita, din aceasta cauza, CM 2014 "este un risc de luat in seama - e posibil, dar putin probabil".

El a spus ca TVR nu are datorii catre EBU anume pentru aceasta competitie, intrucat "suma a intrat intr-un cos cu datorii mai vechi, dar si cu plati pentru competitii viitoare" pe care TVR ar trebui sa inceapa sa le plateasca de pe acum.

"S-a facut o re-re-reesalonare", iar pentru a elimina orice risc ca TVR sa nu poata transmite CM "se negociaza acum modalitatile si termenele de plata catre EBU", a spus Longin pentru HotNews.ro.

Hossu Longin a precizat ca sumele sunt deja trecute in contabilitate. De altfel, aceasta competitie a fost, dupa cum spune el, si "ultima ramasita" a unui contract de sublicentiere incheiat acum cativa ani intre TVR si Romtelecom, contract prin care Romtelecom urma sa preia de la TVR mai multe competitii si care, in 2012, a declansat un imens scandal pe marginea transmisiei Campionatului European.

El a precizat ca, in acest moment, cheltuielile tehnice aferente transmisiilor din Brazilia "sunt aprobate", iar cele operationale - cu deplasarile, comentatorii - sunt suportate de catre un partener-sponsor, compania Dedeman.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • daniel daniel
    cum care sunt comentatorii! sunt următoarele personaje: longin, olaianus, tomulică etc toată gloata!
  • lara lara
    Emilutu' mai e director la Sport? .Cat dureaza interimatul in tvr? Cat vrea partidul.Si a avut vreo realizare, oricat de mica,. de cand pastoreste Sportul? Si cine sunt comentatorii care merg in Brazilia si pe banii moldovenilor de la Dedeman? Sigur dumnealui e... capul listei!
  • livia pila livia pila
    Acum, daca ii dam crezare lui Emil Hossu Longin... Nu stiati ca longinul e unitatea de masura a oportunismului? Emilut a mostenit totul de la maicuta lui. Cea care l-a facut directoras INTERIMAR in TVR? Elwis Saftoiu stie cum.

Trimite un comentariu

sus