Skip to main content

Tribunalul a admis retragerea lui Sorin Oancea din acţionariatul Radio ZU

 
oancea
oancea

oancea

Publicitate

Tribunalul Bucureşti a admis cererea lui Sorin Oancea (actualul acţionar al B1) de a se retrage, pe care judecătorească,  din acţionariatul companiei Media Camina, care deţine postul Radio ZU.

Potrivit hotărârii instanţei, tribunalul „autorizează retragerea reclamantului Oancea Sorin din societatea Grupul Media Camina (G.M.C) SRL”.

Ulterior, după ce hotărârea devine irevocabilă, se stabilesc drepturilor asociatului retras, pe cale amiabilă sau prin tribunal.

Cu alte cuvinte, după ce această sentinţă devine definitivă, Sorin Oancea urmează să primească drepturile pentru părţile sociale deţinute (10% din companie). În cazul în care Sorin Oancea nu ajunge la o înţelegere amiabilă cu familia Voiculescu în legătură cu cuantumul soclicitat, tot instanţa va rezolva situaţia.

Soluţia integrală a instanţei, pronunţată pe 11 aprilie, în continuare:

Admite în parte cererea de chemare în judecată. Respinge cererea reconvenţională ca inadmisibilă.

Autorizează retragerea reclamantului Oancea Sorin din societatea Grupul Media Camina (G.M.C) SRL.

Capitalul social al societăţii Grupul Media Camina (G.M.C) SRL are următoarea structură: Voiculescu Camelia-Rodica deţine 440 de părţi sociale, reprezentînd 44% din capitalul social, Voiculescu Corina-Mirela deţine 430 de părţi sociale, reprezentînd 43% din capitalul social, Grupul Industrial Voiculescu şi Compania (GRIVCO) SA deţine 110 de părţi sociale, reprezentînd 11% din capitalul social şi Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvolatarea României deţine 110 de părţi sociale, reprezentînd 2%din capitalul social.
Obligă pârâtele în solidar să plătească reclamantului suma de 7039,3 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu apel în 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 11.04.2014.

Radio ZU a anunţat CNA de retragerea lui Sorin Oancea săptămâna trecută

Grupul Media Camina, deţinut de familia Voiculescu a notificat Consiliul Naţional al Audivizualului în legătură cu acţionariatul companiei încă de săptămâna trecută.

"Se retrage domnul Sorin Oancea, părţile sociale deţinute de acesta (10% n. red) redistribuindu-se între ceilalţi asociaţi", se arată în documentul depus la CNA săptămâna trecută de compania care deţine licenţele Radio Zu.

Contactat de Paginademedia.ro, Sorin Oancea declara, săptămâna trecutâ că pe rol sunt două procese legate de calitatea de acţionar la Radio Zu. "Am fost retras!", a declarat el pentru Paginademedia.ro.

Sorin Oancea, pentru Paginademedia.ro:

"În urmă cu aproximativ un an, am depus o acţiune la Tribunalul Bucureşti în care solicitam retragerea din Camina, cu o despăgubire corectă. Practic, ceream retragerea pe baza unei expertize care să stabilească valoarea companiei, respectiv a celor zece procente pe care le deţin. Acest proces nu s-a încheiat. Este în curs procedura de evaluare.

Camina a convocat la începutul anului o Adunare Generală a Asociaţilor şi a decis, în mod abuziv, ieşirea mea din companie", a continuat Sorin Oancea. "Ei nu au mai aşteptat, au hotărât să mă elimine din societate. Am fost "retras"!"

"Am contestat în instanţă hotărârea AGA, iar procesul este pe rol", a mai spus Oancea.

Citiţi ce s-a întâmplat săptămâna trecută la CNA, aici

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • ion din balon ion din balon
    Pe langa Voiculescu cresc doar licheni si din cand in cand cate o feriga :))

Trimite un comentariu

sus