Skip to main content

Twitter va fi redeschis în Turcia, potrivit unei decizii a Curţii Constituţionale. Premierul turc critică măsura

 
twitter
twitter

twitterGuvernul de la Ankara a ridicat ieri decizia de blocare a reţelei de socializare Twitter, impusă în urmă cu două săptămâni după publicarea unor acuzaţii de corupţie ce îl vizau pe premierul turc Recep Tayyip Erdogan, scrie Mediafax.

Publicitate

"În conformitate cu decizia Curţii Constituţionale, măsura vizând blocarea accesului la site-ul Twitter.com a fost ridicată. Site-ul va fi redeschis utilizatorilor", a anunţat ieri Ministerul Transporturilor şi Telecomunicaţiilor din Turcia.

Deocamdată accesul la platforma YouTube încă nu a fost redeschis.

Premierul turc Recep Tayyip Erdogan a criticat, astăzi, decizia Curţii Constituţionale, care a apreciat drept ilegală blocarea Twitter şi a obligat astfel Guvernul să renunţe la măsura vizând reţeaua de socializare.

"Trebuie, desigur, să punem în aplicare deciziile Curţii Constituţionale, dar eu nu o respect. Nu respect această decizie", a declarat premierul Erdogan înainte de plecarea într-o vizită în Azerbaidjan.

Premierul turc a apreciat, de asemenea, că decizia Curţii încalcă "valorile naţionale" ale ţării. "Valorile naţionale, morale, au fost încălcate", a apreciat el, adăugând că "insultele vizându-l pe premier şi miniştri din Guvern au fost evidente", mai notează Mediafax.

CONTEXT. Autoritatea turcă pentru telecomunicaţii (TIB) a blocat accesul la reţeaua Twitter în cursul nopţii de 20 spre 21 martie, din ordinul premierului Recep Tayyip Erdogan, care a decis să pună astfel capăt difuzării zilnice pe Internet a unor intercepţii telefonice potrivit cărora ar fi implicat în fapte de corupţie.

La o săptămână după reţeaua Twitter, Guvernul turc a blocat accesul la YouTube, în urma difuzării pe Internet a înregistrării unei reuniuni confidenţiale care evocă o intervenţie militară turcă în Siria.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus