Skip to main content

VIDEO. Doi ziarişti britanici care voiau să "cumpere" bebeluşi din Bulgaria au fost prinşi în flagrant de o altă jurnalistă sub acoperire

 

ziaristi

Publicitate

Doi ziarişti de investigaţie de la Sunday Times care au încercat să "cumpere", sub acoperire, un copil în Bulgaria au ajuns "victimele" unei jurnaliste sub acoperire de la postul bulgar Nova, care a postat o înregistrare video cu demersurile pe YouTube, relatează Mediafax.

La anunţul dat de jurnaliştii britanici Jonathan Calvert şi Heidi Blake a răspuns jurnalista bulgară Veronika Dimitrova, care le-a făcut jocul în timp ce o filmau pe ascuns.

Rezutatul celor două investigaţii jurnalistice sub acoperire este o înregistrare video de şase minute difuzată pe postul de televiziune Nova şi postată ulterior pe YouTube.

Ambele părţi au mărturisit ce făceau de fapt, iar către sfârşitul înregistrării Nova prezintă un e-mail de la Blake, în care acesta afirmă că "ne-am amuzat foarte mult pe seama acestui lucru, nu ni s-a mai întâmplat niciodată!"

"Am găsit multe femei în Bulgaria care au vrut să-şi vândă bebeluşii sau dispuse să fie mame-surogat în schimbul unor sume de bani. Dar voi?", scrie jurnalistul în e-mail, adăugând că "noi căutăm şi în România, Georgia şi Ucraina, dar şi în alte ţări".

The Guardian scrie ironic că probabil acest episod nu are nimic a face cu zvonurile privind "lichidarea" departamentului de investigaţii sub acoperire de la The Sunday Times.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus