Skip to main content

VIDEO. O pâine decât fără E-uri. Fractură de gramatică în reclama Savoria

 
Savoria - Pâinea copiilor
Savoria - Pâinea copiilor

Savoria - Pâinea copiilorVIDEO. Reclama Savoria a ales un mod complicat de a transmite un mesaj cât se poate de simplu. Mesajul: pâinea Savoria nu are E-uri. Soluţia întortochaiată aleasă nu mai are nevoie de niciun comentariu:

Publicitate

"Pentru realizarea niciunui produs Savoria nu se folosesc E-uri sau conservanţi", spune reclama pentru pâine.

Reclama în cauză promovează Savoria - Pâinea copiilor.

"Studii independente realizate pe baza informaţiilor înscrise pe ambalaj şi monitorizarea continuă a acestor informaţii în 2012 şi 2013 arată că niciun alt furnizor nu distribuie la nivel naţional prin marile lanţuri de magazine, doar sortimente de pâine fără E-uri sau conservanţi", mai spune acelaşi spot publicitar.

La sfârşitul lunii ianuarie, o altă variantă a spotului publicitar Savoria – Pâinea copiilor a fost interzisă de Consiliul Naţional al Audiovizualului, care a considerat că reclama nu respectă principiul informării corecte.

Pâinea Savoria este produsă de o fabrică deţinută de surorile Camelia şi Corina Voiculescu.

Ce spunea spotul Savoria interzis de CNA?

Voce de copil din off:

“Dragi prieteni, vă recomandăm pâinea pentru copii de la Savoria, e delicioasă, iar mama spune că e şi super sănătoasă. Conţine o grămadă de minerale şi vitamine.”

ILUSTRAREA SPOTULUI. Pe ecran, dintr-o felie de pâine încep să se desprindă diverse figurine (animale sălbatice, un fluture, un copac). Alături de figurinele din pâine, apar simbolurile unor vitamine şi minerale, iar în partea stângă a ecranului, o pâine pe ambalajul căreia se poate citi: “Savoria. Pâinea copiilor”.

Un alt mesaj care se aude din off este următorul:

“Conform studiului Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România realizat în luna august, fabrica Savoria este singura din România care produce doar pâine fără E-uri“.

În acelaşi timp pe ecran este afişat textul: “Conform studiului A.N.P.C.P.P.S. realizat în luna august, fabrica Savoria este singura din România care produce doar pâine fără E-uri“.

Citeşte şi:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Punisher Punisher
    Pentru incarcerarea niciunui infractor nu s-a chinuit justitia romana mai mult ca in cazul motanului bashinos.
  • Ştefan Ştefan
    "Pentru realizarea niciunui produs..." - asta e fractura principală! Mai sunt şi alte fisuri, dar asta e fractură gravă. Dacă nici acum nu o vezi...
  • gogu gogu
    ...Ne apucam sa discutam reclame acum ?
    Ca nu e asta singurul exemplu "fracturat gramatical", si cu siguranta nici cel mai rau ! :)
  • paul S paul S
    Bai, dar unde e fractura gramaticala in texte?
    Ei spun urmatoarele, cu logica matematica:
    Dintre toti cei care distribuie la nivel national prin retelele de retail modern din Romania, Savoria are doar paine fara E-uri, in timp ce toti ceilalti competitori au cel putin un sortiment cu E-uri.
    Ce nu intelegeti?
    E logic si precis.
    Inginerul Cristian Tudor Popescu ar intelege perfect.
    Si gramatica e logica si precisa.
    Ce nu intelegeti voi?
    Jurnalistilor ce sunteti!

    Iar astia care colindati tot Internetul cu Felix-Varanu, de ce faceti asta?
    Voiculescu a disparut de tot, de peste tot, de cateva luni. De ce-l tineti in viata cu comentariile voastre?
    Hai sa ziecem ca un om normal poate sa viseze sanii unei blonde cu breton. E ceva frumos.
    Dar de ce sa-l visati pe Voiculescu? Asta e ciudat! Foarte ciudat!
  • Pandele Pandele
    Fraza aia îngălată de la inceput e, probabil, a unui copyrighter si modificata de vreun Mencinicopschi din firma (pe principiul ”io platesc, io zic cum sa se faca”).
    Dar daca va uitati cu atentie la adevaratul disclaimer (cu miros avocățesc), abia acolo e partea misto - “Studii independente realizate pe baza informațiilor înscrise pe ambalaj și monitorizarea continuă a acestor informații în 2012 și 2013 arată că niciun alt furnizor nu distribuie la nivel național prin marile lanțuri de magazine, doar sortimente de pâine fără E-uri sau conservanți”.
    Sa mai citim o data, cu voce tare - cineva a facut un studiu citind o vreme etichetele de Savoria si de la alte branduri de paini (atentie, vandute doar prin super/hypermarketuri) si a monitorizat la care scrie pe eticheta ca are E-uri sau nu. Nu e ca si cum ar fi desfacut punga sa testeze painea dinauntru sa vada daca are sau nu are E-uri. Nu, acum studiile se fac citind etichete (si ”monitorizand continuu aceste informatii”)...
    Bine, Savoriaaaaaaa !
  • paineaceadetoatezilele paineaceadetoatezilele
    pai de ce s-or supara astia de la CNA? ca anuntul este corect. Pentru realizarea "niciunui produs" este normal sa nu se foloseasca Euri. Nu se foloseste nici faina, nici apa, ca doar asa se fabrica "niciun produs":)))))
  • danutz danutz
    Painea lui Voiculescu, cea de toate zilele
  • noName noName
    Asta e pâine cu venin de varan!

Trimite un comentariu

sus