Skip to main content

Chef Cătălin Scărlătescu, invitat de Parlamentul European să prezinte „diversitatea culinară a Europei”

 

Catalin Scarlatescu 2

Publicitate

Înainte de alegerile europarlamentare de duminică, Parlamentul European a lansat campania “A Taste of Europe”, care implică mai mulţi chefi cunoscuţi de pe întreg continentul.

Chef Cătălin Scărlătescu, membru al juriului MasterChef, este reprezentantul României care prezintă preparate locale.

Campania “A Taste of Europe”, dezvoltată de Parlamentul European pe Facebook, invită europenii din cele 28 de state membre să celebreze ziua alegerilor prin cine alături de prieteni.

Reţeta lui Chef Cătălin Scărlătescu este “prăjitura bunicii cu pastă de roşii”: „Am optat pentru o reţetă uşoară şi rapidă, însă cu totul şi cu totul specială! Mie îmi aduce cu drag aminte de copilărie şi de zilele petrecute în grădina bunicilor. Sper că acest gust inedit va trezi amintiri frumoase europenilor de pretutindeni!”, a subliniat Chef Cătălin Scărlătescu. Reţeta propusă este disponibilă aici.

Pe pagina de Facebook destinată acestui proiect, pasionaţii de gătit pot posta idei de prepapate din propriile ţări şi pot afla noi reţete de la utilizatori din toată Europa.

“A Taste of Europe” implică o serie de invitaţi speciali, bucătari celebri din Europa, care au împărtăşit pe Facebook o reţetă inedită din ţara lor. Cătălin Scărlătescu (România), Pierre Lefebvre (Franţa), Clodagh McKenna (Irlanda), Claudio Sadler (Italia), Dominic Jeske (Germania), Konstantinos Erinkoglou (Grecia), Mate Janković (Croaţia), Grzegorz Łapanowski (Polonia) şi Osvalde Silva (Portugalia) au trimis propunerile lor inspiraţionale oamenilor din toate colţurile Europei.

Chef Florin Dumitrescu îşi lansează propriul restaurant

Un alt chef din trioul de la MatsreChef, Florin Dumitrescu, îşi lansează propriul restaurant, de luna viitoare. Dumitrescu va găti zi de zi la Tapo, un restaurant cu meniu mediteranean. Restaurantul face parte din grupul Barletto.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Paul Paul
    Sper sa nu ii spuna careva pe acolo:farfuria ta este o mizerie ,ai gustat asta inainte sa o servesti?:))))))))))

Trimite un comentariu

sus