Skip to main content

Continuă schimbul de replici: “De ce te laşi orbit de propria condiţie? Nu trădez pe nimeni, nu muşc nicio mână care m-a hrănit”. Dorothea Ionescu Vânău către Mândruţă

 
Dorothea Mandruta
Dorothea Mandruta

Dorothea Mandruta

Publicitate

“De ce te laşi orbit de propria condiţie? Dacă tu nu poţi încă să ai privilegiul ăsta de a te detaşa, fiindcă te afli într-un contract de subzistenţă, lasă-mă pe mine”, spune Dorothea Ionescu Vânău ca replică la răspunsul lui Lucian Mândruţă.

“Nu trădez pe nimeni, nu muşc nicio mână care m-a hrănit. Respectă-mi libertatea de a spune nişte lucruri pe care tu nu le poţi spune”, spune ea.

Dorothea Ionescu Vânău, către Mândruţă: Dă-mi voie să te contrazic, “valoarea mea de piaţă nu a fost dată de cei doi ani şi ceva de PROTV şi încă vreo jumătate de MediaPro, ci de ceea ce sunt."

- Reamintim de unde a pornit schimbul de replici. Dorothea Ionescu Vânău, om de televiziune cu experienţă şi la Pro TV, dar şi la Antena 1, a scris o postare-eseu despre ce este televiziunea şi despre mecanismele din spatele ei, articol publicat de Paginademedia.ro sub genericul Guest Writers, aici şi pe blogul personal.

- Articolul a determinat o replică din partea lui Lucian Mândruţă: “Cand am plecat din Pro TV, potrivit cutumei statiei, am fost considerat un tradator. Dorothea e si ea in aceeasi situatie”.

“Draga Dorothea, valoarea noastra de piata a fost data in primul rand de stampila Pro din CV. De ce te chinui acum s-o distrugi?”, a scris Mândruţă, în articolul publicat pe Paginademedia.ro, aici.

Dorothea Ionescu Vânău în replica la …replică:

"Dacă tu nu poţi încă să ai privilegiul ăsta de a te detaşa, fiindcă te afli într-un contract de subzistenţă, lasă-mă pe mine. Eu îmi asum cu mare drag, sunt dispusă să primesc toate pietrele din lume.

Fiindcă ştiu cât de vrednici sunt cei care dau cu piatra, fiindcă ştiu că pot să contribui, cu puţin, la bine şi fiindcă nu mai vreau niciun job la stăpânire, de-acum. Nu-mi mai trebuie, gândesc liber, în sfârşit! Respectă-mi credinţa, aşa cum eu respect condiţia ta."

Despre Pro TV şi Antena 1:

- Eu m-am legat şi de unii, şi de alţii, să ştii. Mi-e foarte greu să fiu partinică, chiar dacă mă provoci. Probabil că aş putea să vorbesc despre foşti colegi de-ai noştri din ambele trusturi (comuni, nu-i aşa?) cu o admiraţie şi îngăduinţă dezarmantă, deşi tu cine ştie ce chipuri de dragoni vezi când auzi numele lor.

- Sunt alături de toţi oamenii din PROTV care pescuiesc, acum, în ape tulburi. (…)Dar sunt alături şi de mulţi oamenii din Intact, care gândesc cu mintea lor şi îşi fac meseria impecabil. Mai am o compasiune nemărginită faţă de managerii care se simt legitimaţi şi puternici de venirea Monei Segall. Şi am observat că “varanul securist” a devenit deodată “domn”, în opinia consumatorului; nu ţi se pare demnă de dezbătut, schimbarea asta de paradigmă?"

Despre influenţa Pro TV:

- Dacă PROTV-ului i-ar fi păsat de oameni, aşa cum zici, nu ar fi vorbit de lăcomia preoţilor, fiindcă preoţii ăia lacomi sunt o minoritate, oamenii sunt obştea. Aşa a deznaţionalizat România. Aşa i-a dat la temelii.

Umblă o poveste adevărată despre Lazarov, care-şi învăţa echipa să nu dea în lucrul cel mai de preţ al naţiunii: credinţa. Era evreu. Un evreu remarcabil! Ce e mai tragic este că Antena 1 a ajuns, prin oglindire, să comită aceleaşi erori.

- În ce priveşte neatârnarea politică a PRO-ului, nu vreau să vorbesc despre asta, cred că am spus ce am avut de spus. (…) Nu se poate să judecăm cu jumătăţi de măsură. Este inuman să bagatelizezi profesionalismul unor oameni din Intact, doar fiindcă trustul ăsta are nenorocul să fie fondat de un om politic, urmărit penal.

Dorothea Ionescu, în încheiere:

Am petrecut peste 20 de ani în media şi mi-a dat Dumnezeu ocazia să ajung la nişte concluzii mai repede decât tine. Nu văd nimic nelalocul lui să analizez chestiuni de principiu.

Nu trădez pe nimeni, nu muşc nicio mână care m-a hrănit. Pentru că, dă-mi voie să te contrazic, “valoarea mea de piaţă” nu a fost dată de cei doi ani şi ceva de PROTV şi încă vreo jumătate de MediaPro, ci de ceea ce sunt.

Aşa cum pe tine te legitimează mintea ta ageră şi simpatia unui public care te-a iubit odată. În ce mă priveşte, nu eu trebuie să-i mulţumesc PRO-ului, ci el mie, fiindcă i-am adus sau i-am înlesnit contracte grase, de care nici tu, probabil, şi nici cetăţeanul tău bărbos, nu ştiţi

Când îşi va exprima nemulţumirea pentru contribuţia mea, atunci îmi voi face mea culpa.

Răspunsul complet al Dorotheei Ionescu Vânău, aici.

Citeşte primul text semnat de Dorothea Ionescu Vânău, aici.

Citeşte textul lui Lucian Mândruţă, aici.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Dorothea Vânău Dorothea Vânău
    Tavi: tu pui semnul egal între părinți și organizație. Eu nu :)
  • Octavian Basoc Octavian Basoc
    O sumedenie de păreri, care mai de care mai avizate.... dar toate orfane!
  • alt fost alt fost
    Aici gresesti, fostule, mai c-as zice ca nu esti un fost...
    Mai bine ca dhorotea n-a asteptat nimeni pe pervaz la opt jumate asteptind s-o puna boncea sefa la promo... si daca nu pleca, mai astepta si acum.
  • fost mediaprodist fost mediaprodist
    draga doro nu te supara ca esti un nimeni, oricum orice ai fi facut, se face mai bine la protv, chiar si daca numai ai maturat. macar teoretic ar trebui sa fii recunoscatoare pentru ca ai invatat ceva (platita). asta pentru ca se face mai bine la protv decat oriunde alt loc prin care ai fost. in rest have a nice life.
  • Dorothea Vanau Dorothea Vanau
    Mândru: îmi fac, dacă n-am. E datoria mea. Știu că oamenii pe care obișnuiți să-i sfârtecați pe aici, prin subsoluri, nu vă onorează cu răspunsuri, deci te înțeleg. Eu o fac pentru voi, că doar nu-ți închipui că departamentele de HR recrutează oameni din subsoluri :)
  • mandru mandru
    Ai timp sa raspunzi la toti , nu gluma :-) Pana acum nu stiam cine esti .Pe Mandruta l-am vazut si citit de multe ori . Acum incep sa te cunosc :PR inutil pe o piata media tulbure ..doar,doar pescuieste cineva ;) Spor !
  • Dorothea Vanau Dorothea Vanau
    Legendele sunt țesute de oameni, nu de protagoniștii poveștilor. De-aia nici tu nu poți, în lipsa unor argumente reale, decât să vorbești urât. Păcat de tine, ai putea fi un om bun.
  • pohui pohui
    Nu-s deloc legende, dear dorothy. Only dirty things. E genul de prietenie pe care inegalabila Irina Margareta Nistor o traducea prin " Du-te dracu !". VHS style.
  • penibil penibil
    Ce mi se pare amuzant in acest schimb de replici desi nu ii cunosc personal pe niciunul este corul de nimeni care vin sa-si dea cu subscrisul aici spunand fiecare nimic si domn Mandruta care in afara de a face niste gafe monumentale apropiate de prostie (vezi episodul penibil cu amanta si altele) pentru varsta sa se apuca sa dea un drept la replica niciunde in scrisoarea doamnei nefiind amintit numele sau. A apara Pro la acuza ca televiziunea/media manipuleaza subtil, ca se foloseste de patriotismul infim romanesc pentruna isi construi brandul, de campanii sociale pentru awareness, etc,etc. Ca si doamna nnu contest daruirea si buna credinta a celor implicati in media insa undeva sus cei care muta piesele pe tabla de sah sunt ferm convins ca nu gandesc la cum sa facem "bine poporului" ci cum sa creasca cifra de afaceri.
  • Dorothea Vanau Dorothea Vanau
    Ți-a plăcut textul, nu? :) Pe asta cu șomerul n-o înțeleg să știi; adică, dacă nu ești sclav la stăpânire, înseamnă că nu mai profesezi, în opinia ta. Oof, îți doresc să te bucuri de libertate, oximoronule. Fă-o cât mai poți, că viața e scurtă.
  • Dorothea Vanau Dorothea Vanau
    Comentariul ăsta intră în categoria "patologie obstructiv huligaică uniform iradiată", după cum arată și numele comentatorului :) Dar să știi că mă bucur că legendele despre prieteniile mele au dăinuit în timp.
  • Dorothea Vanau Dorothea Vanau
    Comentatorule lu' pește, dragul meu, iată, îți aduc aminte că eu sunt o umilă citătoare din mai marii învățați care au teoretizat povestea asta. Nu erau habotnici, că oamenii de știință nu-și pot permite năzbâtia asta. Teoria pe care îmi vazez afirmația este că media penetrează conștiințelor câte o idee străină fără ca eul subiectului să participe la aceasta direct și imediat. Așa și cu critica preoților, într-o țară creștină.
  • Dorothea Vanau Dorothea Vanau
    Dragă MaxiMilian, nu ți se pare interesant cât de sigur ești când împarți în stânga și în dreapta cu procentele? Oare pe ce te-oi baza? Adică, din câte îmi aduc aminte, nu știu când și cum ai putut tu să mă evaluezi, ca să poți să-ți permiți să emiți judecăți. Hai să ne cunoaștem, ce zici? Dau o cafea :)
  • pohui pohui
    Eram si eu pe acolo cand a sosit Dorothy. Prima ei miscare a fost sa-si faca un prieten-sef. Sa-i zicem AB. Asa a ajuns si ea sefa. Nu vad vreo sclipire de brain in asta. Doar un pattern arhetipal.
  • Oximoronul de apa dulce Oximoronul de apa dulce
    Ce poate fi mai placut dimineata, la cafea, sa citesti replica la replica data de Dorotheea Nimeni-Vanau...Nu-i asa ca e grozav sa lucrezi 20 de ani in media si asta sa fie nivelul? Nu e extraordinar sa dai pilde tolanita confortabil in scaunul de somer?

Trimite un comentariu

sus