Skip to main content

Prima TV, amendată pentru Epic Show, Killer Karaoke şi o ştire despre un accident

 
Epic Show
Epic Show

Epic Show

Publicitate

Postul Prima TV a fost amendat de Consiliul Naţional al Audiovizualului cu 10.000 de lei pentru două ediţii ale emisiunilor Killer Karaoke, o ediţie Epic Show şi o ştire cu un accident.

Noni Mazilescu, reprezentantul Prima TV în faţa CNA: Noi în perioada aceasta am fost ba fără conducere, ba cu două conduceri. A fost interimatul acela de trei luni de zile în care rămăsese vechea conducere, venise şi noua conducere şi fiecare făcea cam de capul lui. Acum s-a făcut ordine, cu mândrie recunosc că fata mea este administratora postului. Se consultă cu mine aproape în orice problemă din asta mai delicată, încerc să o ajut şi eu cât mai mult.

Monica Gubernat: Pentru mine cea mai mare problemă o reprezintă ştirea aceea cu acel copil şi cu acei oameni decedaţi, cu pozele fără blur. Aţi dat o imagine cu un copil decedat.

Narcisa Iorga - Pe lângă problemele invocate de colegii mei, eu văd probleme şi la acel show-, Killer Karaoke. Imaginile sunt şocante pentru ora şa care sunt difuzate şi de asemenea la Epci Show limbajul este mai mult decât licenţios, este transparent. Degeaba puneţi bip, dacă pe ecran apar cuvinte asemănătoare celor bip-uite. Este foarte evident ce se bip-uieşte acolo. De ce-l difuzaţi la ora asta?

Noni Mazilescu - Acel episod din Epic Show a fost filmat cu mult înainte. Această echipă talentată nu se adaptase la stilul pe care-l cerem noi şi s-a filmat în studioul de la Adevărul. S-au schimbat toate aceste producţii, veţi vedea în curând.

Narcisa Iorga - De ce e nevoie să editezi în aşa fel încât să fie foarte clar cuvântul? Adică este şi mai evident decât bip-ul simplu.

Noni Mazilescu - Era perioada aceea delicată când nu se ştia cine răspunde. A fost un interimat nefericit de două luni aproape.

Care au fost problemele în cazul Epic Show:

Pe parcursul emisiunii, în cadrul unor scenete, s-au folosit următoarele expresii: dă-te-n <beep> (titrat pe ecran: moţii)  mă-tii;băga-mi-aş <beep> (titrat pe ecran: pulpa); du-te tu în <beep> (titrat pe ecran: pulpa) mea; să sug<beep>( titrat pe ecran: pulpa);  o să <beep> (titrat pe ecran: fure); o iubeşte câtă <beep>( titrat pe ecran: pizză) pe Valea Oltului; 

Ce articole au fost încălcate: 

ART. 34(1) Orice persoană are dreptul la propria imagine.

ART. 40(3) Moderatorii, prezentatorii şi realizatorii programelor au obligaţia să nu folosească şi să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă. (4) Este interzisă utilizarea cu rea-credinţă a numelui, imaginii, vocii sau asemănării cu o altă persoană în programele audiovizuale. (5) Orice referire peiorativă la adresa persoanelor în vârstă sau cu dizabilităţi, precum şi punerea acestora în situaţii ridicole ori umilitoare sunt interzise în cadrul programelor audiovizuale. Pt sorina matei

ART. 30 Furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să respecte drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, viaţa privată, onoarea şi reputaţia, precum şi dreptul la propria imagine.

ART. 32(1) Niciun drept conferit prin lege nu poate fi exercitat într-un mod excesiv şi nerezonabil, contrar bunei-credinţe, în scopul de a vătăma sau de a păgubi pe altul ori profitând de ignoranţa sau de buna-credinţă a persoanelor. ART. 47(2) Este interzisă în programele audiovizuale orice discriminare pe considerente de rasă, religie, naţionalitate, sex, orientare sexuală sau etnie.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Paszkany Paszkany
    Vacanta Mare era subtila pe langa astia. Si cu umor. Caminul cultural Apahida ii asteapta inapoi.
  • nonu nonu
    Pai de bine ce a reprezentat-o si condus-o "mandru si in familie" nu a reusit Prima sa treaca de locul 5 . Replica e de Mondenii . Probabil si personajul . Baieti nu are ?
  • Dee dee Dee dee
    sucul cu pulpa de fructe nu se suge cu paiul?! oricum daca vrei sa inveti prostii poti si din alta parte nu numai de la tv... acesta e farmecul emisiunii bipurile cenzurate cu acele cuvinte schimbate... e comic....e epic ce sa mai... :)) cu gandirea tot comunisti am ramas
  • maricel maricel
    Noni, este Noni, acelasi Noni care reprezinta Prima Tv de la infintare pana in prezent. este unul dintre cei care a pus bazele Prima Tv si a fost la conducerea ei tot timpul, indiferent de proprietar
  • mariat mariat
    Sublima interventia asta: "Acum s-a făcut ordine, cu mândrie recunosc că fata mea este administratora postului. Se consultă cu mine aproape în orice problemă din asta mai delicată, încerc să o ajut și eu cât mai mult". Cine este acest Noni? As vrea sa stiu cine reprezinta Prima TV acum.
  • Andrei Andrei
    Nu inteleg care-i problema cu Epic Show. Daca in emisiunea lor nu apar injuraturi, iar cel ce se uita la emisiune intuieste o injuratura, atunci poate ca problema-i la cel ce se uita la emisiune. Mai bine ar pune "anagrame" cum ar fi ANC Alupigus.

Trimite un comentariu

sus