Skip to main content

PSD şi-a retras reclamaţia la adresa B1 TV pentru afişele de campanie cu imagini din Belarus

 
psd campanie
psd campanie

psd campaniePSD s-a răzgândit. Partidul Social Democrat a informat, pe 9 mai, Consiliul Naţional al Audiovizualului că îşi retrage sesizarea legată de emisiunea lui Robert Turcescu, privind afişele din campania, realizate cu imagini din Belarus.

Publicitate

Reprezentanţii PSD nu au menţionat motivul pentru care şi-a retras sesizarea la adresa B1 TV.

Despre retragerea reclamaţiei la adresa B1 pentru afişele „Mândri că suntem români" a scris iniţial Narcisa Iorga, pe pagina sa de Facebook.

În urmă cu o săptămână, PSD a reclamat postul B1 TV la CNA pentru emisiunea lui Robert Turcescu, "Sub semnul întrebării", în care s-a spus că unele dintre imaginile folosite de social-democraţi în campania pentru europarlamentare sunt, în realitate, făcute în Belarus.

Fotograful este de altă naţionalitate, dar imaginile sunt realizate în România, au spus reprezentanţii PSD în sesizarea depusă la CNA. De cealaltă parte, B1 l-a contactat pe fotograf, care le-a confirmat că instantaneele nu sunt din România, ci din Belarus.

Subiectul a fost luat în discuţie în şedinţa CNA de joia trecută (8 mai), iar după vizionarea înregistrărilor şi audierea reprezentantului postului B1 TV, unul dintre membrii CNA, Monica Gubernat, a propus o amânare pentru a fi chemat şi un reprezentant al PSD. La o zi după această şedinţă, PSD a informat CNA că îşi retrage sesizarea.

Povestea, în continuare:

Totul a pornit după ce Robert Turcescu a spus că fotografiile din anumite materiale ale PSD (instantanee dintr-un magazin sau cu o combină pe câmp) nu sunt surprinse în România, ci în Belarus.

PSD spunea în sesizarea CNA că doar fotograful este din Belarus, nu şi cadrele:

PSD: „În cadrul emisiunii au fost prezentate informaţii false, ce lezează dreptul primordial al publicului privind informarea corectă. Moderatorul Robert Turcescu menţionează în repetate rânduri că sloganul PSD Mândri că suntem români este însoţit de imagini realizate în alte ţări decât România”, se spune în reclamaţia celor de la PSD.

„Argumentele invocate pe parcursul acestei emisiuni, conform cărora fotografiile nu ar prezenta imagini din România, sunt false şi au scopul de a induce publicul în eroare, întrucât acuzele proferate se referă, de fapt, la naţionalitatea celor care au realizat pozele”, au mai explicat cei din PSD.

B1 TV: şi fotograful, şi imaginile sunt din Belarus

Pe de altă parte, reprezentanţii B1 TV l-au contactat pe Dmitry Kalinovsky, autorul unora dintre fotografiile folosite de PSD în campania print, iar acesta a declarat că pozele sunt făcute în Belarus, Minsk.

psd_foto caleaeuropeana
Foto: Caleaeuropeana.ro

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • eu eu
    :)))
  • luci luci
    Au retras plangerea din 2 motive :
    1.era neintemeiata si riscau sa afle toata lumea asta
    2.se discuta din nou in media despre rezultatul plangerii si despre acest subiect, ceea ce nu era in interesul lor.
    Asta a fost calculul politic care a dus la retragerea plangerii
  • BOG BOG
    Daca tovarasul Ponta a copiat, atunci de ce nu si intreg PSD-ul.
  • BOG BOG
    Un simplu copy-paste e deajuns.

Trimite un comentariu

sus