Skip to main content

RCS&RDS şi SNR s-au calificat în etapa a doua a licitaţiei pentru licenţele de televiziune digitală

 
Televizor
Televizor

Foto: The Guardian
Foto: The Guardian

Publicitate

RCS&RDS şi Societatea Naţională de Radiocomunicaţii (SNR) s-au calificat în a doua etapă a licitaţiei pentru cumpărarea celor cinci licenţe de televiziune digitală terestră, după ce comisia de licitaţie a constatat că ofertele depuse îndeplinesc criteriile din caietul de sarcini, scrie Mediafax, care citează un anunţ al ANCOM.

"Până la data de 19 mai pot fi depuse contestaţii la decizia comisiei de calificare a candidaturilor, iar până la data de 22 mai comisia va anunţa organizarea rundelor de licitaţie, în cazul în care cererea va depăşi oferta", se arată într-un comunicat al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) remis Mediafax.

RCS&RDS şi SNR au depus ofertele în urmă cu o săptămână.

ANCOM a scos la licitaţie cinci licenţe de TV digitală (multiplexuri), patru în UHF şi unul în VHF, în standard DVB-T2.

Prin intermediul primului multiplex în UHF (MUX 1) se vor transmite "free to air", în condiţii transparente, concurenţiale şi nediscriminatorii, posturile publice şi private de televiziune care se transmit în prezent în sistem analogic terestru, în conformitate cu prevederile Legii audiovizualului.

"De asemenea, potrivit Strategiei elaborate de către Ministerul pentru Societatea Informaţională, acest multiplex va trebui să asigure o acoperire în recepţie fixă de 90% din populaţie şi 80% din teritoriu până la 31 decembrie 2016, fiind singurul multiplex din cele 5 disponibile care are astfel de obligaţii de acoperire", se mai spune în comunicat.

Pentru celelate multiplexuri (MUX 2, MUX 3, MUX 4 şi MUX 5), operatorii vor avea obligaţia ca până la 1 mai 2017 să aibă în funcţiune cel puţin 36 de emiţătoare pentru fiecare dintre reţelele corespunzătoare acestor multiplexuri, instalate câte unul în fiecare zonă de alocare.

Preţul de pornire în licitaţie pentru fiecare licenţă este de 300.000 euro.

Toate licenţele vor fi acordate pe o perioadă de 10 ani, iar licenţele vor intra în vigoare începând cu 17 iunie 2015.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Brusc Willis Brusc Willis
    Aha, deci, dupa ce Erdeeshu a franat dezvoltarea DVB-T in Romanica pe motiv ca i-ar lua painea de la gura, hop acum si dintr-o data tocmai el va obtine accesul la "malai". Cool.

Trimite un comentariu

sus