Skip to main content

Realitatea TV, amendată cu 6.000 de lei pentru jigniri. Rareş Bodgan, despre Victor Ponta: "Este de un grobianism feroce"

 
Jocuri de putere cu Rares Bogdan
Jocuri de putere cu Rares Bogdan

Jocuri de putere cu Rares Bogdan Postul Realitatea TV a fost sancţionat cu o amendă de 6.000 de lei pentru jignirile repetate adresate de Rareş Bogdan premierului Victor Ponta în două ediţii ale emisiunii Jocuri de putere, difuzate pe 5 şi 6 mai.

Publicitate

Propunerea de sancţionare a fost făcută de Monica Gubernat şi a primit şase voturi "pentru" (Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Cristina Trepcea, Laura Georgescu, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea) şi trei "împotrivă" (Florin Gabrea, Valentin Jucan şi Narcisa Iorga).

Monica Gubernat a propus iniţial o amendă de 6.666 de lei pe care şi-a retras-o iniţial. Ea a motivat propunerea unei astfel de amenzi prin faptul că astfel ar reuşi să-i atragă atenţia lui Rareş Bogdan asupra sancţiunii şi a articolelor de lege din legislaţia audiovizualului pe care le-a încălcat.

Ce a spus Rareş Bogdan despre Victor Ponta?

Vorbind despre săritura cu paraşuta a Elenei Udrea şi declaraţiile făcute de către diverşi politicieni, Rareş Bogdan aminteşte reacţia lui Victor Ponta la acest fapt:

Rareş Bogdan, în ediţia din 5 mai a emisiunii Jocuri de Putere:

"Oricum, a fost de o mitocănie care merită sancţionată, orice femeie, că nu-ţi place, că e...trebuie respectată. O femeie trebuie respectată oricum este ea. Nu poţi să faci afirmaţia pe care a făcut-o Victor Ponta. Revin, n-am ce face. Pentru că dânsul a făcut-o- Băsescu atacă cu paraşute. Domle, sincer, este o declaraţie nu doar de un misoginism atroce, este o declaraţie de un grobianism feroce."

Cum s-a apărat Realitatea TV?

Mura Frînculescu a citit din punctul de vedere transmis de Rareş Bogdan Consiliului:

"Reclamanţii pretind că nu mi-am îndeplinit obligaţia legală de a folosi un limbaj decent şi am prejudiciat într-un mod evident imaginea premierului Victor Ponta prin exprimările „Este de o mitocănie groaznic, de un grobianism feroce”. Fac precizarea că afirmaţia mea a fost făcută ca urmare a declaraţiei domnului Victor Ponta "Este un loc deschis şi nu aş vrea să ne cadă o paraşută în cap de la domnul Băsescu. Ne atacă cu paraşute, noi avem pilot", afirmaţie făcută la puţin timp după ce doamna Elena Udrea a făcut un salt cu paraşuta. (...) Rareş Bogdan a invocat art. 10 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, conform căreia "orice persoană are dreptul la libertatea de exeprimare, libertatea de opinie sau liberatea de a exprima idei fără amestecarea autorităţilor publice şi fără a ţine cont de frontiere".

LEGISLAŢIE. Articolele de lege care stau la baza sancţiunii pentru Realitatea TV:

ART. 30 din Codul audiovizulului

Furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să respecte drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, viaţa privată, onoarea şi reputaţia, precum şi dreptul la propria imagine.

ART. 30 din Codul audiovizualului

Furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să respecte drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, viaţa privată, onoarea şi reputaţia, precum şi dreptul la propria imagine.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • aspi aspi
    Ponta, fuck you! Poop.
  • ilinois B1 ilinois B1
    @ade, draguta acum vezi ? Oricum ce a facut CNA = o mare porcarie
  • ade ade
    cred ca au primit amenda pentru mai multe replici, nu doar pentru una. Aia chiar n-a fost jignire. Insa oricum, pacat ca cei de la Realitatea au luat-o pe urmele b1, angajandu-se politic. Era bine sa existe in media romaneasca macar o televiziune de stiri obiectiva. N-avem asa ceva.
  • lucian lucian
    Ce nu e clar? Numai "jurnalistii" de la Antena 3 au voie sa-si spuna parerile despre Basescu....restul, mucles!

Trimite un comentariu

sus