Skip to main content

România TV, amendată cu 10.000 de lei pentru patru ştiri

 
CNA
CNA

Foto: Paginademedia.ro
Foto: Paginademedia.ro

Publicitate

Postul România TV a fost sancţionat de Consiliul Naţional al Audiovizualului cu suma de 10.000 de lei pentru mai multe ştiri, printre care una în care se spunea că anumite ONG-uri dau câini spre adopţie pentru zoofilie.

Consiliul a primit mai multe reclamaţii vizând ştiri difuzate pe 29 şi 31 martie şi 6 şi 7 aprilie.

Ce ştiri au fost vizate: 

  • Câinii adoptaţi pentru zoofilie - în care şeful ASPA, Răzvan Băncescu, a făcut acuzaţii despre  despre ONG-urile care se ocupă de adopţia câinilor comunitari. În acest caz, unii dintre membrii CNA au comentat că reporterul, care l-a intervievat pe Răzvan Băncescu, nu a cerut dovezi care să probeze acele afirmaţii.
  • Incendiul de la Constanţa, în care trei tinere au murit. Postul a difuzat în cadrul ştirilor pe acest subiect imagini de la faţa locului cu acţiunile pompierilor, dar şi cu o tânără rănită care era resuscitată.
  • O ştire despre o profesoară din Prahova care şi-ar fi maltratat elevii (lovindu-i cu pietre, chei franceze, muşcându-i de picior şi electrocutându-i). În material a fost prezentat, printre altele, şi o înregistrare în care un elev o lovea pe profesoara în cauză. Membrii CNA au considerat postul ar fi trebuit să ceară acordul şcolii şi părintelui elevului în cauză pentru difuzarea filmuleţului ce fusese luat de pe YouTube. În plus, nu a fost prezentat nici punctul de vedere al profesoarei.
  • O altă ştire a fost despre un fapt petrecut la o mănăstire din Vrancea, unde reprezentanţii bisericii nu mai dau localnicilor voie ca să îşi înmormânteze rudele decedate în cimitirul mănăstirii. În cadrul materialului au fost difuzate mai multe înregistrări cu declaraţii ale oamenilor aflaţi în cimitirul mănăstirii, dar nu a fost prezentat şi un punct de vedere al Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei.

Consiliul a considerat că au fost încălcate art 66, alineat 1, lit a şi alineat 2; art 41, alineat 1, lit a şi art 7 (1) din Codul audiovizual.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • tudor tudor
    Pai ce amenda vreti CNA sa dea televiziunii lui Ponta? ROMANIA TV= OTV
  • alex alex
    10.000 de lei?Atat de mult draga CNA, pentru postul lui Ghita?Pai se supara Ponta.Cum indrazniti voi sa va luati de tovarasul lui,Ghita?
  • Adi Adi
    Doar 10.000 pentru mizeriile astea de știri?!?! Și nimicuța-nimicuța despre circul făcut cu Gigi Becali, tot la Romania TV? CNA-ul să nu se mai mire de derapajele televiziunilor, care de dragul audienței cu astfel de știri plătesc fluierând mărunțișul ăsta de amenzi. În condițiile astea de ce dreaq nu autorizați din nou OTV-ul să ne îndobitociți de tot cu televizorul...
  • Jurevycius Jurevycius
    ce dracu aveti ma??? astea sunt amenzi?, banii astia sunt facuti in 5 min de publicitate, din aceasta cauza televiziuniilor nu le mai pasa de oameni, vedem numai mizerii la tv, am mai scris aici - daca cna si ar face treaba cu adevarat si ar da niste amenzi pe masura veniturilor, atunci nu vom mai fi scarbiti
  • Adi Adi
    Si pentru aceste nenorociri au primit doar 10.000 lei ?? 2300 euro ??? Nu ma uit la acest post dar cu ocazia asta aflu ce difuzeaza si e clar ca acest post este protejat de CNA!! Rusine!!

Trimite un comentariu

sus