Skip to main content

Serial TV după ultima carte a lui Mihai Tatulici, despre un preşedinte fost căpitan de vapor. Regizorul filmului Cel mai iubit dintre pământeni se ocupă de serial

 
Tatulici 2
Tatulici 2

Tatulici 2

Publicitate

Cartea "Distrugătorul Speranţa - sau povestea unui marinar deştept şi cu noroc", scrisă de Mihai Tatulici, va fi ecranizată într-un serial omonim de televiziune. Volumul este o ficţiune, după cum precizează Tatulici, care spune povestea unui fost căpitan de vapor ajuns preşedinte în Românika.

Producţia a fost demarată, iar serialul va avea 20 de episoade, după cum a declarat pentru Paginademedia.ro Mihai Tatulici.

Mihai Tatulici, pentru Paginademedia.ro:

“Va fi primul serial politic despre tranziţia din România. Un serial complex, un fel de Lumini şi umbre.

Serialul va ave, ca şi cartea, personaje puternice - şefi de servicii, securişti, demnitari.

Deocamdată lucrăm la primele 20 de episoade, după primul volum. Când va apărea cel de-al doilea volum, se vor face şi următoarele”, a adăugat Tatulici, menţionând că serialul, în cea mai mare parte, respectă volumul Distrugătoul Speranţa.

Despre ce este vorba în volumul lui Tatulici?

Potrivit prezentării volumului, cartea spune povestea unui căpitan de vapor care ajunge preşedintele unei ţări numite Românika. Totul este în tranziţie în această ţară în care obiceiurile vechi se încalecă cu cele noi şi rezultatul zilnic este o construcţie politică încropită, fără orizont şi fără succes.

Personajele şi faptele lor fac parte din viaţa noastră curentă şi sînt caracterizate nu prin faptele lor, ci prin vorbe, acesta fiind specificul cărţii care curge ca un scenariu. Chiar dacă par extrem de cunoscute, personajele cărţii nu au nici o legătură cu oamenii politici de astăzi.

Regizorul serialului este Şerban Marinescu, cel care a semnat regia pentru ecranizarea cărţii Cel mai iubit dintre pământeni, de Marin Preda, la începutul anilor 90.

Serialul este produs de Family Film, compania lui Giuliano Doman, iar de casting se ocupă Floriela Grapini.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • adrino adrino
    :) da, ai dreptate. cand am citit-o m-am gandit ca e fictiune nebuna. cica e ...adevarata.:))) eu as vrea sa se faca serialul.
  • pfuai pfuai
    primele 20 episoade dupa primul volum? serios? cam cit e bugetul serialului? de ce nu dezbate si povestea unui turnator care nu-si gaseste locul, ca timp ar fi, si ce mai conteaza inca vreo 40 episoade. mai adaugam curve, infractori, clanuri mafiote si mai facem vreo 254 episoade. si asa facem productie la vreo 600 de episoade mai poraste ca cea mai slaba tuica de pufoaica indoita cu multa apa.
  • Educatie,Cultura,Arta,Sport si Religie- RadioMetafora.ro
    […] din Romania. Un serial complex, un fel de Lumini si umbre”, a declarat Tatulici pentru Pagina de media.Chiar daca volumul este o fictiune, el vorbeste despre o tara in tranzitie, la fel ca si Romania, […]
  • Vali Vali
    ...dar despre viata lui Nicusor Ceausescu sau despre Caritas cand scrie Maestrul Tactulici?
  • protopopescu protopopescu
    sincer eu nu situ ce televiziune va avea tupeul sa il difuzeze. daca cititi cartea o sa intelegeti ce spun.
  • geo geo
    tare...nu-i asa...probabil ca Antena 1 si RTVul isi disputa deja drepturile de televizare...

Trimite un comentariu

sus