Skip to main content

SUA acordă 1,2 milioane de dolari presei din Ucraina: Banii vor ajuta la protejarea jurnaliştilor aflaţi în situaţii de vulnerabilitate

 
jurnalisti
jurnalisti

Sursa foto: animalnewyork.com
Sursa foto: animalnewyork.com

Publicitate

Statele Unite au anunţat ieri deblocarea unei sume de 1,2 milioane de dolari pentru susţinerea presei ucrainene în vederea alegerilor prezidenţiale din 25 mai, scrie Mediafax.

"În ultimele luni, jurnaliştii s-au confruntat cu pericole şi provocări grave" a declarat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Marie Harf, în cadrul unei conferinţe de presă. Începând din noiembrie 2013, peste 500 de jurnalişti au fost hărţuiţi, bătuţi sau răpiţi în Ucraina, iar un reporter ucis, a acuzat ea.

Banii oferiţi de USAID, agenţia americană pentru dezvoltare internaţională, "vor ajuta la protejarea jurnaliştilor aflaţi în situaţii de vulnerabilitate", a subliniat Harf.

CONTEXT. După destituirea, în februarie, a fostului lider prorus Viktor Ianukovici, Guvernul interimar prooccidental de la Kiev a stabilit organizarea de alegeri prezidenţiale la 25 mai. Aceste alegeri vor avea loc într-un context de tensiuni în sudul şi estul ţării.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • paul S paul S
    Pentru prosti, USAID=CIA.
    Au si in Romania fundatiile lor, ONG-urile lor, ziaristii lor, presa lor.
    E normal ce fac americanii, e normal ce fac rusii.
    Filmul e foarte vechi, s-a jucat de 65 de ani prin toata America de Sud, in Asia, in Orientul apropiat, nordul Africii, peste tot.
    Nu e nimic nou, nu e niciun personaj pozitiv.
    Sustinerea presei ucrainiene in vederea alegerilor!
    Cum suna!
  • alex alex
    Buna asta."O nu ucrainenii sunt oprimati si torturati in partea estica rusofona si rusofila a Ucrainei de catre rusi"."Se voteaza proEuropa si proUSA la greu chiar si in partea estica a Ucrainei".
  • Solange Solange
    Au platit independenta presei :)))

Trimite un comentariu

sus