Skip to main content

TVR vrea să reducă timpul de lucru al angajaţilor de la 8 la 6 ore pe zi şi salariile cu 25%

 
tvr
tvr

tvrConducerea Societăţii Române de Televiziune (SRTv) vrea să reducă timpul de lucru al angajaţilor instituţiei de la 8 la 6 ore pe zi şi câştigurile salariale ale acestora cu 25%, au declarat, pentru Mediafax, surse din TVR.

Publicitate

Contactat de Mediafax, Dragoş Bocanaciu, preşedintele Sindicatului pentru Unitatea Salariaţilor TV din TVR (SPUSTV), principalul sindicat din SRTv, a confirmat că există o astfel de idee în TVR, care, "din punct de vedere al calităţii, este foarte păguboasă".

El a precizat că această idee a fost discutată "nu foarte concret" în Comitetul Director al TVR şi nu a fost luată în discuţie încă în Consiliul de Administraţie al Televiziunii Române.

"Eu am spus în discuţiile pe care le-am avut cu membrii Comitetului Director şi cu alţi oameni din Televiziunea Română că este o măsură care, din punct de vedere al calităţii, este foarte păguboasă, în sensul că reducerea câştigurilor salariale cu 25% îi va demotiva pe oameni rău de tot şi nu va avea decât un efect groaznic din punctul de vedere a ceea ce se vede pe post, un lucru pe care noi nu ni-l permitem", a spus Dragoş Bocanaciu.

El a mai spus că sindicatul pe care îl conduce nu o să fie niciodată de acord cu o astfel de "decizie păguboasă".

"Noi refuzăm să acceptăm aşa ceva, nici nu ne gândim să fim de acord cu aşa ceva (...) Eu sper să se renunţe la această idee pentru că este o idee care nu va face decât să crească starea de tensiune în interiorul TVR. Este o măsură cu care sindicatul nu o să fie niciodată de acord", a spus Bocanaciu .

Surse din TVR au declarat pentru Mediafax că intenţia vizează în principiu toate zonele din Televiziunea Română şi ar urma să îi afecteze din acest an pe toţi angajaţii.

"Din punctul meu de vedere, nu se poate implementa nicăieri, pentru că unui om, dacă îi reduci programul de lucru la 6 ore, el automat se va demoraliza şi nu va mai lucra. Dacă se aplică o astfel de măsură, oamenii de valoare nu o să o accepte, s-ar putea să pierdem din ei", a spus, însă, Dragoş Bocanaciu.

Aceste aspecte au fost analizate şi în şedinţa Comitetului Director al TVR de ieri, la care a participat şi Stelian Tănase, directorul general interimar al Televiziunii Române.

În anul 2013, TVR a fost marcat de procesul de concediere colectivă. Astfel, în urma selecţiei de personal din 2012, la începutul anului 2013 au fost concediaţi 619 angajaţi.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • nadia nitov nadia nitov
    din ce debiteaza tanase, incepe sa semene cu becali! :) medicamente...medicamenteeee! :) se crede alesul domnului! :( lumea nu stie ca aia din tvr cu vechime in munca au salariile inghetate din 2006! un leu n-au mai vazut, nici macar indexarile cu rata inflatiei nu s-au facut, ba, dupa sortarea lu' peste, celor neinregimenti politic si sexual li s-au micsorat salariile schimbandu-li-se incadrarile! bataie de joc! :( in paralel, toti "iubitii" de catre saftoiu si tanase se umplu de bani nemeritati! :(
  • Horea Horea
    Cu o asemenea gandire de tip ROBOT, de ce nu s-ar reduce programul de lucru la 4 ore/zi?
    In cest mod salariile ar putea fi reduse cu 50%.
    Oare cei carora le trece prin cap asa ceva, chiar nu stiu ca activitatea intr-o televiziune nu se desfasoara pe ore sau cu ochii pe ceas?
  • Adi Adi
    Cu indivizi ca acest Bocanaciu , sindicatul este apa de ploaie !! Cine sa apare drepturile angajatilor daca acest lider poate declara asemena tampenii?? Auzi,demoralizarea e problema!!!
  • livia pila livia pila
    Dar lui Stelian Tanase cine ii recomanda o vizita la Psihiatrie? Are de ea nevoie urgenta! Individul debiteaza cui are timp sa il asculte ca a fost voia Domnului sa scape de moarte spre a salva TVR si ca pentru el si sanatatea lui s-ar fi rugat insusi Patriarhul.

Trimite un comentariu

sus