Skip to main content

Un membru CNA a solicitat analizarea de urgenţă a emisiunii Sinteza zilei, care "a determinat un om să se sinucidă"

 
narcisa iorga_EVZ
narcisa iorga_EVZ

narcisa iorga_EVZACTUALIZARE.  Un alt membru CNA, Valentin Jucan, reacţionează cu privire la acest caz. "Studioul a fost transformat în eşafodaj pentru execuţii publice, sub atenta privire prin lentila fumurie a patronului trustului de presă", spune Valentin Jucan, într-o scrisoare deschisă. Textul pe larg, în articol.

Publicitate

Narcisa Iorga, membru CNA, a declarat pe pagina sa de Facebook că a înaintat preşedintelui Consiliului o autosesizare pentru analiza urgentă a emisiunii Sinteza zilei în care Mihai Gâdea a realizat un interviu cu persoana care l-a scuipat pe Traian Băsescu.

Potrivit Narcisei Iorga, directorul postului Antena 3 l-ar fi instigat la suicid pe Adrian Zglobiu, cel care l-a scuipat pe preşedinte.

"Sinteza zilei a depăşit orice limită admisibilă unui program de televiziune: a determinat un om să se sinucidă", a scris Narcisa Iorga, pe pagina sa de Facebook.

Iată cum a povestit Narcisa Iorga incidentul de la Antena 3:

"Aseară, în cadrul interviului pe care Mihai Gâdea îl realiza cu Adrian Zglobiu, persoana care l-a scuipat pe preşedintele Băsescu în ajunul alegerilor, directorul Antenei 3 a spus:
Mihai Gâdea: Domnule Zglobiu, din momentul în care aţi fost ameninţat de organele statului, de cei din serviciile secrete, de cei de la protecţie şi pază, cum ne-aţi spus dumneavoastră sau de deţinuţii din închisoare, că veţi fi aruncat în închisoare la Poarta Albă şi acolo veţi fi violat, v-au trecut prin minte gânduri de sinucidere sau ceva de felul acesta?
Astăzi, când poliţia a venit la domiciliul lui pentru a-l duce la un spital de psihiatrie, Adrian Zglobiu a avut o tentativă de suicid.
Am înaintat preşedintelui CNA o autosesizare pentru analiza urgentă a situaţiei, chiar în şedinţa de mâine", a scris Narcisa Iorga, pe pagina sa de Facebook.

Valentin Junca, în scrisoarea deschisă:

CIOBURI DIN ECRANUL TELEVIZORULUI

Pe seama unui post de televiziune, am asistat astăzi la o tentativă de suicid. Nu intru în amănunte despre cine şi cum. Subiectul este deja binecunoscut. Mă întreb până unde merge acest post de televiziune? Şi mai ales cât va mai continua neruşinata protecţie politică pe care majoritatea membrilor C.N.A. o oferă Antenei3? Mă întreb dacă nu cumva le pare chiar rău că acel amărât nu a dus până la capăt gestul său. Ce subiect de audienţă ar fi avut! Ce subiect de scandal, bun de urlat, aveau câteva zile! Mai este disponibilă încă o televiziune care ar fi transmis înmormântarea în regim de “breaking news”, bineânţeles cu sicriul deschis.

Sticla televizorului a devenit armă, pentru unii. Studioul a fost transformat în eşafodaj pentru execuţii publice, sub atenta privire prin lentila fumurie a patronului trustului de presă. Se strigă atât de tare încât cioburile ecranului ne rănesc în demnitate, sfârtecă libertatea gândirii, altoiesc pe cei din categoria “băi intelectualilor” şi îi întorc pe români unii împotriva celorlalţi, numai pentru satisfacţia patronul politic, dornic de răzbunare politică. Este o crimă ce face Antena3, cu licenţă de la C.N.A.! Faţă de acest subiect, împreună cu un coleg din Consiliu, am sesizat preşedintele instituţiei. Cu siguranţă, majoritatea va trece cu vederea şi acest capitol ruşinos.

Anul acesta, pe 24 iunie, expiră licenţa pentru acest aşa zis post de televiziune. Anticipez şi votul pe care îl vor obţine de la C.N.A.-ul “ridiculos de servil” (Octavian Paler – în emisiunile cu Mihai Gâdea). La şedinţa în care acest post va solicita prelungirea licenţei, voi dărui Consiliului, înainte de vot, o ladă cu cioburi din ecranul televizorului!

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • ștefan ștefan
    Păi pastorul Gîdea pecînd realiza emisiuni pela Vocea speranței nuprea era deacord cu Privitul pela TV acum observ că banul îl interesează mai mult să îi fie rușine că instigă lumea la asemenea gesturi.
  • Jenescu Sergiu Jenescu Sergiu
    Omul ala era panicat ca va lua din nou o mama de bataie. E normal sa reactioneze asa!
  • ella ella
    sa nu sanctionezi gestul lui zglobiu, indiferent de cine este presedinte, denota o lipsa totala de civilizatie. e uimitor cum pastorul gadea incurajeaza un astfel de comportament. interesant e sa aflam cand acesta a fost fals cand predica sau cand "modera"
  • geo geo
    Prezenta unor urmariti penali - cercetati in stare de libertate - in direct la emisiuni televizate nu mi se pare potrivita...poate ar trebui interzisa de catre CNA...ptr ca in acest mod incurajam actele antisociale...parca vezi ca miine-poimiine alt schizofrenic care va agresa un alt lider al Opozitiei va fi prezent din nou, intr-o emisiune la Antena 3...iar ce au facut luni seara, au prezentat de f multe ori, in reluare, si cu incetinitorul...gestul individului...care nu mi se pare prea sanatos la cap, fie vorba intre noi...iar Antena 3 ar trebui sa plateasca ptr placerea pe care a avut-o sa reia acea secventa, de atitea ori...
  • Cata Cata
    Emisiuni de genul "Sinteza zilei" ar trebui sa nu mai existe , nici oameni in tv precum gadea sau badea
  • Mariuta Mihai Dan Mariuta Mihai Dan
    Mi se pare grav cum toate aceste lucruri se intampla sub ochii nostri, iar noi continuam sa fim un popor de oi...
    CNA ar trebui sa trimita plangeri penale si nu sa faca anchete...

Trimite un comentariu

sus