Skip to main content

Urmărire penală pentru inducere în eroare a anchetatorilor, în cazul lui Ioan Bendei, fost administrator al RCS&RDS

 
Ioan Bendei
Ioan Bendei

Foto: mihaipalsu.wordpress.com
Foto: mihaipalsu.wordpress.com

Publicitate

Parchetul Judecătoriei Sectorului 5 a început urmărirea penală in rem, faţă de fapta de inducerea în eroare a anchetatorilor, în cazul fostului administrator al RCS&RDS, Ioan Bendei, după ce directorul general al Antena Group, Sorin Alexandrescu, a făcut o plângere în acest sens, scrie Mediafax.

"Urmărirea penală a fost începută in rem, în baza articolului 268 Cod penal, care se referă la inducerea în eroare a organelor judiciare. Conform cu prevederile legale, aşa se procedează în toate cazurile, se deschide un dosar penal faţă de faptă", au precizat sursele citate.

În 19 iulie 2013, Sorin Alexandrescu a depus, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, o plângere împotriva administratorului RCS&RDS. Potrivit documentului, Ioan Bendei ar fi folosit "date eronate şi mincinoase" în denunţul său, fapte dovedite inclusiv de acte ale procurorilor sau ale instanţei.

CONTEXT. Fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, şi fiica sa Camelia au fost trimişi în judecată, în 1 octombrie 2013, alături de directorul general al Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu, şi de fostul şef al ANAF Şerban Pop, în dosarul privind şantajarea administratorului RCS&RDS Ioan Bendei.

Potrivit DNA, Sorin Alexandrescu a fost deferit justiţiei pentru şantaj, în timp ce Dan Voiculescu şi fiica sa, pentru complicitate la această infracţiune. Şerban Pop este acuzat de folosire, în orice mod, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii. În acelaşi dosar este judecat, pentru complicitate la şantaj, George Daniel Matiescu, director general al Intact Publishing SRL.

Potrivit rechizitoriului, în perioada 16 aprilie - 21 mai 2013, în calitate de director general al SC Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu a exercitat, în mod repetat şI gradual, acte de constrângere asupra lui Ioan Bendei, ameninţându-l cu darea în vileag a unor presupuse fapte de corupţie, astfel încât să îl determine să urmeze conduita impusă de inculpat.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • ziaristii lu' peste ziaristii lu' peste
    Ce bine ar fi daca ziaristii ar intelege ce scriu. Sau macar ar citi ce se presupune ca scriu.
    Daca s-a inceput urmarirea penala in REM pentru inducere in eroare, atunci nu este vorba de vreo persoana. Scrie in articol, se cerceteaza fapta, iar daca aceasta exista, apoi se va vedea cine este responsabil.
    Altfel spus, Alexandrescu l-a acuzat pe pe Bendei ca a prezentat fapte nereale, dar parchetul nu a confirmat acest lucru, incepand urmarirea penala in REM. Asta daca informatia data de "sursa mediafax" este reala, deoarece nu prea este credibila.
    Nu poti sa cercetezi inducrea in eroare a organelor de ancheta pentru fapte unde deja s-a confirmat aspectul penal. Este ca si cum ai spune ca afara ninge si sunt - 20 de grade desi este soare si sunt 30 de grae
    Cel mai probabil este o alta dezinformare, folosind jumatati de adevar si nepriceperea ziaristilor.

Trimite un comentariu

sus