Skip to main content

YouTube, aproape de o achiziţie în valoare de 1 miliard de dolari

 
Twitch YoutuBe
Twitch YoutuBe

Twitch YoutuBeDivizia YouTube a grupului american Google este aproape de achiziţia serviciului de video-streaming Twitch, pentru 1 miliard de dolari, pentru care a concurat cu mai mulţi rivali, inclusiv cu Microsoft, scrie Mediafax, care citează surse apropiate situaţiei.

Publicitate

Cele două companii au convenit asupra preţului şi mai au de stabilit detalii precum cât de independentă va rămâne compania după preluare, a spus una dintre surse pentru portalul The Verge.

Twitch a evaluat mai multe variante şi a ajuns la concluzia că YouTube reprezintă cea mai bună opţiune pentru a putea susţine ritmul puternic de creştere din ultimii ani.

Compania a fost înfiinţată în 2011 şi permite utilizatorilor să transmită şi să privească clipuri video din jocuri.

Twitch, cu peste 45 de milioane de utilizatori, a atras fonduri de 20 de milioane de dolari de la investitori în 2013 şi va înregistra, probabil, profit în acest an.

Deşi compania nu este foarte cunoscută de către cei care nu sunt pasionaţi de jocuri, în orele de vârf înregistrează un trafic de date mai ridicat decât giganţi precum Facebook şi Amazon.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • picatcubacu picatcubacu
    site-ul are ad-uri si se dau reclame pe stream cand autorul doreste (respectand niste reguli). ceea ce nu stie nimeni este de ce a cumparat google twitch. si deocamdata nu spun nici aia din afara daramite ravasitii astia de la noi. acum cand scriu asta twich are mai multi vieweri conectati decat romani au talent, si ce e cel mai important este ca e o "emerging market". dar ma rog asta nu scrie in comunicatul copiat de pe pando sau bussines insider sau ifailedjournalism.org
  • alex alex
    Intr-adevar noroc fantastic pe astia.Un miliard de dolari pe un site de streaming.Ma rog acuma ca a fost achizitionata de Google,site-ul o sa fie invadat de ad-uri.Probabil daca se intampla asta nr de useri o sa scada si o sa lase o portita deschisa pentru o eventuala concurenta.Nu stiu daca e un deal bun pentru Google,avand in vedere experenta anterioara cu Motorola(cumparata cu 12 mld dolari si vanduta apoi cu 2 mld).
  • xsterx xsterx
    noroc fantastic pe astia. initial erau own3d.tv si justin.tv (actualul twitch). userii preferau own3d pentru ca justintv avea o calitate groaznica. apoi au introdus twitch in locul lui justin si ceva s-a schmbat in bine. in fine, own3d avea ceva mai multi useri, insa au inceput sa aiba probleme cu platile catre cei care fac stream... au pierdut majoritatea streamerilor si, intr-un final, in ianuarie 2013 parca, au inchis portile si twitch a ramas fara concurenta si a ajuns pe la vreo 45 de milioane de utilizatori.

Trimite un comentariu

sus