Skip to main content

18 Iunie. Cel mai mare trust de presă din secuime a primit finanţări de 2,6 milioane de euro de la companii de stat din Ungaria

 
jurnalisti
jurnalisti

Publicitate

Sursa foto: animalnewyork.com
Sursa foto: animalnewyork.com

FINANŢARE. Cel mai important trust de presa din secuime a primit, in ultimii trei ani, finantari de aproximativ 2,6 milioane de euro de la companii maghiare aflate in proprietatea statului, prin intermediul unei fundatii din Ungaria, potrivit unei anchete Transindex.ro, citate de HotNews.ro. Fundatia respectiva, infiintata de catre firma care editeaza cotidianul Magyar Nemzet, apropiat guvernului Orban, a alocat trustului din Romania - ce editeaza ziare in Odorheiu Secuiesc, Miercurea Ciuc, Gheorgheni, Targu Mures, precum si alte publicatii - aproximativ jumatate din sponsorizarile primite de la companii de stat din Ungaria, arata sursa citata.


Cel mai mare trust de presa din secuime a primit finantari de 2,6 milioane de euro de la companii de stat din Ungaria, prin intermediul unei fundatii - ancheta Transindex.ro


PUBLICITATE. Cupa Mondiala va ajuta piata de publicitate sa creasca cu 5,4% in 2014, la nivel global, peste majorarea de 3,9% din 2013, scrie Wall-Street.ro. Cresterea va continua sa se imbunatateasca in urmatorii doi ani, atingand 5,7% in 2017 si 6,1% in 2016. Acest lucru este influentat si de redresarea economica, care incepe sa se resimta si in zona euro, potrivit celui mai recent studiu al ZenithOptimedia.
Conform ultimelor estimari despre cheltuielile de publicitate ale ZenithOptimedia, Cupa Mondiala va stimula anul acesta cheltuielile din publicitate cu aproximativ 1,5 miliarde dolari.
Cupa Mondiala „suteaza” 1,5 miliarde dolari in publicitatea globala


REZULTATE FINANCIARE. MCCan PR a ramas si in 2013 cea mai mare agentie de relatii publice din Romania insa cu afaceri si profit net in scadere; GMP Public Relations a depasit Nicola Porter Novelli, in timp ce Oxygen Public Relations si-a scazut afacerile de la 1,8 milioane de euro in 2012 la 1,2 mil. de euro anul trecut, scrie Wall-Street.ro.
MCCAn PR, parte a grupului de comunicare McCann WorldGroup Romania este pentru al treilea an consecutiv cea mai mare agentie de relatii publice de pe piata locala, cu o cifra neta de afaceri de 3,55 milioane de euro si profit net de 237.000 de euro.
Schimbari in clasamentul agentiilor de relatii publice: scaderi "in masa"


VICTIME. Un cameraman al unui post de televiziune irakian a fost ucis, iar colegul său corespondent a fost rănit, la nord de Bagdad, în timp ce relatau despre confruntările armate între armata irakiană şi insurgenţi sunniţi, scrie Mediafax.
Cameramanul Khaled Ali, angajat al postului Al-Ahad TV, a fost omorât în zona Khales, în apropierea oraşului Baaquba, capitala provinciei Diyala.
Un jurnalist irakian a fost ucis, iar altul a fost rănit, la nord de Bagdad


PERICOL. Un jurnalist rus, Igor Korneliuk, care a fost rănit într-un bombardament în apropiere de Lugansk, în estul Ucrainei, a decedat în timpul intervenţiei chirurgicale la care a fost supus, a declarat un medic pentru Russia Today, relatează Mediafax.
Korneliuk, reporter pentru postul de televiziune Rossiia, era în stare gravă. El a fost rănit în urma unui bombardament asupra unui punct de control din apropiere de satul Mirni, din estul Ucrainei, relatează Russia Today în pagina electronică.
Un jurnalist rus a murit după ce a fost rănit în estul Ucrainei

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus