Skip to main content

CAMPIONAT de sute de milioane. Eurosport, interesat de fotbalul italian. Postul licitează pentru un pachet de peste 700 de milioane de euro

 
eurosport
eurosport

logo-eurosport-hd

Publicitate

Eurosport s-a arătat interesat de preluarea drepturilor de difuzare a campionatului de fotbal italian, anunţă BroadbandTVNews, care citează Bloomberg, iar postul de sport licitează pentru un pachet al cărui preţ porneşte de la 705 milioane de euro.

În mod tradiţional, Mediaset şi SkyItalia sunt posturile care se bat la licitaţie pentru meciurile din Serie A. Dar, de data aceasta, în licitaţia pentru sezoanele 2015 - 2018 a intrat şi postul Eurosport, proaspăt deţinut de Discovery.

Pentru moment, sunt vizate drepturile de difuzare ale meciurilor doar pe teritoriul Italiei. Broadbandtvnews mai precizează că Eursoport este interesat de pachetul D, care include 132 de meciuri de fotbal. Preţul pentru acest pachet porneşte de la 705 milioane de euro pentru trei sezoane.

Licitaţia este coordonată de Infront Italy şi include patru pachete de drepturi de difuzare, ce au un preţ de pornire de 2,88 miliarde de euro.

Cluburile de fotbal din Serie A a încheiat un parteneriat cu agenţia Infront Italy care garantează un venit de cel puţin şase miliarde de euro din drepturile de difuzare pentru următoarele şase sezoane.

Compania a pus la bătaie şi o serie de pachete pentru a fi difuzate la nivel internaţional. Pentru moment de acesta s-a arătat interesată compania Beln Sports, deţinută de Al jazeera.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus