Skip to main content

Cum s-a împărţit publicul Simonei Halep între Antena 3 şi Eurosport: mai mulţi bucureşteni la postul Intact, public mai tânăr la Eurosport

 

TENNIS - INTERNATIONAUX DE FRANCE 2014 PROFILUL PUBLICULUI. Telespectatorii români s-au împărţit între Antena 3 şi Eurosport pentru finala Simonei Halep de la Roland Garros. Cine s-a uitat la postul Intact şi cine la Eurosport.

Publicitate

Paginademedia.ro vă prezintă profilul telespectatorului, atât pentru Eurosport, cât şi pentru Antena 3, pe durata finalei pierdute de Simona Halep. Ca structură a publicului, Antena 3 a avut mai mulţi bucureşteni şi o reprezentare mai bună pe vârste peste 50 de ani şi la studii superioare. Eurosport a avut, în schimb, mai mulţi bărbaţi şi a atras un public mai tânăr.

Înainte de analiza structurii publicului, reamintim datele de audienţă: meciul Simonei Halep a fost urmărit pe Antena 3 de 1,55 milioane de români (dintre care 1,13 milioane din oraşe), iar pe Eurosport de 760.000 de telespectatori (dintre care 510.000 din mediul urban). Cifrele complete, aici.

Cum a arătat publicul Antena 3 şi cel al Eurosport:

DUPĂ SEX: Din publicul Antena 3, puţin peste jumătate au fost bărbaţi. La Eurosport, procentul de bărbaţi a fost mai mare: aproape 63% dintre telespectatorii finalei.

DUPĂ VÂRSTĂ. Diferenţe ale structurii publicului după vârste. Antena 3 a avut la Halep telespectatori mai în vârstă:

- aproape 60% din publicul care a urmărit final pe Antena 3 era peste 50 de ani. La Eurosport, procentul celor peste 50 de ani a fost de 41%.

- Procentul telespectatorilor până în 35 de ani a fost de aproape 22% la Antena 3 şi de aproape 30% la Eurosport.

- Segmentul 35-49 de ani a reprezentat aproape 19 procente la Antena 3. Eurosport a avut peste 30% din public cu vârste între 35 şi 49 de ani.

DUPĂ EDUCAŢIE. Aproape 30% din publicul finalei de pe Antena 3 avea studii superioare. Procentul a fost puţin mai mic la Eurosport: 26,3%. Jumătate din publicul Eurosport a fost dat de publicul cu studii medii.

Uşoare diferenţe şi la publicul cu studii primare: 15% la Antena 3 şi 11% la Eurosport.

DUPĂ REŞEDINŢĂ. Şi după zona de reşedinţă au fost câteva diferenţe între publicul finalei de pe Antena 3 şi cel de pe Eurosport.

Postul de ştiri al Intact a atras o cotă bună de telespectatori din Bucureşti: aproape 20% din publicul care a urmărit finala cu Simona Halep pe Antena 3 a foat din Capitală. Din publicul Eurosport, 16% din telespectatori au fost din Bucureşti.

Profilul publicului telespectator al finalei Simonei Halep pe Antena 3 şi pe Eurosport (% din public). Click pentru a mări: Profil public Antena 3 si Eurosport Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • cinique cinique
    deci daca esti intelectual si preferi sa vezi un meci de tenis comentat de topescu, poate din nostalgie, esti unul care a terminat facultatea la spiru haret la varsta senectutii. pe ce te bazezi ? care sunt datele concrete pe care le detii ? cumva doar generatia pro este formata din intelectuali rasati ? daca gandesti liber fiind generatia pro, nu conteaza ca esti usor agramat, esti clar un hippster, cool si absolvent de harvard si yale ? voi chiar nu vedeti cat de absurzi sunteti ? ce vreti mai clar: mai tineri la eurosport, mai inteligenti la a3. asta neinsemnand ca cele doua se anuleaza una pe alta. si pe euro au fost persoane cu studii superioare, cum si pe antena au fost tineri.
  • cinique cinique
    Einstein @ este evident ca trebuie sa iti desenez, pt ca evident esti din generatia gandeste liber si nu procesezi prea bine. asadar: in targetul "tineri" intra persoane intre 18-35 de ani. sa spui ca astia sunt prea tineri pt a avea studii superioare, este o gogomanie tipica pt generatia pro, gandeste liber. atat ! in rest nu ma contrazici cu nimic, esti agresiv si ilogic.
  • andrei andrei
    Esti de-a dreptul penibil cinique. La Antena 3 s-au uitat toti prostii cu "studii superioare" care au terminat Cantemir, Spiru si mai stiu eu ce alte balarii de facultati. Poate unii dintre ei au terminat facultatea la 50 de ani, asa ca lasa-ne cu studiile superoare ale tale. Este evident ca Eurosport a iesit invingator pe publicul cu studii superioare pentru ca diferenta este mica si o reprezinta tocmai cei care au intre 18 si 24 de ani, dar inca nu au absolvit facultatea.
  • Tiberiu Cazacioc Tiberiu Cazacioc
    Antena 3 a transmis HD?
  • paul S paul S
    Stiti ca oamenii supravietuiau pe vremuri cu niste telefoane mari, legate cu un fir care iesea din perete si cu o rotita cu niste gaurele?
    Dar ca grad de cultura si inteligenta, la 15-25 de ani, generatiile de-atunci erau dubu-triplu peste looserii astia.
    Nu e suficient ca aveti TV HD, ca sa fiti oameni de succes trebuie sa va luati si hartie igienica de-aia la care se dizolva sulul in WC.
    Altfel nu sunteti suficient de intelectuali, doar cu TV HD.
    Specimene jalnice.
  • Einstein Einstein
    Agresiv, fara logica sau cum vrei insa tu esti fara minte! Ala nu spune decat ca multi dintre tinerii care au preferat Eurosport nu aveau cum, matematic, aritmetic, sa fie si cu studii. Tu bati campii cu Protv. Frustrarea cate clase are la tine? Aici esti academician.
  • cinique cinique
    dar cine stie, dupa tine, doar cei de maximum 19 ani au voie sa se numeasca tineri. dupa 21, la pensie tataie ! toti postacii protv si anti antena, au un tipar: agresivi si lipsiti de logica.
  • cinique cinique
    asadar, daca ai intre 25 si 35 de ani, este absolut firesc sa nu ai studii superioare, fiindca nu ai terminat liceul. Doamne apara si fereste, cu cine incerc sa polemizez..
  • Adi Adi
    Mai bine taceai cu studiile tale la A 3!! E si normal sa fie asa atata timp cat multi dintre tinerii de la Eurosport nu aveau cum sa termine o facultate la 18,19,20 de ani etc! Dar cum tu vrei sa vezi numai ce iti convine nu iti pui si mintea la contributie. E clara categoria de varsta la care te incadrezi dar si studiile la care NU te incadrezi!
  • cinique cinique
    poate vrei sa si detaliezi, dar ma indoiesc ca ai suficeinta materie cenusie...
  • cinique cinique
    si asa cum am spus mai sus, tot la a3 sunt si aia cu studii superioare, adica nu postacii care insulta pe criterii de varsta, pe internet.
  • Maria Maria
    Cinique, ai o mentalitate la fel ca numele. Ti-o spune una care a urmarit meciul tot pe Eurosport!
  • cinique cinique
    zau ? si aia cu studii superioare erau pe antena 3. sa fii tanar nu-i un merit, cu atat mai mult in ziua de azi cand tinerii sunt superficiali si ignoranti. deci usor cu pianul pe scari. ti-o spune unul care a urmarit transmisia pe eurosport.
  • Aris Aris
    Bosorogii si milogii sunt ai lui Felix
  • Adi Adi
    Avem o speranta! Tinerii la Eurosport! La A3 l-au ascultat pe Topescu care ne intreba la ce ne-am gandi daca am avea doar sunet nu si imagini la tipetele Sarapovei!! Varsta ce sa-i faci!

Trimite un comentariu

sus