Skip to main content

Deutsche Telekom a încheiat achiziţia GTS, prin care va opera şi în România

 
Deutsche Telekom
Deutsche Telekom

Deutsche TelekomGrupul german Deutsche Telekom, care deţine în România prin intermediul grupului elen OTE companiile Cosmote România şi Romtelecom, a finalizat achiziţia companiei poloneze de servicii de telecomunicatii pentru companii GTS Central Europe, scrie Broadbandtvnews.com.

Publicitate

Compania GTS Central Europe are operaţiuni şi în România.

Operatorul telecom german a informat asupra preluării în noiembrie anul trecut, iar în aprilie a primit avizul Comisiei Europene.

GTS este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de telecomunicaţii bazate pe infrastructura din Europa Centrală şi de Est. GTS are o infrastructură de reţea şi centre de date extinsă, precum şi un portofoliu solid de servicii pentru segmentul business.

În urma achiziţiei, Deutsche Telekom controlează direct reţele de linii fixe în Polonia, Cehia, Ungaria şi Romania.

Anul trecut, GTS a obţinut, excluzând operaţiunile din Slovacia, venituri de 337 milioane de euro şi profit înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare (EBITDA) de 88 de milioane de euro.

GTS este unul dintre principalii furnizori alternativi de servicii de telecomunicatii din România. Compania furnizează soluţii naţionale şi internaţionale de transport de date, voce, acces internet, servicii de tip cloud şi colocare în centrele de date proprii din Bucureşti.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • ciprian ciprian
    Sa speram ca in toamna toate aceste achiziti sa se vada si in serviciile oferite de cosmote

Trimite un comentariu

sus