Skip to main content

Discovery a finalizat achiziţia Eurosport International

 
eurosportcolaj
eurosportcolaj

Colaj Prosport
Colaj Prosport

Publicitate

Discovery Communications a finalizat preluarea controlului asupra Eurosport International, scrie Broadbandtvnews.com.

Astfel, procentul acţiunilor deţinute de Discovery Communications a crescut de la 20% la 51%, devenind astfel acţionar majoritar, ca parte a unui parteneriat strategic cu TF1 Group, care a început în decembrie 2012

Achiziţia acţiunilor şi preluarea formală a controlului a început în luna ianuarie 2014.

Adaugând în portofoliu cele şase televiziuni (Eurosport, Eurosport HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport Asia-Pacific şi Eurosportnews) , Discovery Communications operează acum în peste 210 reţele importante de televiziune din întreaga lume, ajungând în total la 2,7 miliarde de abonaţi.

Discovery Communications a anunţat că intenţionează să ia decizii strategice pe termen lung şi să facă investiţii specifice, pentru a consolida şi extinde grila de programe şi să maximizeze astfel audienţa Eurosport. Ca parte a acestui efort, Discovery va colabora cu managementul Eurosport şi ceilalti angajaţi ai acestor televizuni, ca parte a unui plan de afaceri pe termen lung, care optimizează complet canalele Eurosport, acum incluse în suita de televiziuni din reţeaua globala Discovery.

Preţul achizitiei pentru Eurosport International a fost de 902 milioane euro şi a fost stabilit după o evaluare medie, care parţial corespunde evaluării iniţiale şi parţial unei evaluari mai de ansamblu, legată şi de preluarea controlului companiei. Din acest grup de evaluari, valoarea Eurosport Franţa (85 de milioane euro) a fost dedusă .

TF1 păstrează controlul asupra 80% din Eurosport Franţa, cel puţin până la 1 ianuarie 2015. De asemenea, finalizarea achiziţiei nu are impact asupra celorlalte două elemente ale acordului iniţial, când Discovery a dobândit 20% din acţiunile televiziunilor TV Breizh, Histoire, Ushuaia TV şi Stylía şi nici asupra acordului de producţie cu TF1 Group. TF1 va păstra capacitatea de a exercita o opţiune de vânzare pentru 49% din actiunile Eurosport International, ceea ce ar putea determina creşterea acţiunilor Discovery la Eurosport la 100%, dacă va dori să le achizitioneze.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus