Skip to main content

Jurnaliştii de la BBC plănuiesc să intre în grevă

 

bbc_building_albawaba_87722500Jurnaliştii radiodifuzorului public britanic BBC plănuiesc să declanşeze greva, în semn de protest faţă de decizia conducerii companiei de a concedia o parte dintre angajaţi, în vederea reducerii costurilor, scrie Mediafax.

Publicitate

Jurnaliştii BBC, membri ai The National Union of Journalists (NUJ - Uniunea Naţională a Jurnaliştilor, n.r.), care reprezintă ziariştii din Marea Britanie, vor vota declanşarea grevei, după ce au respins oferta privind acordarea unor plăţi compensatorii majorate cu doar 1% pentru angajaţii disponibilizaţi ai radiodifuzorului public britanic, informează guardian.co.uk.

"Uniunea a solicitat o alternativă viabilă la beneficiile financiare excesive primite de manageri", a declarat Michelle Stanistreet, secretarul general al NUJ.

"NUJ condamnă oferta făcută de BBC privind creşterea plăţilor compensatorii cu doar 1%", a mai spus Michelle Stanistreet, precizând că, în această situaţie, NUJ va iniţia acţiunile pentru organizarea unei sesiuni de scrutin în vederea declanşării grevei la BBC. Ea a mai spus că NUJ se angajează să facă o "campanie robustă" pentru a obţine un vot majoritar din partea angajaţilor în vederea declanşării grevei.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Ion Postacu Ion Postacu
    Ai dreacu... vor și ăștia la Antene.

Trimite un comentariu

sus