Skip to main content

Membru al Consiliului de Administraţie TVR: Declaraţiile lui Tănase privind închiderea TVRNews, TVR3, TVR Moldova induc neîncredere în SRTv

 
tvr
tvr

tvrRadu Carp, membru în Consiliul de Administraţie (CA) al TVR, spune că CA nu a discutat despre o eventuală renunţare la TVR 3, TVR News sau TVR Moldova, precizând că declaraţiile în acest sens făcute de Stelian Tănase, preşedintele-director general al SRTv, induc neîncredere în misiunea televiziunii, scrie Mediafax.

Publicitate

Radu Carp spune, într-un punct de vedere transmis agenţiei Mediafax, că a aflat "cu surprindere" din mass-media de declaraţiile lui Stelian Tănase, preşedinte - director general al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), legate de presupuse discuţii care ar avea loc în vederea renunţării la unele televiziuni din portofoliul Televiziunii Române, precum TVR 3, TVR News sau TVR Moldova.

"În cadrul Consiliului de Administraţie în mandatul domnului Tănase nu au avut loc asemenea discuţii. Declaraţiile sunt cu atât mai surprinzătoare cu cât în data de 17 iunie reprezentantul TVR a fost mandatat să prezinte în şedinţa CNA (care nu a mai avut loc) grila de vară a tuturor acestor programe. Mai mult, în şedinţa Consiliului de Administraţie din aceeaşi zi s-au discutat şi s-au aprobat cheltuieli cu echipamente destinate TVR Moldova, din alocaţia bugetară a Guvernului destinată acestui scop, precum şi plata cotizaţiei României la Euronews, ceea ce este în totală contradicţie cu aceste declaraţii. Asemenea poziţii publice au rolul de a induce neîncredere în misiunea postului naţional de televiziune", spune Radu Carp.

Stelian Tănase, preşedintele-director general al Televiziunii Române, a declarat marţi, pentru Mediafax, că TVR News, TVR 3, TVR HD şi TVR Moldova sunt în afara Legii 41 de funcţionare şi organizare a SRTv, sugerând că este posibilă închiderea lor, însă nu a fost luată o decizie în acest sens.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • cata cata
    TVR 3 SI TVR NEWS ar fi normal sa le inchida , nu aduc nici un beneficiu , TVR HD ar trebui pastrat si inclus in lista canalelor care isi masoara audientele
  • adi adi
    Daca TVR 3 si news pot fi inchise fara probleme, nu inteleg ce are cu TVR HD.. ne intoarcem la TV alb negru cu lampi? Ori felix are nevoie de aparatura HD mai ieftina?
  • andrei andrei
    Eu cred ca inchidrea TVR3 si TVR News este absolut normal. Mai bine s-ar ocupa de TVR1/2 mai mult. Daca aveau o audienta mare, intelegeam sa deschida atatea canale, dar in felul aceasta, nu isi mai au rostul.

Trimite un comentariu

sus