Skip to main content

O nouă întorsătură în cazul Academia Caţavencu: angajaţilor li se cere să „nu mai aibă nicio pretenţie” de la compania care editează publicaţia

 
O nouă întorsătură în cazul Academia Caţavencu: angajaţilor li se cere să „nu mai aibă nicio pretenţie” de la compania care editează publicaţia

academia catavencu site

Jurnaliştii de la Academia Caţavencu anunţă pe pagina de Facebook că astăzi au primit de la administratorul publicaţiei, Adrian Rus, un document prin care erau anunţaţi „încheierea unilaterală” a contractului, iar în urma semnării angajaţii să renunţe de comun acord la salariile restante.

„Singura problemă o reprezintă faptul că fiţuica respectivă ne anunţă că contractul nostru este denunţat unilateral ca mai apoi să ni se ceară să semnăm că suntem de acord. Păi, ori e denunţare unilaterală, ori e acord bilateral. Căci, dacă e o decizie unilaterală, nu-i nevoie de acordul nostru. Iar dacă e un acord bilateral, noi n-o semnăm”, au precizat jurnaliştii.

În documentul trimis jurnaliştilor se mai precizează că „începând cu data de 5 iulie 2014, părţile contractante, de comun acord, înţeleg să nu mai aibă nicio pretenţie de orice fel de natură, prezentă sau viitoare una faţă de alta". 

captura academia catavencu

Ce spun jurnaliştii de la Academia Caţavencu:

„Administratorul trustului, domnul Adrian Rus, a binevoit ca astăzi să ne trimită o felicitare. Ne onorează intenţia dumnealui şi-i mulţumim pe această cale. Singura problemă o reprezintă faptul că fiţuica respectivă ne anunţă că contractul nostru este denunţat unilateral (articolul 9.1 alin. 2 din contractul nostru), ca mai apoi să ni se ceară să semnăm că suntem de acord. Păi, ori e denunţare unilaterală, ori e acord bilateral. Căci, dacă e o decizie unilaterală, nu-i nevoie de acordul nostru. Iar dacă e un acord bilateral, noi n-o semnăm. De ce? Pentru că în respectiva fiţuică scrie aşa: "începând cu data de 5 iulie 2014, părţile contractante, de comun acord, înţeleg să nu mai aibă nicio pretenţie de orice fel de natură, prezentă sau viitoare una faţă de alta". Adică să renunţăm de bună voie la salariu. Oricum, trebuie apreciată încercarea. A fost o glumă bunicică.”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • adriana adriana
    preavizul se mentine in cazul unui contract de munca. cei de la AC nu au avut contract de munca, ci o anomalie de contract pe drepturi de autor. se respecta toate prevederile contractului de munca, mai putin drepturile angajatului, care este considerata colaborator, dar care face aceeasi munca pe care o face orice angajat cu contract de munca. nu e munca la negru, dar nici foarte departe nu e.
  • parerea mea parerea mea
    oare de ce nu vi se spune si despre ce tip de contract este vorba? Ca sa putem comenta in cunostinta de cauza, ar trebui sa stim ce contracte au fost denuntate.
    Daca este vorba de un contract de prestari servicii, atunci ce scrie acolo nu este total gresit. Faptul ca una din parti denunta unilateral din motive premise de contract, cu respectarea notificarii, nu inseamna ca nu se poate semna-de comun accord- un act de incetare a contractului.
    Daca insa vorbim de contracte de munca, atunci preavizul este de minim 20 de zile lucratoare, indifferent de ce scrie in formularul de contract tiparit (de cand contractele se inregistreaza online, poti scrie orice pe formularul tiparit, dar asta nu inseamna automat ca este si valabil).
  • Andrei Andrei
    "părțile contractante, de comun acord" nu mi se pare a fi o formulare care se incadreaza in cazul unei decizii unilaterale.
    Aia cu "sa nu mai aiba nicio pretentie" este de mare valoare.
    Seamana a viol cu acordul parti vatamate. Vi se pare ca este o contradictie?! Da, chiar este.
    Baietii de la Catavencu nu au auzit de avocat? Cred ca unul care stie legea le-ar putea reprezenta mult mai bine interesele. Sau poate asa gasesc ei sa isi faca ceva reclama?!

Trimite un comentariu

sus