Skip to main content

Peste 2,3 milioane de români au văzut finala cu Simona Halep. Câţi s-au uitat la Antena 3 şi câţi la Eurosport. Cele două posturi, în topul audienţelor

 
Halep
Halep

Halep

Publicitate

AUDIENŢE. Record pentru un meci de tenis. Antena 3 şi Eurosport au fost cele mai urmărite canale TV pe durata finalei de la Roland Garros dintre Simona Halep şi Maria Sarapova, pe care au transmis-o în direct.

În total, peste două milioane de români s-au uitat pe cele două posturi, la meciul câştigat de Sharapova.

Cei mai mulţi s-au uitat pe Antena 3, cel mai urmărit canal TV pe interval. Meciul a fost comentat pe Antena 3 de Cristian Ţopescu şi Dumitru Hărădău.

Eurosport (care a transmis finala HD, în comparaţie cu Antena 3) s-a clasat imediat după postul de ştiri al Intact.

Paginademedia.ro vă prezintă, în premieră, audienţele TV pe intervalul finalei Simona Halep – Maria Sharapova:

NAŢIONAL. Finala de la Roland Garros a fost urmărită, pe Antena 3, de peste un milion şi jumătate de români. Canalul a fost cel mai urmărit post TV pe interval. După Antena 3, a urmat în top Eurosport, cu o medie de 760.000 de români pe minut.

Anul trecut, la finala de la Roland Garros, disputată între Serena Williams şi Maria Sharapova, era urmărită de 160.000 de români pe minut.

URBAN. La oraşe, Simona Halep a atras în faţa televizoarelor peste 1,1 milioane de telespectatori pe minut la Antena 3 şi peste jumătate de milion la Eurosport. Şi la nivel urban, cele două posturi TV au fost pe primul loc pe intervalul finalei de la Paris.

Finala feminină de anul trecut era văzută de 132.000 de români din mediul urban (1,3 rating).

COMERCIAL. Aproape 700.000 de telespectatori pe minut, din publicul TV din România al finalei, au fost persoane între 18 şi 49 de ani. Dintre acestea, 410.000 au fost pe Antena 3 şi 270.000 pe Eurosport.

Şi aici, diferenţa faţă de anul trecut este enormă: 29.000 de români între 18 şi 49 de ani se uitau, în 2013, la meciul dintre Serena Williams şi Sharapova.

Audienţa posturilor TV sâmbătă, 6 iunie, pe intervalul finalei Roland Garros dintre Simona Halep şi Maria Sharapova, la nivel NAŢIONAL:

NATIONAL Nr. persoane Rtg% Share%
1 Antena 3 1.556.000 8.4 28.2
2 Eurosport 757.000 4.1 13.7
3 Antena 1 605.000 3.3 11.0
4 Pro TV 270.000 1.5 4.9
5 Prima TV 159.000 0.9 2.9

*Rating: numărul/procentul de telespectatori care s-au uitat la un post TV din totalul deţinătorilor de televizoare din România.
**Share/Cotă de piaţă: procentul de telespectatori care au ales un post TV din totalul celor care se uitau la televizor la momentul respectiv.

Audienţa posturilor TV sâmbătă, 6 iunie, pe intervalul finalei Roland Garros dintre Simona Halep şi Maria Sharapova, în mediul URBAN:

URBAN Nr. persoane Rtg% Share%
1 Antena 3 1.131.000 11.2 32.3
2 Eurosport 510.000 5.0 14.6
3 Antena 1 357.000 3.5 10.2
4 Pro TV 186.000 1.8 5.3
5 Prima TV 88.000 0.9 2.5

*Rating: numărul/procentul de telespectatori care s-au uitat la un post TV din totalul deţinătorilor de televizoare de la oraş.
**Share/Cotă de piaţă: procentul de telespectatori care au ales un post TV din totalul celor care se uitau la televizor la momentul respectiv.

Audienţa posturilor TV sâmbătă, 6 iunie, pe intervalul finalei Roland Garros dintre Simona Halep şi Maria Sharapova, pe segmentul COMERCIAL:

COMERCIAL Nr. persoane Rtg% Share%
1 Antena 3 407.000 8.0 28.1
2 Eurosport 270.000 5.3 18.7
3 Antena 1 169.000 3.3 11.7
4 Pro TV 114.000 2.2 7.9
5 Prima TV 44.000 0.9 3.1

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • mishu mishu
    Bine ca v-a fatat pe toti direct in HD. Lumea este interesata si de alte lucruri mai importante in viata decat HD-ul.Cati oameni au televizoare HD nu v-ati intrebat? Suntem niste sarantoci, dar avem HD, 3D si toate alea. Comentati fara sa ganditi.
  • ștefan ștefan
    Am preferat eurosport dela început pînă la final Imagine de calitate și sunet la fel.
  • GigiHD GigiHD
    Voi credeti ca oamenii de rand vad/stiu diferenta dintre HD si SD? Pentru ei doar diagonala plasmei conteaza, nu si imaginea. Ca se uita la imagine turtita, latita etc pe ei nu-i intereseaza, habar nu au de aceste chestii. E ca si cum l-ai pune pe Mos Opinca sa priveasca o pictura de van Gogh, iar el o sa-ti zica ca tabloul cu cerbul si caprioarele din bucataria lui e mai frumos.
  • In goana dupa asocierile cu Simona Halep ...
    […] punand accent pe prezenta la turneul de tenis a premierului Victor Copy-Ponta. Ca fapt divers, Latrina3 a avut o audienta aproape dubla fata de Eurosport, pe segmentul finalei de tenis. Sper ca diferenta a contat in prezenta lui Cristian Topescu, ca si […]
  • geo geo
    he he,,,foarte tare asta, e de ras. de aia si voturile-s rosii,,,
  • Adi Adi
    Cum a putut cineva sa prefere A 3 in loc de Eurosport? Care a transmis HD ? Diferenta de calitate a imaginii a fost imensa!! Daca treceai de pe un post pe celalalt te dureau ochii!
  • Valentin Valentin
    Faceţi şi voi o analiză completă. Care a fost audienţa maximă (minutul de aur)? Care a fost reach-ul (numărul total de telespectatori care au urmărit măcar un minut din meci)?
    Postaţi şi ce audienţă face de obicei un Steaua-Dinamo sau ce rating a avut naţionala de fotbal la barjul cu Grecia pentru a face o comparaţie. Eventul şi audienţa pe care o făcea Oltchimul în semifinale sau în finala din liga campioanelor.
  • Sergiu Sergiu
    Cat de ratat, distrus sau hipnotizat sa fi sa preferi sa te uiti la o trasmisie vga de tot rahatu cand ai alternativa HD? Ce poate sa faca un turnator cu un pastor travestit este incredibil...
  • dana dana
    A3 facea audiente indiferent de comentator, doar oamenii s-au uitat la meciul ca atare. Pe Eurosport nu-s obisnuiti sa se uite, poate nici nu stiau ca transmite si Eurosportul, insa A3 a promovat mult meciul asta.
  • mihaita mihaita
    eu am preferat Europost, 1 era HD si 2 nu aduceam bani lui Felix.
    Din cand in cand mai mutam insa si pe A3, a fost o perioada buna spre final in care Topescu nu s-a mai auzit, incepeam sa cred ca fie a patit ceva, fie a avut contract doar pe 2 gameuri.
  • Adrian Adrian
    Nici măcar n-am știut că l-a transmis Antena3 ... :-). O modă imbecilă asta cu transmis un meci de tenis pe un post de știri. Iată, de fapt, ce face rating, excelența doar că, din cauza faptului că este din ce în ce mai rară în România, ne mulțumim cu excelența în prostie.
  • ion din balon ion din balon
    Nu-s hater, dar sarantocii, eternii asistati pesedei, la ce sa se uite HD, cand Goldstar inca e TV-ul lor principal :)))
  • ion ion
    ca de obicei, vampirizeaza tot, impreuna cu ponta, si poarta ghinion
  • Adi Adi
    Audiențe peste meciurile de fobal. Însă Antena 3 nu făcea audiența asta dacă nu-l aducea pe Țopescu. Care Țopescu mai mult a șomat. Hărădău a fost de fapt comentatorul
  • Cornel Cornel
    Trebuie adaugati privitorii din localurile publice, adica un posibil [+] 6 - 8%..

Trimite un comentariu

sus